STRANIERI    •   TRANSFER

Wow! S-a aflat de ce Cristi Ganea nu joacă deloc la Bilbao! Scouterii lui Athletic l-au făcut praf în fața șefilor: "Carențe notabile, nu-l cumpărați!"

Joi, 06 Septembrie

Cristi Ganea (26 de ani) n-a jucat nici un minut în meciurile oficiale la Athletic Bilbao, după transferul care s-a oficializat în iarnă și s-a concretizat în această vară, când jucătorul a plecat în Spania după ce a disputat returul cu Viitorul.Capitaldeporte.com a explicat câteva dintre motivele pentru care fundașul de 26 de ani nu prinde primul "11" al lui Eduardo Berizzo.

"Transferul său a fost foarte gândit. Mai mulți emisari ai clubului roș-alb au mers în România pentru a-l vedea la lucru. Prețul său scăzut i-a convins mai mult pe cei de la Athletic să-l ia. Un transfer care rămâne momentan o necunoscută. Cristi Ganea nu a debutat într-un meci oficial la Athletic Bilbao.

Blas Ziarreta și Antonio Karmona au fost cei care l-au văzut live pe românul format la Bilbao. Ambii au concluzionat că nu trebuie transferatAu apreciat că era un fotbalist în formare, cu puține aptitudini defensive și cu o notabilă carență în ceea ce privește cunoștințele tactice. Astfel, directorul sportiv José María Amorrortu le-a comunicat celor de la Viitorul Constanța că nu se va realiza transferul. Dar, în decembrie, conducerea și-a schimbat părerea și a semnat pe trei ani cu Ganea.

Prețul scăzut al transferului, posibila evoluție și teama că ar putea scăpa un nou fundaș stânga au făcut ca mutarea să se realizeze. Athletic l-a adus în vară la echipă, pentru ca jucătorul să prindă perioada de pregătire și să se adapteze cât mai bine. În meciurile amicale, Ganea nu a arătat calități importante.

Extremă convertită în lateral stânga, el nu a impresionat în nici o întâlnire. Cea mai bună calitate a sa - șutul - nu a fost pus în valoare nici măcar la antrenamente. De menționat în apărarea sa și că postul pe care evoluează este unul dintre cele pentru care antrenorul Berizzo are cea mai mare concurență. Yuri Berchiche e titular indiscutabil și înscrie și goluri. Mikel Balenziaga, care era titular până anul acesta, nu mai intră în planurile antrenorului și n-a mai prins echipa. Dar, chiar și așa, rămâne a doua variantă pentru postul de fundaș stânga, înaintea lui Ganea.

Astfel, românul traversează o situație complicată. Al treilea fundaș lateral și fără șansa de a prinde minute, trebuie să aștepte Cupa Regelui, în octombrie, pentru a putea disputa primele minute în tricoul lui Athletic", notează sursa citată.

  • Ganea și-a început cariera de fotbalist în Țara Bascilor, acolo unde locuiesc părinții lui, și a mai jucat, printre altele, pentru echipa a doua a celor de la Mallorca înainte de a ajunge la Viitorul, în 2015.

1.500.000 €i-a costat Ganea pe basci

600.000 €ia Ganea la Athletic în fiecare dintre cei 3 ani de contract

Vezi și: Tătărușanu explică cine nu l-a lăsat să se transfere la Napoli + Ce va face la finalul sezonului

Comentarii (38 ) Adaugă comentariu

roadghost  •  07 Septembrie 2018, 12:48

Eiii cum sa aiba carente mari?? Nu domle, are ceva antrenorul cu el ca e roman. Si pt ca are personalitate.

ray51  •  07 Septembrie 2018, 10:06

Cârrr, mârrr, pârrr...

Geani Muraru  •  07 Septembrie 2018, 09:58

Inca o petarda a lui Hagi cum e si Dragus, petarde de *** scolii

Vezi toate comentariile (38)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase