INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

VIDEO Hora i-a adus lui Konyaspor prima sa Cupă a Turciei » A înscris din penalty într-o finală în care a jucat un minut!

FOTO: Facebook Konyaspor
FOTO: Facebook Konyaspor

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2017 09:11

Ioan Hora a intrat în minutul 119 și a transformat prima lovitură de pedeapsă a finalei. Konya a învins-o pe Bașakșehir, 4-1 la penaltyuri, după 0-0 în 120 de minute. Și va juca în Europa League.

Golgeterul Ligii 1 în sezonul trecut (19 reușite), s-a transferat în 2016 de la Pandurii la Konyaspor și a cucerit Cupa Turciei la întâiul său sezon. Dar ce șansă a avut!

527 de minutea adunat Hora în Cupa Turciei, competiția în care a evoluat cel mai mult (10 meciuri, două goluri)

Aseară, la Eskişehir, atacantul în vârstă de 28 de ani nici nu se mai gândea că va juca în finala cu Bașakșehir, revelația stagiunii, vicecampioana Süper Lig. Totuși, în minutul 119, când scorul era tot 0-0, coechipierul său Ali Turan s-a accidentat, și antrenorul Aykut Kocaman l-a folosit pe el în fața echipei lui Emre Belözoglu și Adebayor.

2 anide contract mai are Ioan Hora la Konyaspor, cu care a semnat în august 2016, venind de la Pandurii

3 trofeea cucerit Hora: titlul (2012) și Supercupa României (2010) la CFR Cluj, Cupa Turciei la Konya

La penaltyurile de departajare, Hora a cerut să execute primul. Și nu i-au tremurat picioarele. Portarul Babacan a plonjat spre colțul din stânga, iar el a tras pe centru, sub bară.

10este locul ocupat de Konya în Süper Lig cu o etapă înainte de final; ultimul meci e pe terenul Galatei

Hora a transformat, la fel și ceilalți trei colegi, bosniacul Bajici, sârbul Vukovici și slovenul Skubici (fost la Oțelul, în 2011). De la adversari, numai Emre a înscris. 4-1!

4 goluria înscris atacantul în 29 de meciuri jucate la Konyaspor în toate competițiile din acest sezon

La sfârșit, alb-verzii s-au strâns în hora bucuriei, alături de fanii care invadaseră terenul. Aceasta este prima Cupă a Turciei câștigată de Konyaspor, care va juca sezonul viitor în Europa League. 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  01 Iunie 2017, 10:03

Bravo lui ,n-a fost o executie formidabila,a tras pe mijlocul portii ,dar aavut noroc. Ceilalti nu si au castigat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează