OPINII  »  EDITORIAL

Când profesioniștii se gripează

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2022 09:44 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 09:44

FCSB a abordat (și a pierdut) meciul de la Pitești având doar 14 jucători de câmp valizi. În rest, strănuturi, tuse, febră. Nu vă gândiți la COVID, că nu e cazul!

Sigur că Vlad putea greși oricum, nu era nevoie ca Tănase sau Olaru sau Oaidă sau oricare dintre cei care strănută în aceste zile să fie pe teren. Tot pe lângă minge dădea, iar titlul lua același drum, ca și precedentele șase. Direct spre Apa Sâmbetei, fără ocolișuri...

Au dormit cu fereastra deschisă?

Și totuși, cum să rămâi în doar 14 jucători de câmp? Sunt și accidentați (Radunovici, din câte am înțeles), dar nu poți avea în plin sezon atâtea cazuri de gripă. N-ai cum, decât dacă în Berceni se doarme cu geamul deschis, sau există o singură cană, din care-și beau toți ceaiul. 

Altfel, oricât ar fi de agresivă gripa, n-are cum să dea iama atât de nemilos printre niște băieți tineri. Nu vorbim despre copii de creșă, care n-au imunitate și fac pojar sau varicelă pe capete, ci de oameni sănătoși, viguroși, bine antrenați fizic.

Apă fierbinte la picioare

La Mioveni a fost gripat Florinel Coman, mai înainte avusese probleme Ianis Stoica. La meciul cu Farul au fost raportați ca suferinzi de același pârdalnic beteșug Olaru, Oaidă și Vali Crețu. Normal era ca de duminică până joi măcar unora dintre ei să le treacă, măcar cu ventuze, frecțiii pe spinare și lighean cu apă fierbinte la picioare. 

Nu le-a trecut, în schimb au început să strănute și Florin Tănase, și Vinicius. Zici că la Berceni e bolniță, lazaret, nu cantonamentul unei echipe de fotbal care vrea să ia campionatul.

Când profesioniștii se gripează
Brazilianul Vinicius a căzut și el victimă gripei cu iz de COVID-19 care a lovit FCSB-ul FOTO: Cristi Preda

Teoria non-conspirației

Sigur că lumea e cârcotașă, știe de Keșeru, care nu e folosit nu numai pentru discursul anti-patron, dar și fiindcă vaccinul anti-COVID i-a supt vlaga. N-are rost să mai vorbim despre bastionul nevaccinaților de la Berceni, nici despre teoriile șefului pe această temă, nici despre recomandata gargară cu țuică, nici despre veninul de scorpion mexican. Pierdem timpul, nu ajungem la niciun rezultat, n-avem cu cine. 

Să acceptăm, așadar, că nu e COVID, că toată lumea e negativă, că nici n-a existat vreodată SARS-CoV-2 pe lumea asta, ci doar niște simple guturaiuri de sezon. Dar cum de sunt atâția gripați deodată?

Banalul „antigripal”

Vorbim despre o echipă profesionistă de fotbal, cu un staff medical care ar trebui să-i izoleze pe suspecți de la primul strănut, să-i trateze, să-i recupereze rapid. Și logic ar fi ca toată lumea să fie vaccinată măcar antigripal. 

Tribalizându-ne pe tema imunizării anti-COVID, am uitat, pur și simplu, că pe lumea asta nu există doar înțepătura pentru Pfizer sau pentru Johnson, ci și cea mult mai banală și mai puțin contestată planetar, cu ser antigripal. 

Când trăiești în colectivitate, precum fotbaliștii, n-ai cum să ignori această măsură elementară de prevenie. Și când știi că niște banale strănuturi sau o tuse seacă te pot scoate din competiție pentru trei-patru meciuri! Sau și gripa obișnuită se combate în Berceni tot prin gargară cu țuică?

Nu e doar ghinion

Sigur că gripa nu e unica explicație a săracei agoniseli în clasament din ultimele etape (un singur punct din nouă posibile), dar poate fi una dintre explicații. Dacă te duci la un meci decisiv cu doar 14 jucători de câmp nu înseamnă că ești vreun ghinionist greu încercat de soartă, ci doar că încerci să rezolvi prin metode medievale problemele unui club de fotbal care trebuie să trăiască în prezent. 

Pentru meciul cu Voluntari, de duminică, se tămăduiește cineva? Sau poate mai răcesc unii, Doamne ferește! Sănătate multă tuturor! 


Comentarii (9)
zorrozabal
zorrozabal  •  08 Martie 2022, 17:21
Postat de andreif pe 05 Martie 2022, 14:28

Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune!Mai si semnalizeaza cu ,,he,he,he,,!Desteptule,de ce sa i blocheze Becali cu testele pe clujeni daca la meci a jucat cu copiii ,ba si din copii a trebuit sa mai schimbe ca sa bata CFR?

Citești in dunga?Pare foarte probabil ca Becali a bagat juniorii... dupa ce a fost „atenționat”ca a fost„monitorizat”!Nu e clar?Dar bun negociator(sau șantajând ca retrage echipa),i s-a permis sa ia Cupa(cu mijloacele sale specifice-Bohuenna a cautat cu lumânarea eliminarea, iar Dimitrov și cu Ștefan se dadeau la o parte din calea lui Man)-ca sa iși salveze locul de cupe europene!

radumatei
radumatei  •  06 Martie 2022, 11:01

Să-l anunțe cineva pe dl. ziarist și adulator al Științei (pe care o confundă, se pare, cu echipa prăzarilor) că gripa nu se ia prin geamul deschis.

dodo001
dodo001  •  05 Martie 2022, 19:14

In cele din urma se vor vaccina cei de la Fcsb. Dupa ce vor suferi si vor fi decimati de gripa (a se citi Covid), vor ajunge la concluzia ca nu mai trebuie sa asculte de Stapanul Mioarelor

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close