INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CROAȚIA

VIDEO Ronaldo Deaconu, gol anulat inexplicabil la debutul în Croația » Porumboiu: "Arbitrul a greșit grav"

Ronaldo Deaconu la prezentare
Ronaldo Deaconu la prezentare

Articol de - Publicat duminica, 10 februarie 2019 18:16

Sâmbătă, HNK Gorica (locul 5) a jucat în prima ligă a Croației, în deplasare, cu Slaven Koprivnica (locul 7). În repriza a doua, la 2-0 pentru gazde, în formația oaspete a debutat românul Ronaldo Deaconu (21 de ani), recent transferat de la Concordia Chiajna. Echipa lui a pierdut meciul până la urmă, scor 0-2.

La debutul pentru Gorica, Ronaldo Deaconu a marcat în minutul 89, dar la semnalizarea asistentului Tomislav Petrovici arbitrul Ivan Bebek a anulat reușita, după ce dictase reluarea jocului de la centru.

E gol! Ba nu e gol!

În minutul 89, Filipovici a respins o centrare șutată a unui jucător de la Gorica. Mingea, ajunsă la 10 metri puțin lateral stânga, a fost catapultată direct în plasă de Deaconu.

Oaspeții s-au bucurat, arbitrul Ivan Bebek, cel mai bun din Croația, a fluierat și a arătat centrul terenului. De la stația de amplificare a stadionului s-a anunțat autorul golului, acesta a apărut și pe tabela de marcaj, care arăta 2-1, iar arbitrul a fluierat reluarea jocului de la centru. 

După doar două pase ale gazdelor, Bebek a fluierat întreruperea meciului, fiind chemat la margine de asistentul Tomislav Petrovici, care l-a anunțat că fusese ofsaid la reușita lui Deaconu. Și, chiar dacă reluase jocul și nu mai putea întoace decizia, Bebek a revenit și a anulat golul oaspeților.

"N-am mai văzut așa ceva!"

După joc au ieșit discuții, oaspeții reproșându-i arbitrului decizia de anulare a golului.

"Eu chiar am fost la arbitru și, civilizat, l-am întrebat de ce mi-a anulat golul. Mi-a zis că asistentul i-a semnalat ofsaid. E adevărat că un coleg al meu era în fața porții când am șutat, dar mingea s-a dus departe de el. Portarul lor chiar a recunoscut că n-ar fi avut ce face și că a fost gol valabil.

Dar nu am văzut așa ceva, ca un arbitru să ia o decizie, să valideze un gol, să reia jocul de la centru și apoi să revină și să schimbe tot. De la prima decizie până la cea de-a doua, au trecut aproape două minute!

Păcat, fusese un gol frumos și eu zic că nu a fost nici vorbă de ofsaid! În plus, era minutul 89, mai erau de jucat vreo 3-4 minute, nu se știe dacă nu am fi reușit chiar să egalăm", a spus Deaconu pentru GSP.ro.

"Dacă așa au stat lucrurile, arbitrul a greșit grav. Legile jocului sunt clare, un arbitru poate să revină asupra unei decizii până la reluarea jocului. Dacă a validat golul și a fluierat reînceperea meciului de la mijloc, nu mai putea schimba decizia!" Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional

Citește și:

Repriză de coșmar pentru Tătărușanu » Echipa românului a condus cu 2-0 la pauză, dar până la final a fost umilită!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează