OPINII  »  EDITORIAL

Jefte e „El Jefe”

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 09:40 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 09:55

Spaniolul lui Gică Hagi câștigă Ancheta la secțiunea „oriundi” în primul rând pentru că face exact acel lucru pentru care a fost adus. Dă goluri. 

A marcat și în prima parte a anului, pentru Voluntari, și în a doua, pentru Farul, și își justifică pe deplin atât menirea, cât și fiecare firfirel din salariu. 

Șatenul dințos născut în imensitatea Atlanticului, la Las Palmas de Gran Canaria, a bifat până la 28 de ani o groază de echipe de la periferia fotbalului spaniol și de la mijlocul celui austriac, găsindu-și matca abia când a ajuns la noi.

Jefte e „El Jefe”
Don Jefte de România

Într-un peisaj în care etapă de etapă cam 40 la sută din totalul jucătorilor folosiți sunt străini, cei mai mulți aduși ca să fie, Jefte iese din mijlocul plevei și-și lasă meritat în spate urmăritorii. 

Un giumbușlucar provincial, adică Ongenda, un veteran care trage mereu de el, Vinicius, un răsfățat mareillez care nu întotdeauna are chef de aerul Clujului, Omrani, și doi vechi combatanți, Pigliacelli și Camora, clasificați paradoxal în Anchetă, deși în ultimul an mai mult și-au încurcat echipele decât să le ajute. 


Comentarii (1)
crilin
crilin  •  25 Decembrie 2021, 07:31

Aceşti jucători străini indică şi valoarea sau priceperea directorilor tehnici, antrenorilor şi căutătorilor de talente din liga 1 sau din tot fotbalul românesc. Mulți din antrenorii din România devin pe zi ce trece prezicători sau futurologi, spunând despre diverşi tineri că vor ajunge mari fotbalişti, iar mulți ziarişti le țin isonul. Spaniolul Jefte continuă tradiția, fiind un demn urmaş al lui Gnohere sau Thereau, fotbalişti care au rupt gura târgurilor aflate doar pe malul Dâmboviței. Iar tinerele speranțele nu sunt în stare nici măcar să-i depăşească pe Jefte sau Vinicius. "Extraordinarii " Denis Man şi Mihăilă când au fost transferați la Parma nu aveau cifrele sau golurile lui Jefte, Nemec, Gnohere sau Thereau. Când se vor sparge bulele de săpun Man, Mihăilă, Cicăldău sau Moruțan, vor avea de suferit Jefte şi urmaşii lui care vor deveni la rândul lor golgeteri unui peisaj din ce în ce mai sărăcios şi mai dezolant.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează