INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SLAVIA PRAGA

VIDEO Antrenorul Slaviei decriptează CFR: „O echipă experimentată, complexă. O analizăm pentru a-i descoperi slăbiciunile”. Va fi Stanciu titular? + ce zice de Băluță

Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2019 12:14

Slavia Praga a câștigat clar meciul cu České Budějovice și e gata de meciul tur cu CFR Cluj, de marți, ora 22:00, din play-off-ul UEFA Champions League. Antrenorul Jindřich Trpišovský e mulțumit de Nicolae Stanciu, de golul și de evoluția lui, și ar putea juca al treilea meci la rând cu el în formula de start. 

  • CFR Cluj - Slavia Praga, turul play-off-ului UEFA Champions League, se joacă marți, de la 22:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Plus.  

După Celtic, vine Slavia Praga, care poate fi un adversar și mai periculos pentru CFR. Echipa lui Jindřich Trpišovský e în formă, are 5 victorii și un egal în primele 6 etape de campionat, cu 11-1 golaveraj.   

Față de partida precedentă, 1-0 cu Liberec, a făcut patru schimbări la start, câștigând cu 3-0 la České Budějovice. Iar Nicolae Stanciu e într-o creștere evidentă. Vineri, a fost titular a doua oară la rând și a jucat cele mai multe minute într-un meci, 78. Golul său, imediat după pauză, la 0-0, a fost cel mai important. O reușită frumoasă, șut de la 22 de metri, rist exterior în plasa laterală.  

„Nico și-a recăpătat ușurința și dinamismul jocului” 

Trpišovský l-a folosit în centrul liniei mediane de 4 (sistem 4-1-4-1), în spatele atacantului, dar antrenorul spune într-un interviu apărut pe site-ul clubului că „această poziție e una dintre opțiuni, depinde și de strategia aleasă de adversari, dacă folosește un blocaj avansat sau retras. Avem diferite variante și băieții au libertate în aceste sisteme. Acum, am simțit că ne putem desfășura mai bine pe părțile laterale ale terenului decât pe centru. Nico, la fel ca Pepa Hušbauer, are o calitate atât de mare încât știe întotdeauna unde vine mingea”. 

Stanciu ar putea fi titular și la Cluj, anunță tehnicianul ceh: „Crește de la meci la meci. Chiar dacă era epuizat cu Liberec în minutul 65, alergase mult. A părut că se simte mult mai bine acum. A recăpătat ușurința și dinamismul jocului său. Până marți vom vedea dacă vor fi schimbări neprevăzute”. 

„Cu Celtic i-a lipsit jucătorul-cheie”

Trpišovský a vorbit și despre CFR. „Cluj va juca puțin diferit față de confruntarea cu Celtic, când i-a lipsit fotbalistul-cheie. Are un trio ofensiv foarte bun, care depinde însă de jocul acestui mijlocaș”, afirmă el. „O echipă experimentată, complexă. Campioana României, toți jucătorii au între 30 și 50 de meciuri în cupele europene. Ne antrenăm duminică la Praga și plecăm seara”. Completează: „Vom analiza diferit Clujul, îi vom căuta slăbiciunile. Trebuie să aibă și slăbiciuni”. 

„Mai avem câteva zile să scoatem tot ce e important din materialele noastre despre Cluj și să le transmitem toate informațiile jucătorilor” - Jindřich Trpišovský, antrenor Slavia 

„Am văzut ambele meciuri ale Clujului cu Celtic. Cred că, deși a pierdut, Celtic a fost puțin mai puternică. Acum, trebuie să analizăm cu atenție viitorii adversari. Sigur va fi dificil. Am făcut un antrenament foarte bun pentru Cluj. Ne-a dat încredere această victorie. Dacă n-am fi învins, rezultatul ne-ar fi rămas într-un colț al minții și ne-ar fi apăsat. Succesul ne ajută” - Milan Škoda, atacant Slavia 

„Sper ca Alex să-mi demonstreze că locul lui e pe teren” 

Alex Băluță, care nu a fost inclus în lot la České Budějovice, este un subiect pe care antrenorul Trpišovský nu l-a ocolit. „Am discutat cu el o jumătate de oră și am ajuns la un acord asupra meciului în care va avea șansa să joace. Sper să-mi arate și pe teren marea lui dorință de a juca, să-mi demonstreze că locul lui e în iarbă”, a declarat tehnicianul ceh.  

„Concurența din lot e acerbă, știu că Alex ne poate fi util în anumite momente ale meciului. Sezonul trecut, a făcut cele mai bune partide ca atacant, dar am nevoie de el ca aripă. Și nu trebuie să uite de munca defensivă, să-și marcheze adversarul direct și să joace la fel de bine și fără minge”. 

České Budějovice - Slavia Praga 0-3 

Au marcat: Stanciu 48, Olayinka 76, Škoda 83 

Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Zelený – Souček – Masopust (65 Van Buren), Hušbauer, Stanciu (78 I. Traoré), Olayinka – Júsuf (75 Škoda). Antr. J. Trpišovský  

VEZI ȘI:

Ne așteaptă o „dublă” de foc » Totul despre Slavia Praga, singura echipă care mai stă în calea lui CFR în drumul spre grupele Champions League

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
1857590377787558
Hortensia Naghiu  •  17 August 2019, 17:27
Postat de haideusicfr pe 17 August 2019, 15:30

Cu Stanciu si Baluta in teren ,CFR n-are nici o sansa

ce vorbesti nene or fi ceva messi si neymar astia doi .Lasai pe cfr dute cu U.

haideusicfr
haideusicfr  •  17 August 2019, 15:30

Cu Stanciu si Baluta in teren ,CFR n-are nici o sansa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează