INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EMPOLI - NAPOLI 2-3

Vulnerabil sub presiune » Chiricheș, evoluție cu emoții în meciul cu Empoli, scor 2-3. Parțial vinovat pentru un penalty, ezitant pe final

Chiricheș și amenințarea din umbră, Thiam, în meciul cu mari emoții de la Empoli
Chiricheș și amenințarea din umbră, Thiam, în meciul cu mari emoții de la Empoli

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2017 00:00

Chiricheș a etalat slăbiciuni preocupante în repriza secundă. Parțial în culpă la penaltyul gazdelor, Vlad a evoluat ezitant spre final, tremurând ca toată echipa, după 3-0 la pauză!

După 3 luni de așteptare pe bancă, Chiricheș a legat două meciuri complete în Serie A la Napoli. Tocmai când "naționala" avea nevoie mai mare ca Vlad să intre în ritm, antrenorul Sarri l-a folosit.

Ieri, la 3-2 la Empoli, în locul lui Koulibaly, menajat pe motiv de cartonașe pentru derbyul cu Juve. Stoperul român a avut o evoluție cu două fețe, copia fidelă a întregii echipe, relaxate după pauză.

În prima repriză, l-a stăpânit fără probleme pe Thiam și a făcut cuplu fără fisuri cu Albiol. Numai o dată i-a permis senegalezului să șuteze, pe lângă bară.

A fost partea în care Napoli a zburdat: 3 goluri, "dublă" Insigne și Mertens (splendidă "directa" de la 30 de metri), care ratase un 11 metri.

L-a lovit pe Ghoulam!

În a doua însă, au apărut fisurile. Pasele n-au mai fost atât de precise, timingul a suferit și Empoli a revenit puternic. La 1-3, nu a intervenit hotărât la Krunici, pe care l-a blocat Ghoulam, în careu: fault și penalty. Iar în minutul 89, Thiam l-a depășit în viteză și a centrat de lângă Vlad.

Noroc că Maccarone a reluat slab la colțul scurt. Putea fi 3-3! Panica și teama egalării l-au făcut chiar, cu o fază mai devreme, să-l accidenteze pe Ghoulam, în tentativa degajării unei mingi periculoase!

"Stilistic vorbind, Chiricheș n-a făcut un meci frumos, însă a fost eficient. Atacanții lui Empoli nu l-au solicitat în mod deosebit. Nota 6"
Calciomercato, agenție italiană

20de meciuri în Serie A și 30 în total are Chiricheș în tricoul lui Napoli, pentru care a dat 4 goluri

57de pase din 63 (80% în terenul advers) a reușit Vlad, care a recuperat 10 mingi, a respins 6 și a pierdut 4 dueluri din 10 (2-3 aeriene)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close