INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

VIDEO După golul cu Reims, Mutu e comparat de L'Equipe cu portughezul Pauleta: ”Starul străluceşte iar”

Golul lui Mutu a venit după o serie neagră corsicană de 425 de minute de sterilitate ofensivă și 59 de șuturi la poartă
Golul lui Mutu a venit după o serie neagră corsicană de 425 de minute de sterilitate ofensivă și 59 de șuturi la poartă

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 decembrie 2012 20:56

Presa franceză a descoperit în atacantul lui Ajaccio pe fostul golgeter al lui PSG din ultimele sezoane ale carierei: ”De cîte ori era pus la zid şi trimis la pensie, răspundea marcînd”.

Meciul cu Reims (2-0) l-a resuscitat pe Mutu. Ales de L'Equipe cel mai bun jucător de cîmp (nota 6), portarul şi colegul său Ochoa primind 7, atacantul lui Ajaccio le-a reamintit francezilor de Pauleta. În editorialul "Pedro Miguel...Mutu", Regis Testelin l-a comparat cu portughezul pe finalul carierei la PSG.

Vezi VIDEO cu reuşita lui Mutu!

"În perioadele dificile, cînd se punea problema dacă nu e terminat şi ar trebui să se retragă, Pauleta, simţindu-se vinovat, marca. Dupont i-a redat încrederea lui Mutu, care, dezamăgitor în acest sezon, l-a răsplătit cu un gol norocos, înainte de a se afla la originea altuia fericit", scrie L'Equipe. "Românul a pus lucrurile la punct cu o «directă» de la 30 de metri, altfel anodină, care l-a surprins pe Agassa".

Cotidianul local "Corse-Matin" a remarcat că "starul a reînceput să strălucescă. Ne-a plăcut al treilea său gol, primul pe teren propriu, venit după o somptuoasă lovitură liberă. În afara acestei reuşite, nu s-a menajat deloc şi s-a pus mereu în slujba echipei, oferind şi pasa decisivă pentru autogolul de 2-0".

Pauleta e mai eficient
S-a retras în 2008, la 35 de ani, dar Pauleta este cel mai bun marcator al "naţionalei" Portugaliei, cu 47 de goluri în 88 de selecţii. În 18 ani de carieră (Estoril, Salamanca, Deportivo, Bordeaux şi PSG), Pedro a dat 222 de goluri în 411 meciuri. Mutu e mai puţin eficient, 190 de reuşite în 467 de jocuri la cluburi şi 34 de goluri în 73 de prezenţe la "naţională".

8 goluri a dat Pauleta în 27 de meciuri de Ligue 1 în ultimul sezon 2006-'07 la PSG. Mutu a marcat de 3 ori în 11 partide la Ajaccio

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează