OPINII  »  EDITORIAL

Dan Șucu, plăți pentru mâine și pentru ieri

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 17:11 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 17:16

Patronul Rapidului a anunțat o majorare de capital de 5 milioane de euro, din care vor fi astupate și greșelile trecutului

De Crăciun, Dan Șucu le-a scris rapidiștilor. Un fel de Moș Crăciun, care, în loc să primească scrisori, le scrie el. „Dragi rapidiști…”, și apoi urmează textul. Dat, firește, publicității, pentru că altfel n-avea cum să ajungă sub ochii destinatarilor.

Concurența duce la progres

Principalul mesaj al misivei este acela că s-a suplimentat capitalul cu 5 milioane de euro și că a fost transferat Krasniqi de la CFR Cluj, dar și alți doi jucători, Burmaz și Hasani, cu nume nu atât de sonore. 

Krasniqi, da, înseamnă ceva, chit că e pe acelaș post cu Petrila, care-și va reveni în curând după accidentare. Probabil că acelora care comentează li se va spune că doar concurența aduce progres. Așa o fi.

Avantaj Varga

Oricum, probabil că nici lui Nelu Varga nu-i pare rău. L-a cumpărat pe Krasniqi cu 200.000 de euro de la Balkani și după doar un an îl vinde cu de 5 ori mai mult, plus 20 de procente dintr-o viitoare mutare. 

Afacerea pare bună pentru toată lumea, dar mai ales pentru finanțatorul din Gruia, pentru care nu mai are importanță că fortifică o rivală la primele locuri. Când transformi 200 de mii într-un milion, astfel de gânduri nu te mai bântuie.

Dan Șucu, plăți pentru mâine și pentru ieri
Dan Șucu râde, dar nu e râsul lui, pentru că are de acoperit și datorii făcute de alții

Un „jgheab” cam scump

Dar în mesajul său de Crăciun, dl Șucu a vrut să mai spună ceva. A ținut neapărat ca „dragii rapidiști” să afle că din cele 5 milioane anunțate ca majorare de capital, vreo 750.000 de euro se vor duce pe Apa Sâmbetei. 

Vor acoperi datorii mai vechi, cea câtre sârbul Pavlovic, hotărâtă la TAS, fiind de peste 600 de mii de euro. Da, sârbul Pavlovic, cel adus de la Vaslui, despre care fostul președinte Dinu "Vamă" Gheorghe spunea că driblează cu jgheabul. 

Nu e jumătate de an de când Rapidul a plătit alte litigii vechi de un deceniu, a dat alte sute de mii de euro când cu Paulo Cesar și ceilalți. Greșeli ale trecutului, ajunse abia acum la scadență.

Igrasia care nu se vede

Probabil că domnului Șucu îi crește tensiunea când mai apare câte o speță din aceasta, dar n-are încotro, le achită, pentru că, altminteri, clubul ar primi interdicție la transferuri. 

Sunt urme ale trecutului, vicii ascunse, așa ca și când cumperi o casă, achiți, te muți în ea și abia apoi observi că are igrasie, care fusese bine mascată de către precedentul proprietar. Igrasia Rapidului înseamnă Paulo Cesar, Pavlovic și probabil că vor urma și alții, tot din acei ani.

Mediul ideal nu există

Când a venit la Rapid, dl Șucu a găsit un stadion nou, un bazin excepțional de suporteri, o echipă bunicică, un antrenor cu nume (Mutu), un club care tocmai se pregătea să serbeze Centenarul. Condiții ideale, să tot fii finanțator în astfel de locuri! 

Dar iată că idealul nu există, când ți-e lumea mai dragă apar astfel de „codițe” din trecut, pe care trebuie să ți le asumi, dacă-ți asumi toată istoria clubului. Cu 750 de mii de euro aproape că se mai putea cumpăra încă un Krasniqi…


Comentarii (15)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  01 Ianuarie 2024, 02:03
Postat de luigi_nb pe 28 Decembrie 2023, 12:51

antonescu cu litera mica

Ești bine? Ai nevoie de ajutor?

Str82HeIL
Str82HeIL  •  01 Ianuarie 2024, 02:02
Postat de Averroes pe 28 Decembrie 2023, 20:10

Asa v-a zis Bocciu'?

Nu dragă. A zis Justiția. E ceva ce nu înțelegi din asta?

Averroes
Averroes  •  28 Decembrie 2023, 20:10
Postat de Str82HeIL pe 28 Decembrie 2023, 01:22

Pai sc fc fcsb sa Berceni nu are nici un titlu pana acuma. Rapid macar are 3

Asa v-a zis Bocciu'?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează