STRANIERI  ·  CORESPONDENȚĂ DIN CHIȘINĂU

VIDEO / EXCLUSIV Virgiliu Postolachi, subiect de dispută între FRF și Federația din Moldova: „Îl așteptăm în naționala noastră”

Articol de — Miercuri, 17 Iulie 2019, 14:35

Atacantul Virgiliu Postolachi (19 ani) de la PSG continuă să fie subiect de dispută între Federația Moldovenească de Fotbal și Federația Română.

  • Justin Gafiuc și Dumitru Angelescu (foto) sunt în Republica Moldova, de unde transmit cele mai noi informații despre returul Milsami - FCSB

Echipa Gazetei Sporturilor prezentă în Moldova a stat azi de vorbă cu Dragoș Hâncu, vicepreședintele Federației de Fotbal din Republica Moldova, care a dat detalii despre situația actuală a atacantului direct din biroul său de la Chișinău.


„Noi ne dorim ca Postolachi să ajungă la naționala Republicii Moldova. Am avut mult timp discuții cu jucătorul și cu părinții acestuia. Părinții consideră că e mult prea devreme să ia o decizie finală. Noi am primit această informație cu înțelegere. Vom mai reveni la un dialog după ce se va termina această campanie.

El nu are drept să joace pentru naționala României. O decizie ca atare ne poate da FIFA. Cazul în sine se judecă dacă cineva face contestație. N-ar fi bine dacă o terță parte ar contesta legalitatea participării jucătorului în naționala României. Orice echipă ar putea contesta naționala României dacă Postolachi ar juca pentru reprezentativa din România. Dacă va ajunge un moldovean la naționala României, m-aș bucura.

Din câte știu eu, străbunicii lui sunt născuți în România. Legea cu privire la cetățenie se aplică pentru părinții sau bunicii născuți până în 1940 în România. Noi îl așteptăm la naționala Moldovei”, a declarat Dragoș Hâncu pentru GSP.ro.

virgiliu postolachi
Virgiliu Postolachi în mijloc // Foto: Guliver/GettyImages

Dragoș Hâncu a purtat discuții și cu oamenii de la FRF: „Am vorbit cu Răzvan Burleanu și Cosmin Contra și le-am explicat că e normal să luptăm pentru acest jucător. Cel mai important e că încă nu avem un răspuns clar din partea jucătorului. Dacă jucătorul nu vrea, noi nu vom insista. Noi la fiecare acțiune i-am trimis convocare. La ultima convocare am primit răspuns de la PSG în care ne-a spus că nu poate participa”.

Vezi și:

PSG - DRESDA 6-1 // Francezii anunță: Virgiliu Postolachi, jucătorul dorit la naționala României, pleacă de la PSG! Oferte din Belgia, Olanda și Germania

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (2)

mosierul  •  17 Iulie 2019, 17:08

... căpoși rău și moldovenii ăștia, n-au nici mingi să joace fotbal și Pistolache asta cred că gândește logic:romanii au cât de cât o amărâtă de echipa , moldovenii sunt mai dezastru cu naționala....

reteleanu  •  17 Iulie 2019, 14:47

da ce, noi tratam cu asta? noi tratam cu jucatorul. care e roman si a spus ca vrea sa joace ptr romania, asta e important.

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1