OPINII  »  CLASAMENT

Buletin punctologic

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 09:05 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 09:09

Cotele punctelor în play-out, azi, 22 aprilie. Mediaș -27. Scade trei puncte. Clinceni, -3. Scade patru puncte. Gheață la mal. 

Decenii la rând, la radio, zilnic, la 12 fără 10 minute, la radio se transmitea Buletinul Hidrologic. Cotele apelor Dunării, în diverse porturi, declamate în română, franceză și rusă (pesemne că engleza nu era importantă pentru navigație). 

Apoi, cotele apelor râurilor. Baziaș, ieri, atâția centimetri. Scade doi centimetri. Gheață la mal. Pod de gheață. Și așa mai departe. Informații actualizate zilnic, utile, probabil, pentru anumite activități.

Algebră competițională

Abandonat cu mulți ani în urmă, buletinul hidrologic al punctelor ultimelor clasate din play-out ar trebui reluat. Ar fi folositor, pentru că scăderile au loc cu o asemenea viteză încât e foarte greu să le mai ții socoteala. 

Cel puțin în cazul Mediașului s-au scăzut niște puncte în sezonul regulat, s-a înjumătățit ce-a rămas și acum se scade din rest. S-a ajuns să se scadă din ceva negativ, minusul crește în modul, în valoare absolută, totul a ajuns un fel de algebră absurdă, ecuațiile Comisiilor Federale rafinează matematica, dar au distrus deja campionatul.

Buletin punctologic
Gaz Metan Mediaș - Dinamo, în etapa #6 din play-out

Cu minus cât se desființează?

Și Gazul, și Clinceniul vor retrograda. Despre ardeleni, antrenorul Flavius Boruncoi a spus, după recentul 0-8 din Giulești, că urmează chiar să se desființeze. Mai contează cu minus câte puncte vor retrograda sau cu minus câte se vor desființa? 

Dar Comisiile aplică zelos regulamentul, scad și tot scad, celor mai exacți statisticieni fiindu-le extrem de dificil să spună minus câte puncte au la un moment dat Gazul și Academica. S-ar putea să rostească totuși cifra corectă, dar aceasta e perisabilă, imediat Comisile o reîmprospătează, rezultând, firește, o altă cifră.

O aberație profund regulamentară

Aceste depunctări în cascadă vin pentru că respectivele cluburi sunt culpabile de a nu le fi dat banii unor oameni care au muncit pentru ele. Pe deciziile de depunctare scrie extrem de limpede "neexecutare hotărâre numărul… din data de… privind pe…". 

Dacă la regulament scrie că trebuie luate niște puncte, Comisiile ce să facă și ele? Le iau, că n-au încotro. Așadar, pentru că trăim într-o lume guvernată de legi, nu-i așa?, Mediașul se va duce în neant cu minus 35, sau cu minus 999 sau cu cât va totaliza la sfârșit.

Ca în justiția americană

Ca și cum între un minus și celălalt ar exista vreo deosebire. Cumva, e cam ca în justiția americană de pe vremuri, unde un criminal era condamnat la 352 de ani de închisoare, plătea avocați, făcea recurs și i se reducea pedeapsa la (doar) 125 de ani. Atunci, împricinatul se bucura ca un copil, se îmbrățișa cu avocații, începea să țopăie într-un picior…

Spre minus infinit

Ideea e că dacă Mediașul are minus o sută de puncte sau minus o mie, oamenii pe care nu i-a plătit primesc tot atâția bani. Adică nimic! 

Familiile lor nu mănâncă depunctări, linia de clasament a fostului loc de muncă nu poate achita facturile lui Teja, Gavra, Ilie Poenaru, Ronaldo Deaconu sau cine o mai fi pe listă, că sunt foarte mulți. Așa că toată această spectaculoasă avalanșă de depunctări e complet inutilă, cu tot suportul ei regulamentar.

Ar fi trebuit găsit altceva, se putea interveni din timp, nu când oricum acei bani nu se vor mai plăti niciodată. Oare mai există în vreun campionat din lumea asta o astfel de mascaradă în care minusurile se adună ca boabele în sac, iar oamenii neplătiți așeaptă cu sufletul la gură să se ajungă la minus infinit? 


Comentarii (2)
108779877311497
George Ionescu  •  22 Aprilie 2022, 16:02

suntem o tara saraca ...

fibra
fibra  •  22 Aprilie 2022, 15:12

Regulamentul trebuie respectat in toate articolele lui si astfel Liga 1 ar avea maximum 6 echipe,dar noi suntem cu "originalitatea" care ne scufunda. Vorbim sa nu adormim ca cei care ne conduc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează