INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GENOA - NAPOLI 1-2

VIDEO Ionuț Radu are Italia la picioare! Elogii în Gazetta dello Sport și Corriere dello Sport: "Prodigios, incredibil, miracol!"

Articol de - Publicat duminica, 11 noiembrie 2018 10:36

Genoa, cu portarul Ionuț Radu integralist, a pierdut pe teren propriu, 1-2 cu Napoli. Portarul naționalei U21 a făcut parada anului. Ziarele și televiziunile peninsulare îl elogiază pe goalkeeperul de la Genoa.

Oricine ar fi selecționer, Ionuț Radu este viitorul portar al naționalei mari. La 21 de ani, impresionează într-unul din cele mai importante campionate europene. Curajul și reflexele sale nemaivăzute încântă Italia și fac uitate inevitabilele erori provocate de lipsa de experiență.

"Monstruos reflex"

"Credem mult în acest băiat", spunea Enrico Preziosi, președintele de la Genoa, pe 26 septembrie, imediat după debutul lui Radu în Serie A (2-0 cu Chievo). Sâmbătă seară, împotriva lui Napoli, goalkeeperul a mai confirmat o dată imensul talent. A avut două parade importante, dar prima, din minutul 36, a fost decupată de pe altă planetă. Milik a tras chiar de pe linia careului mic, dar "păianjenul" genovez a reacționat instantaneu, respingând cu brațul stâng, în plonjon, peste transversală. Acea intervenție a înconjurat lumea.

45770679 339263940183674 218292391424032768 n

În direct, jurnaliștii de televiziune erau extaziați. "Salvataggio di Radu. Monstruos reflexul lui în fața lui Milik. Uriaș", a urlat comentatorul la Sky Italia. La Sky Sports, pe același ton frenetic: "Sensational save! Una dintre cele mai bune ale acestui sezon. Great". 

"A sfidat irealul"

De dimineață, toate ziarele au reliefat minunea lui Radu, oferindu-i cele mai frumoase cuvinte și cea mai mare notă de la Genoa. "Incredibil. Un reflex prodigios", l-a caracterizat Gazzetta dello Sport, în timp ce Corriere dello Sport, celălalt mare cotidian sportiv italian, a exclamat: "Nemaipomenit!". I-a dat 7, cu o jumătate de punct peste jurnalul roz. La rândul său, Il Messaggero a remarcat "vitejia românului. La un metru de poartă, a sfidat irealul". 

În întreaga peninsulă, de la nord la sud, acel reflex a fost considerat "un miracol". Și în Corriere della Sera, și în Il Mattino, și în Il Tempo. "O super paradă", a conchis Il Secolo XIX, ziarul din Genova. 

"Radu e tot mai important la Genoa cu fiecare meci jucat. Parada la șutul lui Milik a fost extraordinară. Nu mai are frică la centrări și nu e vinovat la golurile lui Napoli" Corriere dello Sport, cotidian italian

8 meciuri consecutive integrale are Ionuț Radu în Serie A, începând din 26 septembrie

8.000.000 €plătește Genoa pentru Radu, transferat de la Inter Milano

5.000.000 €este cota portarului de 21 de ani, potrivit transfermarkt.de

Notele lui Radu

Corriere dello Sport: 7
Gazzetta dello Sport: 6,5
Il Messaggero: 6,5
Corriere della Sera: 6,5
Il Tempo: 6

Potop pe "Marassi"

Sâmbătă, după o oră de joc, ploaia s-a transformat în potop pe arena genoveză. În acele momente, jucătorii de-abia se mai puteau distinge sub cerul dezlănțuit. Și arbitrul Abisso a decis să suspende meciul. Zece minute au stat la vestiare. Ploaia s-a mai liniștit și jocul s-a reluat, chiar dacă terenul era îmbibat cu apă, iar mingea se oprea deseori în bălți. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
portardelegenda
portardelegenda  •  12 Noiembrie 2018, 08:01
Postat de sibelius pe 11 Noiembrie 2018, 17:23

Radu inca alterneaza paradele cu gafele. Uneori in acelasi meci. E adevarat ca nici echipa nu-l ajuta prea mult.

stimate sibelius , daca niste incompetenti avizi de click-bite catalogheaza o anume faza dintr-un joc drept ,,gafa'' dumneata ca si om care te pricepi poti filtra judecand cu propriul creier ( in caz ca esti mai competent decat ei) . Asta micu a facut orice altceva in nici un caz GAFE .

portardelegenda
portardelegenda  •  12 Noiembrie 2018, 07:58
Postat de Monica Marin pe 11 Noiembrie 2018, 19:54

Ce Radu!Nita facea asemeni parade la fiecare meci la fcsb.

perfect adevarat dar nu la 21 de ani

106018077065994
Monica Marin  •  11 Noiembrie 2018, 19:54

Ce Radu!Nita facea asemeni parade la fiecare meci la fcsb.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează