OPINII  »  7 SCURTE

7 SCURTE Bara lui Bodin și sprinturile lui Mihăilă

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 02:11 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 02:23

7 SCURTE. Meciul Elveția - România 2-2, analizat la cald de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

1. Să nu ne bucurăm?! Păi, cum așa? Ce, i s-a întâmplat cuiva să găsească 10 de lei pe jos și să se simtă vinovat că sunt bani nemunciți? Să ne bucurăm, așadar, din toată fibra pentru acest punct nemeritat, dar uriaș! Suntem prea săraci să strâmbăm din nas la cadouri scumpe.

2. Elveția a fost 3 clase peste noi. Kosovo doar cu o clasă. Și, cu toate astea, am pus câte un punct în fiecare buzunar. Acatiste, aliniere de planete sau doar noroc chior, cu superlativul lui de stadion - "bulan maxim", va conta prea puțin dacă, în final, punctele astea ne vor duce la Euro.

3. Ce-i drept, la Lucerna am fost pulverizați de adversar. Nu e ca și cum nu ne-am fi așteptat să ne domine, punctele din "dubla" cu Elveția le ștersesem din clasament încă de la tragerea la sorți. 

Ce ne-a zgâriat privirile și orgoliul au fost, din nou, atitudinea de victimă sigură, haosul generalizat și lipsa curajului. În minutul 10 fundașii aveau deja ghetele tocite de la atâtea mingi bubuite a disperare. Când vorbim despre punctul luat în Elveția ar fi decent să nu invocăm și altceva în afara norocului.

4. "Băi, Edi, tu habar n-ai ce înseamnă performanță la echipa națională! Ai fost inexistent in Kosovo și te-a făcut Elveția praf, cum să ne zici că suntem pe drumul cel bun? Nu, suntem pe un drum total greșit!". Gică Popescu se înroșește în studioul PrimaTV, într-un neașteptat acces de furie. Drumul e plin de gropi, are dreptate Gică. Discursul celui care a fost căpitanul Barcelonei e corect până la un punct, dar parfumat și cu un pic de exagerare, posibil din cauza antipatiei lui pentru familia Iordănescu.

5. Cum ar fi arătat Generația de Aur fără un strop de noroc? În '93, Bodin a trosnit transversala la 1-1 în decisivul Țara Galilor - România și ne-a tipărit biletele pentru Mondialul vieții noastre, cel din SUA. În Elveția, norocul și sprinturile lui Mihăilă pot întoarce soarta unei alte generații. 

Atunci, echipa mustea de valoare. Acum, de frustrări și neîmpliniri. Epoci diferite, combustibili diferiți. În fotbal, destinația e mai importantă decât călătoria.

Bara lui Bodin și sprinturile lui Mihăilă
Sommer, făcut KO de Mihăilă

6. Am criticat destul naționala și sigur vom mai avea ocazia să o facem, la cum arată lucrurile. Dar ar fi nedrept să nu dăm cu șapca de pământ fluierând admirativ cele două minunate combinații Moruțan - Mihăilă

Prima, centrare perfectă și șut din alergare. A doua, dribling fin, verticalizare, execuție plasată pe scurt. Superbă conexiune între "italienii" noștri! Și ce reconfortant e să mai găsești câte o perlă în noroi ...

7. Edi Iordănescu pare îndrăgostit de această imagine a sa de antrenor strivit de probleme, nedreptățit de toată lumea, dușmănit în plină glorie. 

Își poartă masca mai mereu și e tare păcat, că îi stă bine zâmbind. L-am văzut într-un cadru fugitiv după golul de 2-2, plesnea de bucurie, se luminase. 

Dacă îi place să fie acru și la victorii, fie!, o acceptăm și p-asta în schimbul calificării. Iar la toamnă ne vom bucura noi și pentru el, scriind fericiți "ne-ai învins, Edwarde!".

Bara lui Bodin și sprinturile lui Mihăilă
Edi Iordănescu sărbătorește al doilea gol al lui Mihăilă cu Elveția

Comentarii (53)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  29 Iulie 2023, 13:40

Legat de punctul 4, chit ca nu va place, chit ca sunteti hateri, dar Edi are dreptate. Suntem pe drumul cel bun pentru ca nivelul nationalei este foarte scazut! Sa iei 2 puncte in meciurile astea, in care ar fi trebuit sa iei zero, e mare lucru! Nu mai visati la generatii de aur si alte vrajeli similare. Ziceti mersi daca prindem un turneu final si ne bat toti in grupa aceea! ;)

strangerOne
strangerOne  •  22 Iunie 2023, 12:54
Postat de poptct pe 20 Iunie 2023, 15:25

Chiar E. Barbu a spus-o: "M-ai învins, Rodioane!". Il vezi pe Cosasu sa fi zis Haplea, Camilă în chiloti? E o diferenta de stil. Poate ca in perioada sa proletcultista ar fi zis-o (aia de care zicea mister Tepelin ca era mai domoala), dar Camataru nu juca pe atunci. Chiar asa, ai prins vreun activist (de partid) in actiune ?

Asa e, Eugen Barbu a spus-o. Mea culpa!

concret
concret  •  21 Iunie 2023, 08:22
Postat de nova1975 pe 20 Iunie 2023, 13:45

Tepeline,scuze ca-ti spun,dar norocul de la Cardiff s-a dovedit doar un noroc de moment nu o salba de meciuri foarte slabe . Si Man. City a avut noroc la ocazia din final a lui Lukaku,dar pana la noroc a si demonstrat ca joaca fotbal...sa fim macar corecti fata de noroc. Cu norocul din ultimile 3 meciuri nu poti realiza nici macar o calificare dintr-o grupa mai mult decat slaba. Noroc la tragerea la sorti,noroc cu Belarus,noroc cu Kosovo,noroc cu Elvetia,noroc ca Belarus invinge Kosovo,noroc ca Andora face egal in Kosovo,etc,etc... doar noroc cu altii !!!

Asta nu inteleg multi!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează