OPINII  »  EDITORIAL

De pe bancă se vede mai bine decât de la Palat

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 08:48 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 10:45

În FCSB-Universitatea Craiova 1-1, Craiova a reușit să egaleze (cu destul noroc) și pentru că Neagoe a fost inspirat, în vreme ce sectorul tehnic al roș-albaștrilor s-a întrecut în stângăcii.

Craiova n-a mers deloc în prima repriză a derbyului, a scăpat ușor doar cu 0-1 pe tabelă și era limpede că seara oltenilor nu e cea mai grozavă. Mateiu făcea cadouri, Ișfan nu exista, Markovici se ferea de joc, Ivan încerca multe fără să-i prea iasă ceva, Câmpanu părea să nu fi ajuns la stadion. Erau toate indiciile pentru Neagoe că trebuie să acționeze, dacă vrea să evite o înfrângere clară.

"Cazul" Mateiu

Mijlocașul Craiovei a avut un început de meci îngrozitor. A pierdut nepermis acea minge din care s-a iscat marea ocazie a lui Miculescu din start, urmată imediat de corner și de golul lui Edjouma. N-ar fi mirat pe nimeni ca după cel mult o jumătate de oră să fie zărită la margine plăcuța cu 8-ul lui Mateiu. Adică să-l scoată, acel gen de schimbare punitivă, făcută la nervi. Dar un fotbalist de 33 de ani, cu mare experiență, a știut să se adune, să rămână în meci (până la finalul finalului!) și să depășească momentele de derută de la început.

Au intrat... contributorii

De pe bancă se vede mai bine decât de la Palat
Elvir Koljici a contribuit esențial la golul egalizator al Craiovei și prin prestația lui anunță o posibilă revenire la forma care îl consacrase drept unul dintre cei mai buni atacanți ai primei ligi (foto: sportpictures.eu)

Neagoe a început să mute în minutul 60. Au ieșit Ișfan și Markovici, adică simbolurile plictisului din prima oră de joc, și au intrat Koljici și Roguljici, duetul bosniaco-croat al contributorilor la golul egalizator. Peste alt sfert de oră, pe lângă Sala și Vlădoiu, a apărut și Rivaldinho. Adică al doilea vârf central. Modificare de sistem care n-a prea fost sesizată de pe cealaltă bancă. Sau, și dacă o fi fost, era degeaba, pentru că mutările trebuiau validate de șeful cel mare.

Ai cinci schimbări, dar numai trei "pauze"

Din liniștea sufrageriei aurite de la Palat, Antenorul Unic a mutat defensiv. Iese Octavian Popescu (minutul 63), intră Oaidă. Imediat vocea echipei coboară cu o octavă, spre careul propriu. Peste alte vreo 200 de secunde e schimbat Miculescu cu Omrani. Oare de ce n-a făcut ambele modificări deodată, știind că poți face cinci înlocuiri, dar numai în trei întreruperi?

O inedită linie de atac

Mai trece un sfert de oră și în minutul 83 apare în teren Boban Nikolov în locul lui Florinel Coman. Clar defensiv. Numai că în acel moment strategul își epuizase pauzele și, automat, schimbările. Finalul l-a prins cu Omrani aripă stângă, cu Edjouma un fel de inedit atacant central retras și cu Cordea (epuizat, i se citea oboseala pe chip și în mișcări) aripă dreaptă.

Înalta calificare

Poate că dacă n-ar fi fost gafa lui Târnovanu din minutul 90 Ă1 (nu mai au sens discuțiile despre arbitraj de la acea fază, pentru că vorbim cel mult despre un corner acordat eronat, chestiune care nu privește VAR-ul), iar meciul s-ar fi terminat cu 1-0 pentru FCSB, acum am fi citit dizertații pe seama priceperii antrenorului de la Palat, care a mutat ca să închidă jocul. Dar oltenii au egalat, astfel că înalta calificare a autorului schimbărilor trebuie pusă la îndoială.

Concurenții

Așa se întâmplă când pe bancă ai o licență Pro care nu decide nimic, pe Strizu, un delegat care n-are voie să se ridice nici dacă-i amorțesc picioarele (Pintilii) și, în sufrageria aurită, un tip care se distrează închipuindu-și că se ia la întrecere cu Petrescu, Neagoe, Hagi, Mutu și alții. E un concurs în care antrenorul de la Palat n-are nicio șansă.


Comentarii (10)
adriann_
adriann_  •  22 Februarie 2023, 01:16
Postat de bicaridica pe 21 Februarie 2023, 17:37

Mai nea Buzarin, ati innebunit cu totii? Va luati dupa megalomanul puscarias care se visează in palat??? Aceea este vila, nicidecum palat, ce-i drept o vila deosebita, deoarece aparținuse industriașului Max Auschnit, dar beheheul agramat i-a stricat aspectul, tapetandu-i interiorul cu foite de aur, ca si gaița impodobita cu pene de păun din fabula lui La Fontaine.

Nu e foita de aur, e "aur" de trompeta :))

username_2
username_2  •  21 Februarie 2023, 20:52
Postat de brentford pe 21 Februarie 2023, 12:00

Si cand le suna telefoanele pe banca cine e la celalalt capat...Guardiola? :)))

Giginho

valimlendea
valimlendea  •  21 Februarie 2023, 19:15

Nu au cum să câștige campionatul. Dar, dacă o fac eu nu mă mai uit vreodată la așa zisul fotbal românesc.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează