INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OLANDA

VIDEO George Ogăraru a debutat marți ca antrenor principal la Ajax A2: "Sînt mîndru că fac parte din școala Ajax"

George Ogăraru:
George Ogăraru: "Am contract pînă la sfîrșitul sezonului. În vară, vorbim din nou pentru viitor"

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2016 00:00

Fostul internațional, 35 de ani, e ajutat ca asistent de Winston Bogarde, ex-Milan, Barcelona și Chelsea, și îi are printre jucători pe copiii lui Van der Sar și Kluivert.

La Ajax e casa lui George Ogăraru. A jucat 4 ani la "lăncieri", s-a legat de acest club, și batavii l-au privit ca pe unul de-al lor.

După retragere, în 2012, a rămas la academia alb-roșie din Amsterdam, a fost două sezoane asistentul lui Alfons Groenendijk și Jaap Stam la echipa B.

Și, după un intermezzo pe banca lui U Cluj, între septembrie 2014 și februarie 2015, a mai făcut un pas în Olanda: din 4 ianuarie e antrenor principal la Ajax A2, ultimul nivel de juniori, sub 18 ani.

Unde îl are secund pe Winston Bogarde, 45 de ani, cîștigător al Ligii Campionilor cu Ajax și sub contract ca jucător cu Milan, Barcelona și Chelsea.

"La Ajax se lucrează la un nivel foarte înalt. Cu meticulozitate și mare atenție la detalii. E o fabrică de fotbal. De dimineața pînă seara, totul e programat științific"
George Ogăraru, antrenor Ajax A2

Marți seară, Ogăraru a debutat într-un "clasic" cu Feyenoord: 3-3 acasă, la centrul sportiv De Toekomst (în traducere, "Viitorul"), după ce a condus de trei ori și a fost egalat ultima oară în minutul 90.

"În poartă, îl am pe Joe, fiul lui Van der Sar, și în atac îl voi promova în curînd pe Justin Kluivert, cel mai bun de la categoria U17 ani", spune George, mulțumit de alegerea lui: "Sînt mîndru că fac parte din școala Ajax".

 
Openingsgoal Ajax A2 - Feyenood A2 (3-3)

Zomaar een dinsdagavond op de Toekomst... Heerlijke goal Zian Flemming!Just a regular Tuesday evening at de Toekomst...sensational goal by Zian Flemming!#klassieker

Posted by AFC Ajax on 13 Ianuarie 2016

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează