OPINII  »  CFR, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Cine râde la urmă

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 14:22 / Actualizat luni, 16 mai 2022 14:42

Așadar, nu vom mai avea nicio „finală” de campionat. FC Voluntari a încurcat-o pe FCSB, iar CFR a trecut de Universitatea Craiova cu emoții, dar a trecut, rezultate ce-au încoronat formația din Gruia pentru a cincea oară consecutiv. Izbândă meritată, apreciază cei mai mulți. Sunt însă și unii care contestă, ba încă aprig, triumful clujenilor.

Aceștia invocă, în mod justificat, coincidența că Voluntari a egalat la 2 din ofsaid în minutul 88, precum și că Boateng a deschis scorul în secunda 91 tot din ofsaid! Au perfectă dreptate. 

Atât că nu discutăm despre niște ofsaiduri flagrante, vizibile și din avion, ci despre unele infinitezimale. De ordinul centimetrilor, dacă nu al milimetrilor, pe care ochiul uman nu are posibilitatea să le sesizeze.

În consecință, cei care se înfierbântă și acuză greșeli mari de arbitraj exagerează. Au dorință ori interes să îngroașe nuanțele. Ca să fi sesizat pozițiile cu pricina, era nevoie de o mașinărie. De VAR.

Deci nu atât asistenții Valentin Avram și Mircea Grigoriu sunt de arătat cu degetul. Mai degrabă trebuie luați la întrebări șefii Federației și ai Ligii, cei care au tergiversat introducerea videoarbitrajului. 

Vineri, reclamam aici că „Grecul Vassaras și cei de la CCA s-au bătut cu pumnii în piept că fac și că dreg. Nici n-au făcut, nici n-au dres. Ne-au amăgit cu promisiuni, cu amânări și cu vorbe goale”. Nu-mi retrag cuvintele. Mahării din FRF, din LPF și din CCA sunt principalii vinovați.

Când repet, după ce-am scris și duminică seara, că triumful „feroviarilor” trebuie socotit meritat, am în vedere constanța echipei lui Dan Petrescu. Mersul ei de metronom. Faptul că, înaintea ultimei etape, ea a realizat 95 de puncte (30 de victorii, 5 egaluri, 4 eșecuri), în vreme ce FCSB (25-9-5) a acumulat numai 84 și ar fi în măsură să strângă 87 în cazul în care va învinge în meciul direct de duminică, programat la Buzău.

Cine râde la urmă
CFR este campioana României al 5-lea an la rând

Aruncând o privire asupra campionatelor de top din Europa, ce observăm? Că, prin comparație, CFR e în pole-position! Deoarece Man. City ar putea strânge maximum 93 de puncte, Real Madrid 88, iar PSG și Milan câte 86, toate din 38 de partide. 

Și-atunci, fără să fie cu supărare, cum să contești succesul repurtat de CFR, chiar dacă City, PSG și restul n-au jucat nici cu Mediaș, nici cu Clinceni?! Ca să strâmbi din nas, trebuie să fii de rea-credință.

CFR n-a jucat frumos, de acord. Uneori a gâfâit, s-a chinuit. Dar nu și-a propus să placă, să impresioneze, ci a urmărit să învingă. N-a preocupat-o spectacolul, a căutat victoria și s-a mulțumit cu ea. După această concepție s-a condus Dan Petrescu, una lipsită de artificii și de culoare, dar aducătoare de puncte. Și, iată încă o dovadă, de titluri.

Grație acestui stil economicos, niciodată seducător, „Bursucul” a dobândit dreptul de a fi orgolios și chiar ironic: „Am fost făcut praf și pulbere non-stop, dar medalia e aici, la mine. Ceilalți vorbesc și eu câștig trofee”.

Imposibil de contrazis. Pentru că întotdeauna cine râde la urmă râde mai bine. Așa se zice, nu? 


Comentarii (95)
sorineatzapuideratza
sorineatzapuideratza  •  17 Mai 2022, 19:32
Postat de albusibiu pe 16 Mai 2022, 17:02

Stai rau cu memoria, tipule. Sezonul acesta v-au eliminat Şahtior Karaganda, anul trecut Slovan Liberec (in doar turul III), iar acum 3 ani Victoria Guimaraes. Deci spune-mi cand in acesti ani FCSB-ul a facut ceva in Europa. ***

Steaua a fost in semifinalele cupei uefa, in epoca moderna. cfr-ul unde a fost? nicaieri... cfr-ul abia intrase in liga 1 cand Steaua era in semifinale.

torinezul
torinezul  •  17 Mai 2022, 14:51
Postat de anticenzuralasport pe 17 Mai 2022, 14:14

Ce ma ?CFR nu vrea sa vanda jucatori sau nu au ce sa vanda ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  17 Mai 2022, 14:29
Postat de dodo001 pe 17 Mai 2022, 13:51

Mai citește câte puncte pe baza greșelilor de arbitraj, a avut Fcsb la finalul sezonului regulat,mai precis 12 puncte. CFR Cluj, zero. Tu te legi acum și de echipele celelalte din Play Off, ca CFR nu a pierdut puncte iar Fcsb a pierdut. Cred ca CFR Cluj a pierdut mai multe puncte în Play Off. Deci nu tine logica ta. Problema Fcsb a fost chiar în sezonul regulat când a pierdut puncte și a întrat în Play Off la 8 puncte diferența după înjumătățirea punctelor. Atunci știam ca CFR nu va pierde mai mult de doua meciuri în Play Off și va fi campioana. Veți vedea ca și la Buzău CFR o va bate și le va închide gura multora. Cel puțin vreo 3 luni. Gata, va luați vacanta cu toții.

In sezonul regulat eu isi dau exemple de meciuri in care Steaua a pierdut puncte datorita arbitrilor...Uite ...meciul cu Botosani penalty...cu Rapid gol anulat gresit Morutan plus eliminare Belu....cu Voluntari penalty la Budescu in primul meci doua penaltyuri cu doua eliminari in celalalt...cu oltenii penaltyuri la contacte fortate plus penalty la Dumiter in prelungiri...cu Chindia rosu la Papadiuc intrare criminala la Miron ,apoi gol anulat aiurea la Stoica...cu Mioveni penalty Dumiter la un meci ,la celalalt rosu la intrarea criminala la Popescu...cu Dinamo doua cartonase rosii la Rauta si Sorescu...Sepsy a dat accidentarea lui Olaru... In play off Steaua a fost victima si mai mare ...5 greseli cu Argesul, doua cu Voluntari,2 plus una cu Craiova,1 cu CFR,1 cu FARUL

Vezi toate comentariile (95)
Comentează