INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EUROPA LEAGUE / DINAMO MOSCOVA - VFB STUTTGART 1-1 (ÎN TUR, 0-2)

VIDEO Dan iese din Europa » Dinamo Moscova a reuşit doar o remiză în returul cu VfB Stuttgart, scor 1-1

Croatul Schildenfeld (dreapta), fundaşul de 1,91 m al lui Petrescu, îl deposedează în această fază pe Harnik, jucătorul lui VfB // Foto: Guliver/GettyImages
Croatul Schildenfeld (dreapta), fundaşul de 1,91 m al lui Petrescu, îl deposedează în această fază pe Harnik, jucătorul lui VfB // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 29 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 28 august 2012 21:55

La primul meci acasă pe banca moscoviţilor, Petrescu nu şi-a putut salva echipa în EL. Doar un egal inutil cu Stuttgart. Rusia rămîne singura sa provocare în acest sezon.

Nici nu îşi făcea iluzii Dan că va juca în grupele Europa League la Moscova. Pentru antrenorul în vîrstă de 44 de ani, obiectivul e prima ligă rusă, asta îl interesează, ultimul loc al lui Dinamo îl calcă pe nervi teribil. Dacă se va îndepărta de zona retrogradării, mai mult, dacă se va implica în lupta pentru cupele europene, atunci va fi mulţumit.

VIDEO: Vezi aici rezumatul partidei!

De aceea, aseară, Petrescu a fost mai calm ca de obicei. Nu a mai fost ca un leu în cuşcă, nu s-a mai agitat, nu a mai protestat, nu a mai urlat, nici la arbitru, nici la propriii jucători. A comentat fiecare fază cu antrenorul secund, moldoveanul Emilian Caras, dar fără să se enerveze. Chiar şi cînd băieţii săi din atac, mai ales ultratalentatul Kokorin, se întreceau în ratări în prima jumătate de oră sau cînd cei din apărare erau neatenţi şi Ibisevici, Okazaki şi Harnik (bară) ratau deschiderea scorului pentru Stuttgart.

Dinamo a avut şi ea o transversală, la şutul lui Noboa, imediat după pauză, dar Ibisevici, care marcase şi în tur de două ori, nu l-a iertat în minutul 64. La 0-1 (0-3 la general), Europa era pierdută. Dan i-a dat încă o şansă rebelului Misimovici, chemîndu-l de pe bancă la jumătatea reprizei secunde. Apoi, Kokorin a egalat (77). Şi s-a încheiat 1-1 la primul meci acasă, pe bancă, nu în tribună, al noului antrenor.

"Veţi rămîne cît voi fi eu antrenor aici"
Petrescu a cucerit deja vestiarul, stingînd imediat conflictul cu Misimovici, căruia i-a reproşat că nu munceşte pentru echipă în prima manşă cu Stuttgart. "Am avut o discuţie cu jucătorii şi le-am spus adevărul: «Sînteţi valoroşi, dar trebuie s-o dovediţi!». Misimovici e om important la Dinamo şi va rămîne aici, la fel ca şi Kuranyi, cît timp voi fi eu antrenor la Moscova. Sper să marcheze cît mai repede. Şi eu, şi fanii dorim asta".

" Dinamo Moscova mi-a dat un loc de muncă, dar de-abia în decembrie veţi spune: iată echipa lui Dan Petrescu! Pînă acum, nu pot afirma că aceasta e formaţia mea. A trecut prea puţin timp" (Dan Petrescu, antrenor Dinamo Moscova)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close