INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ȚSKA MOSCOVA - ZENIT ST.PETERSBURG 0-0

VIDEO Luce nu poate fi campion cu aceste "vedete" obosite » Zenit a făcut doar un egal chinuit cu ȚSKA, 0-0

Mircea Lucescu nu e deloc mulțumit de ce vede la Zenit
Mircea Lucescu nu e deloc mulțumit de ce vede la Zenit

Articol de - Publicat duminica, 05 martie 2017 00:00

Zenit a avut ieri om în plus în ultimele 20 de minute, dar n-a câștigat. Al 6-lea egal din campionat. Dacă Spartak bate azi, Mircea Lucescu rămâne la 7 puncte în spatele liderului.

La 71 de ani, Mircea Lucescu nu se simte prea bine în Rusia. Nu mai are Șahtiorul său, pe care-l știa până la ultimul detaliu, cu jucători crescuți de el, ce-i învățaseră strategia și îl ascultau orbește. La Șahtior, nu erau vedete.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

La Zenit, sunt prea multe. Și vedetele lui Zenit par deja obosite și plictisite, cu 12 etape înainte de final. În 2017, cu Dziuba, Kokorin, Jirkov și Lodîghin, e foarte dificil să câștigi titlul.

Zenit nu e o echipă, jocul nu se leagă în ofensivă, nu e agresiv, nu ține adversarii cu spatele la zid. În timp ce apărarea e mereu un motiv de îngrijorare.

O singură ocazie mare în 90 de minute

Ieri, Zenit și-a creat cea mai mare ocazie, singura cu adevărat importantă, de-abia în minutul 58. Când se juca 11 la 11. Un șut puternic și bine plasat al lui Mauricio de la 30 de metri.

Bară! Din minutul 70, după ce ȚSKA a rămas în 10 în urma eliminării lui Wernbloom, n-a mai fost niciodată într-o situație iminentă de gol.

Doar două șanse, nu extrem de clare, irosite de Dziuba și Kokorin. Primul, cap la zece metri de poartă. Al doilea, deviere eșuată la 4 metri de țintă!

Și nu se mai poate spune că Zenit a avut ghinion, cum s-a întâmplat la 3-1 cu Anderlecht (golul eliminării primit pe ultimii metri). La jumătatea primei reprize, ȚSKA a ratat de două ori într-un minut din careul mic: mai întâi Olanare, apoi Dzagoev.

"Un punct cu ȚSKA nu e atât de rău"

"Îmi pare rău că nu am profitat de avantajul numeric. Totuși, un punct nu e atât de rău în fața lui ȚSKA. Sezonul nu s-a încheiat, ne luptăm toți pentru titlu", afirmă Lucescu. Dar, dacă Spartak învinge azi la Krasnodar, liderul se va distanța la 7 puncte de Zenit. Iar confruntarea directă e tot la Moscova, pe 14 aprilie. Vor fi trei luni grele pentru Luce.

Trei schimbări în 3 minute, la sfârșit

Lucescu a acționat destul de târziu la Moscova. Până în minutul 80, nu făcuse nicio modificare în echipă. Apoi a schimbat în cascadă: 3 jucători înlocuiți în trei minute. Au ieșit Mauricio (81), Danny (82) și Aniukov (83), au intrat Hernani, Mollo (debut) și Șatov. Niciunul nu a adus ceva nou.

"Gazonul prost ne-a afectat"

La conferință, Luce a dat vina și pe terenul greu, cu mult nisip. "Gazonul prost ne-a afectat jocul. E mult mai ușor să te aperi, așa cum a făcut ȚSKA, decât să creezi", a declarat antrenorul lui Zenit. "Ai nevoie de atingeri în plus când controlezi mingea, e foarte dificil să combini rapid în asemenea condiții".

"Am controlat jocul, dar n-am creat presiune asupra adversarilor. Și am așteptat prea mult mingile lor lungi în apropierea propriului nostru careu"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit

18puncte a pierdut Zenit în acest campionat (6 egaluri și două eșecuri)

29,2ani a fost media de vârstă a primului "11" al lui Zenit, ieri, cu ȚSKA

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează