INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO S-a întors cu banderolă! » Din nou pe teren după 4 luni, Chivu a fost aseară căpitanul lui Inter, 2-0 cu Verona

Chivu i-a predat banderola lui Zanetti în minutul 55, după intrarea argentinianului // Foto: Guliver/GettyImages
Chivu i-a predat banderola lui Zanetti în minutul 55, după intrarea argentinianului // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 19 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 19 decembrie 2012 00:05

Premiat de antrenorul Stramaccioni, fundaşul de 32 de ani a avut însă probleme în joc, fiind depăşit de cîteva ori de atacanţii adverşi.

Din 2 august nu mai jucase Cristi Chivu la Inter. O fractură suferită în Europa League la al doilea deget al piciorului drept, agravată de o recidivă la sfîrşitul lui septembrie, l-a ţinut mai mult de patru luni în afara gazonului.

S-a întors aseară, în "optimile" Cupei Italiei. Antrenorul Stramaccioni i-a pregătit o surpriză, la o zi după ce apărătorul în vîrstă de 32 de ani declarase că "sînt fericit la Inter, îmi voi încheia cariera aici": i-a oferit banderola de căpitan în premieră la startul unui meci. Dar într-o echipă cu multe rezerve.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nu i-a fost uşor în faţa Veronei lui Mandorlini (locul 3 în Serie B). Fără ritmul partidelor, Chivu a avut probleme în prima repriză în centrul unei defensive de 3. Cacia l-a păcălit, deşi era cu spatele la poartă, însă a greşit şutul. Gomez l-a pus apoi în dificultate pe Cristi.

După pauză, intrările lui Guarin şi Zanetti au liniştit jocul. În 4 minute (50-54), Cassano şi Guarin au calificat-o pe Inter în "sferturi": 2-0. În minutul 70, Bojinov l-a depăşit şi el lejer pe fostul "tricolor". N-a înscris, aceasta a fost şansa românului. Într-un meci în care Castellazzi, portarul lui Inter, s-a accidentat grav la umărul stîng. Şi atacantul Palacio a apărat perfect în ultimul sfert de oră.

138 de zile au trecut de la ultimul meci jucat de Chivu la Inter: cu Hajduk Split, în turul 3 preliminar al Europa League

95 la sută din pasele lui Chivu aseară, cu Verona, au fost corecte (a avut în total 40 de pase)

"Viitorul meu? La Inter! Cel puţin aşa sper, dacă ei nu vor dori să scape de mine! Glumesc. Sînt fericit aici" (Cristi Chivu, fundaş Inter)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
blue_sky
blue_sky  •  19 Decembrie 2012, 10:53

Chivu nu mai joaca nimic de mult timp, nu inteleg cum mai vor unii sa se intoarca la nationala, are 32 de ani si e deja plafonat, doar banii il intereseaza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează