OPINII  »  EDITORIAL

Fie-vă milă de bravul colonel Talpan!

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 11:38 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 11:45

Conducerea Armatei Române ar trebui să observe atunci când un ofițer superior smiorcăie isteric prin emisiuni. Și să intervină!

Deși a devenit plictisitor, orice text despre CSA Steaua, despre colonelul Talpan, despre echipa de fotbal fără drept de promovare din liga secundă sau despre stadionul din Ghencea are nevoie de o obligatorie precizare a autorului.

Aceea de a declara sub jurământ că a criticat de măcar la fel de multe ori și FCSB-ul, și pe Gigi Becali și că brânza și-o procură din alte surse.

Lacrimi cazone

Odată făcută precizarea, urmează coincidența. Aceea că autorul acestor rânduri să se fi aflat în studioul Fanatik Superliga joi, 30 martie, atunci când domnul colonel de justiție Talpan Florin Costel a urlat ininteligibil minute în șir, a sughițat, s-a înecat, a început să plângă efectiv ca un copilaș de trei ani ani căruia i se ia napolitana dacă nu înghite și o linguriță de untură de pește.

Un ofițer amenințat

Acele minute sunt epocale, înregistrarea trebuie derulată necontenit pe un ecran, la Muzeul Militar. Un ofițer superior al Oștirii Române zbierând isteric, apoi tânguindu-se, declamând că a fost amenințat cu moartea de Gigi Becali și de Dumitru Dragomir (ulterior, în altă intervenție telefonică, în altă parte, la ProSport, a spus că, de fapt, a fost interpelat într-un market de doi puștani, probabil fecesebiști), iată o frescă a celor care teoretic ar trebui să ne apere țara.

O imagine a vitejiei unui conducător de oști, pentru că asta înseamnă un colonel.

Fie-vă milă de bravul colonel Talpan!

Reformă, pensie (chiar și specială)

După o asemenea piesă de teatru nu absurd, ci de-a dreptul de proastă calitate, conducerea Armatei ar trebui să intervină. Să-l reformeze, să-l pensioneze (oricum va primi pensie specială) și să curețe pata de pe obrazul oștirii.

Un militar care plânge și zbiară într-o emisiune n-are de ce să mai poarte nici însemnul de armă al Justiției, cel cu balanța, și nici uniforma. Prestația lui Florin Talpan inspiră milă, iar mila nu e un atribut al curajului ostășesc.

Aria insultei

Contează mai puțin că înainte de a se enerva, colonelul Talpan a jignit un fost internațional român, pe Vivi Răchită, spunându-i că n-a jucat la Steaua, ci nicăieri. La fel îl insultase și pe Bănel Nicoliță în urmă cu ceva vreme. Și, față de amploarea bocetelor și țipetelor sale, are mai puțină importanță că la un moment dat a rostit un aiuritor "Vă spun eu ce trebuie să scrieți!", de parcă invitații din studiouri ar fi furierii săi personali sau ordonanțele care-i văcsuiesc cizmele.

Acestea sunt chestiuni de educație, de bună creștere. Sau de lipsă fundamentală a acestor două necesare și obligatorii calități umane.

Ierarhia valorilor

După cum tot secundare sunt opiniile personale ale subiectului, care repudiază absolut tot ce e privat, licitând mereu statul, în cel mai colhoznic mod posibil. Fiecare dintre noi are propriile valori, iar în clasamentul axiologic al domnului colonel Talpan pe primele locuri par să se afle comunismul, colectivizarea și, dacă ar avea o astfel de putere, aspra represiune față de toți cei care nu cred în ele.

Nu ajută, ci încurcă

Cu un asemenea comportament de țață în capot de zenana, colonelul de justiție Talpan Florin Costel poate să aibă de o sută de ori dreptate din punct de vedere juridic (deși n-are).

Manifestându-se ca în intervenția recentă, dumnealui nu ajută cu nimic clubul Steaua, ci doar îi strică imaginea. Cel mai nimerit ar fi un "Pe loc repaus!" din partea șefilor săi, urmat obligatoriu de "Rupeți rândurile!". 


Comentarii (178)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  07 Noiembrie 2023, 09:53
Postat de tristan pe 01 Aprilie 2023, 14:19

Tu si inca o sute de adolescenti frustati din peluza Ghencea traiesc in lumea lui Talpan...un balon de sapun care se va sparge in curand..voi chiar nu vedeti ca nu va place nimeni?Sunteti crizati, prost crescuti, intetinuti de parinti sau stautul roman is nu produceti NIMIC..Obraznici cu gura mare..asta e CSA cu Talpan si pokemonii aia 100 din tribune

Adolescent? :)))))))) Ai de capul meu am si uitat cand eram adolescent. Poti sa imi spui nenea prietene la cati ani am. Asa ca tot comentariul tau sa dus pe apa sambetii . Ca si numele Steaua care legal nu va apartine. Adica conform legii aveti o cupa. Asa ca stai tu unit frumos spre titlul nr 1. Cu toate ca nici pe asta nu o sa il luati. Hai baga un Amin si un Daomne Ajuta ca ala e imnul vostru. Sper macar ca iei o branza gratis de la palat pentru tot efortul care il faci prin comentariile tale. Altfel ar fi foarte trist sa o faci gratis. Si apropo prietene..sti de ce nu sunteti Steaua? Pentru ca El Ciobandante a facut o manevra sa nu plateasca bani. De aia. Asa ca daca vrei sa fi suparat pe cineva poti linistit sa fi suparat pe stapanul tau. Pentru ca asa se considera El Puscherie .. Si daca nu iti convine poate se scoboara de la loja VIP ?Nea Meme puscherie si iti arde si tie una.Auzi adolescent :))))) Copile cand au picat turnurile in State eram in armata. Fa o socoteala vezi cat de adolescent sunt

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  03 Aprilie 2023, 15:20

Un Colonel al Armatei romane ar trebui sa aiba ...si fapte de Arme. Dl Talpan nu le are, dansul si-a obtinut gradele...lucrand ca jurist,.. la Clubul Sportiv al Armatei. Daca era pe vremea lui ceausescu,..trebuia sa tac, dar o Armata, membra NATO, are alta menire ***,..pentru o echipa profesionista de fotbal,. L-am auzit si eu pe dl Talpan. Sa fie clar la toti ( eu nu il iubesc pe Gigi Becali),... dar Becali nu a furat clubul de fotbal de la Armata. de ce nu patesc ( daca sint ilegalitati) Dnii .."generali".. Gatu, Otelea si altii ,..care au dat clubul, de ce nu sint "scosi in fata,..."dnii Hrebenciuc si V Paunescu ? Ca ei au girat aceasta tranzactie. Doar intr-o tara " ***" Guvernul face cadou Armatei....un stadion de fotbal ( in timp ce multe orase mari nu au stadioane). Actuala Steaua , de cea dela fotbal vorbesc,.. *** creaza colonei ( ca Dl Talpan) sau Generali...cu salarii si mai apoi...cu "pensii nesimtite"..ei ocupandu-se....de sport. Cum vreau unii sa joace " echipa Armatei"... cu echipa vreunui investitor, ? Unde ati mai vazut o asemenea...gogomanie ". Sa ne lase Dl Talpan in pace si... toate stadioanele sa treaca in proprietatea Primariilor sau a ministerului Sportului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Edi85
Edi85  •  03 Aprilie 2023, 09:57

Acest *** fără talent numit buzarin a fost parașutat in presa română așa cum mitică dragomir a fost parașutat in fotbalul romanesc fara să aibă nici-o cunoștință despre fenomen *** Nu poate un *** *** sa vorbească despre un colonel al armatei române.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (178)
Comentează