INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SLAVIA PRAGA

VIDEO Nicolae Stanciu, cinci minute pentru primul gol la Slavia Praga » Avertizat de antrenor: „Prea multe mingi pierdute”

FOTO: Facebook @SKSlaviaPrahaFotbal
FOTO: Facebook @SKSlaviaPrahaFotbal

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2019 09:22

Nicolae Stanciu (26 de ani) a punctat de la primul meci oficial pentru Slavia Praga, în victoria din etapa a doua de campionat, contra lui Teplice, scor 5-1. „Bun debut. Chiar și într-o jumătate de oră ne-a demonstrat de ce l-am adus”, a declarat Jindřich Trpišovský. 

La o echipă bună, cea mai bună din Cehia, te adaptezi rapid. Primul meci și primul gol pentru Stanciu la Slavia Praga.

Playmaker-ul, transferat de la Al-Ahli pe 4 iulie cu 4 milioane de euro, a avut nevoie de numai cinci minute pentru a ieși în relief. A intrat în minutul 62 și, imediat, a finalizat. Bine lansat de Ševčík, numărul 7 alb-roșu a tras tare din unghi printre picioarele portarului.

„Un decar care ne-a lipsit anul trecut”

A intrat și a înscris, la primul șut. Bun debut”, a declarat antrenorul Jindřich Trpišovský. „Chiar și într-o jumătate de oră ne-a demonstrat de ce l-am adus. A folosit spațiile pe aripi, a fost legătura dintre atac și restul formației, acesta este rolul pe care ar trebui să-l joace. Un decar care ne-a lipsit anul trecut”.

„Nu se înțelege încă perfect cu coechipierii”

Nu i-a plăcut chiar tot la Stanciu: „Pe de altă parte, am văzut și multe mingi pierdute de Nico, ceea ce nu face de obicei”. I-a găsit însă circumstanțe atenuante: „Nu are suficiente antrenamente, are trei săptămâni de pregătire în spatele celorlalți, nu se înțelege încă perfect cu coechipierii. Mai e mult de muncă”. 

„Am vrut ca Stanciu să fie în echipă. E cu noi de puțin timp, de aceea fiecare minut pe teren e un plus pentru noi și pentru el.

Prezența lui Nico nu e un pericol pentru Pepa Hušbauer. Pepa e un număr opt, Nico e un decar clasic, de aceea l-am adus”
Jindřich Trpišovský, antrenor Slavia

„Va fi scump acest cadou”

Petr Ševčík, MVP-ul acestei partide, cu trei assisturi, i-a oferit o pasă decisivă și lui Stanciu. „Nico m-a felicitat după meci și mi-a mulțumit, dar va fi scump acest cadou, fără supărare”, s-a amuzat jucătorul Slaviei. „Se vede și la antrenamente, și la meci cât de bun este. E genul care caută mingea permanent. Chiar dacă mai greșește uneori, el tot vrea să aibă mingea și să inventeze o ultimă pasă pentru finalizare”. 

VEZI ȘI:

FOTO » Ianis s-a integrat deja la Genk » Cum s-a bucurat la primul trofeu cucerit în Belgia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dakesis
dakesis  •  22 Iulie 2019, 11:35
Postat de since1907 pe 22 Iulie 2019, 10:19

Nu stiam ca Dorin Goian e portar la Teplice

si la fel de priceput ca si in prima cariera de jucator de camp:)

since1907
since1907  •  22 Iulie 2019, 10:19

Nu stiam ca Dorin Goian e portar la Teplice

Vezi toate comentariile (2)
Comentează