STRANIERI  ·  ARSENAL

Vlad Dragomir, 16 ani, se antrenează cu seniorii lui Arsenal și îi încîntă pe ziariștii străini: "Dar divin"

Articol de — Miercuri, 02 Decembrie 2015, 00:00

Puștiul a semnat pe 3 sezoane cu "tunarii" și e hotărît: "Vreau să joc în Premier League în maximum doi ani". Revista cehă Hattrick îl descrie într-un cuvînt: "Complet"

Cînd Vlad Dragomir l-a întîlnit prima oară pe Arsene Wenger, în primăvară, managerul i-a strîns mîna băiatului de-abia aterizat de la Poli Timișoara în Arsenal World și i-a zis: "Welcome to Paradise".

"Chiar așa mi s-a părut, că e Paradisul", a povestit puștiul în vîrstă de 16 ani, un stîngaci rafinat, foarte bun și playmaker, și în spatele vîrfurilor, și aripă.

A semnat primul contract cu "tunarii", valabil pînă pe 30 iunie 2018, și spunea atunci că îl va convinge mai repede pe Wenger: "Vreau să joc în Premier League în maximum doi ani". E posibil să aștepte și mai puțin.

"Le-a încălzit inimile fanilor"

În patru luni, Vlad a prins mai multe meciuri la U18 și i-a impresionat pe toți: antrenori, jurnaliști, fani. Iar Wenger, cel născut să promoveze tineri, l-a ochit imediat și l-a chemat să se pregătească la echipa mare. Unde nu s-a intimidat deloc de vedetele din jurul său, intrînd curajos la Alexis.

Cînd l-a descoperit, tabloidul britanic Daily Mail a scris: "În noiembrie, poate fi frig în nordul Londrei, dar un adolescent talentat le-a încălzit inimile suporterilor". Iar publicația cehă Hattrick a mers mai departe: "Cine este acest puști minune? Un stîng incredibil și o tehnică dar de la Dumnezeu. E complet".

100.000 €i-a plătit Arsenal lui Poli Timișoara pentru Vlad ca indemnizație de formare

500.000 €este cota lui Vlad Dragomir în acest moment, potrivit transfermarkt.de

Reacția fanilor lui Arsenal

"Într-o zi, Vlad va fi o legendă a lui Arsenal"
Zak

"Vlad Dragomir, noul nostru copil minune"
Masorin

"Mare potențial. Puternic și plin de calități"
Heru

"Pare jucătorul ideal. Are un dribling excelent"
Shehab

"La Londra s-a născut un nou star, care poate ajunge în viitor la fel de bun ca Ozil sau Alexis Sanchez"
Hattrick, publicație cehăCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (1)

kilimanjaro  •  02 Decembrie 2015, 18:52

Cat timp ramane in Anglia, are o sansa. Daca face greseala sa vina in Romania, si-a sfarsit cariera. Aici nu merge pe talent, ci pe cati bani are tata. Cine da spaga joaca la echipa de club(sau chiar capitan in echipa lui taticu care e” imparat de imparat” in lumea nestiutorilor de carte) sau nationala. Cine nu cotizeaza, sta pe tusă.

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1