INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

VIDEO Ştefan Radu elogiat de Edoardo Reja după "dubla" cu Sassuolo: ”ADN de pistolar”

Ales jucătorul meciului cu Sassuolo, Radu deschide scorul în minutul 36 și face o dedicație sărutînd camera TV +1   FOTO
Ales jucătorul meciului cu Sassuolo, Radu deschide scorul în minutul 36 și face o dedicație sărutînd camera TV

Articol de - Publicat marti, 25 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 februarie 2014 23:17

Tehnicianul a dezvăluit că fundaşul lazial are în sînge instinctul de a trage letal de la distanţă: ”Îl încurajez mereu. Cînd o loveşte bine, mingea devine glonţ. A reuşit o execuţie imparabilă”.

Loveşte rareori, dar cînd ocheşte ţinta portarii se predau necondiţionat. La un an fără două zile de la bijuteria reuşită cu Pescara, Ştefan Radu a semnat un alt golazo, deschizînd drumul spre triumful (3-2) cu Sassuolo.

VIDEO: Vezi AICI golul lui Ştefan Radu!

Tot în campionat, tot pe Olimpico, la aceeaşi poartă, în acelaşi colţ, tot contra unei nou-promovate! Cu Pescara a înscris mai de aproape şi duminică racheta fundaşului a atins şi bara înainte să intre în plasă.

A fost o execuţie formidabilă cu stîngul de la 30 de metri, către vinclu, cu care s-a eliberat de toate frustrările şi criticile primite după eşecurile cu Catania şi cu Ludogoreţ.

"Al treilea gol e al meu"
"Îl încurajez mereu să tragă de la distanţă. Cînd o loveşte bine, mingea devine glonţ. Radu are ADN de pistolar. Iar ceea ce a făcut după gol a fost dovada de iubire faţă de Lazio", l-a elogiat antrenorul Reja.

"Golul său i-a salvat pe toţi într-o seară explozivă, iar centrarea de la autogol a ipotecat victoria. În plus, a blindat flancul stîng", l-a lăudat şi Gazzetta dello Sport.

Radu are şi un regret după cea mai bună partidă a sezonului şi poate şi a carierei: "Al treilea gol e al meu, nu mi s-a părut că mingea a fost deviată de Candreva ori Cannavaro! E bine c-am început să dau cel puţin un gol pe campionat".

Ca un părinte pentru Ştefan
Nu întîmplător Radu s-a dus după gol şi după centrarea de 3-2 să se îmbrăţişeze cu Reja la margine. "Am o relaţie specială cu Ştefan, ţin foarte mult la el. Este foarte ataşat de culorile clubului şi e mereu gata să scoată echipa din situaţii complicate", a explicat tehnicianul lazial. Il Messaggero scrie că Reja l-a ajutat pe Radu în 2011, în perioada după ce şi-a pierdut tatăl, fiindu-i ca un părinte.

Al doilea gol retras la Ligă!
Dacă duminică seară Radu era creditat cu prima "dublă" din carieră, reuşita din minutul 83 i-a fost retrasă ieri! Analiza video la Ligă a decis ca golul de 3-2 să fie considerat un autogol: "Centrarea cu efect a lui Radu se îndrepta în afara porţii, iar pe traiectorie s-au aflat Pedro Mendes, Candreva şi Cannavaro. Primii doi n-ating mingea şi fostul fundaş napoletan deviază involuntar în proprie poartă".

4 goluri în 177 de jocuri are Ştefan Radu în şase ani la Lazio în toate competiţiile: două în Serie A şi cîte unul în Cupă şi Europa League

7,5 este nota primită de fundaşul român în majoritatea ziarelor italiene pentru prestaţia din partida cu Sassuolo

"Am înscris puţine goluri în carieră, deci este uşor să aleg. E cel mai frumos gol al meu şi trebuia să i-l dedic lui Marchetti, colegul de cameră la care ţin enorm" (Ştefan Radu, fundaş Lazio)

"Încerc să-l conving pe Radu să bată loviturile libere. A exersat în timpul săptămînii la antrenamente de la 15 metri şi sper să repete mai des astfel de execuţii" ( Edoardo Reja, antrenor Lazio)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
widoqq
widoqq  •  26 Februarie 2014, 08:00

Se dovedeste inca o data ce mare antrenor avem. Stefan asta ar fi instare joace bine la nationala sa dea si goluri!Noroc ca la citit la timp Piturca! Nu te lasa Piturca, nu l convoca la nationala!

robert1205
robert1205  •  25 Februarie 2014, 20:24

Ştefan Radu,Sanmartean ar avea ceva de spus la nationala.

kossu
kossu  •  25 Februarie 2014, 09:48

A exersat la antrenamente lovituri libere de la 15 metri? Un metru în interiorul careului? Păi când naiba se întâlnește el cu o asemenea situație pe terenul de joc? Sigur nu-s 25?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează