INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ELVEȚIA

VIDEO + FOTO Sânge de fotbalist » Familia Lupescu mai propune un nume: Robert a fost ales în naționala Elveției

Robert Lecca (al treilea din stânga, sus) alături de colegii și antrenorii de la FC Gland +2   FOTO
Robert Lecca (al treilea din stânga, sus) alături de colegii și antrenorii de la FC Gland

Articol de - Publicat sambata, 29 decembrie 2018 09:00

Nepotul lui Ionuț Lupescu, Robert Lecca, 9 ani, va reprezenta Team Swiss la un turneu internațional organizat de Academia Barcelonei, în aprilie 2019. Puștiul e stabilit cu familia în Elveția și a trecut printr-o selecție la care au participat aproape 600 de copii.

Ieșit din circuitul oficial după plecarea de la UEFA și ratarea postului de președinte FRF, Ionuț Lupescu își dedică mare parte din timp nepoților săi, Robert și Anne Marie. Cei doi sunt copiii surorii sale, Ana, și ai fostului baschetbalist și jurnalist Ștefan Lecca, actual angajat al forului continental.

12 +3 FOTO

Iar băiatul în vârstă de 9 ani încearcă să-i calce pe urme "Kaiserului". În țară, puștiul a început să joace fotbal la clubul "Champions" din București, apoi, după ce familia s-a mutat în Elveția, își continuă aventura pe gazon la un micuț club din Țara Cantoanelor, FC Gland. Recent, Robert Lecca a și fost selecționat pentru a participa la un campus în Academia Barcelonei, La Masia!

Mică vedetă pe YouTube

La acțiunea din Spania, programată în perioada 15-18 aprilie 2019, Lecca jr. va reprezenta naționala Elveției. Va fi un turneu internațional juvenil, la care vor participa mai multe țări, iar nepotul lui Lupescu va evolua pentru Team Swiss la Barca Academy World Cup 2019.

 

Robert apare deja pe YouTube cu o serie de filmulețe care-i dezvăluie calitățile de dribler și marcator. Tatăl său, Ștefan Lecca, povestește: "L-a văzut recent și Adi Ursea, care lucrează de mult timp în sectorul juniorilor, a fost și secundul lui Favre la Nice. I-a plăcut. Mi-a zis că e cel mai bun din grupa lui. Bagă piciorul, are tupeu în joc, face și alunecări dacă e nevoie, are mare încredere în sine".

"Vom discuta altfel dacă-și va menține pasiunea și la 12-13 ani"

Ionuț Lupescu e mândru de Robert: "Are talent și, dacă-și va menține și la 12-13 ani aceeași pasiune pentru fotbal, vom putea discuta altfel. Vorbim deseori despre fotbal, l-am luat cu mine la multe meciuri internaționale. Am fost recent la Juve - Manchester United în Champions League, am stat chiar pe primul rând, lângă banca de rezervă a englezilor.

Trăiești alte senzații de acolo, când îi vezi pe jucători atât de aproape, auzi indicațiile, vezi trăirile fotbaliștilor și antrenorilor. A fost foarte interesat și entuziasmat. Vom fi alături de el și la turneul din Spania, care va însemna prima lui experiență externă importantă. Nu e puțin lucru că a intrat în echipa Team Swiss, după o selecție la care au luat parte aproape 600 de copii". 

"Eu aș vrea să joace cândva pentru naționala României. Chiar dacă trăim acum în Elveția, Robert se simte român. Dacă se va pune însă vreodată problema unei alegeri între cele două reprezentative, va fi decizia lui"Ștefan Lecca, tatăl lui Robert

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ckhristian
ckhristian  •  29 Decembrie 2018, 13:16

Sigur e ruda cu Lupescu? Prea stie cu mingea.

946199078754644
Tavi A'visi  •  29 Decembrie 2018, 13:01

Doar un orb nu vede ca acest Copil are talent. Ani la rand am citit pe aici aceleasi cuvinte de ura si de incompetenta despre copilul lui Hagi iar cate dreptate au avut acesti indivizi negativisti si invidiosi despre Ianis se vede. Povestea cu Capra vecinului este mai actuala astazi ca niciodata. O zi buna va doresc la toti.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  29 Decembrie 2018, 10:23

Cititi articolul si veti afla de ce marii, superbii si inegalabilii nostri ziaristi nu isi mai semneaza ineptiile. Cum sa faci dintr-un copil de 9 ani o vedeta si sa vorbesti de "cariera sa" ? Cat de redus sa fii? Nu am nimic cu copilasul, Doamne fereste, nici cu unchiul sau, dar daca tot voiai sa scri ceva despre pusti fa-o domnule decent. Puteai sa spui exact acelasi lucru fara sa te faci si de ras. Dar din aceasta nebunie a mintii, numite becaliada, ce ar putea sa iasa?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close