OPINII  »  EDITORIAL

Lista neagră roș-albastră

Articol de - Publicat sambata, 15 mai 2021 09:22 / Actualizat sambata, 15 mai 2021 09:22

Suporterii echipei Oștirii, autointitulați CSS, solicită conducerii clubului bugetar interzicerea accesului a nu mai puțin de 15 jurnaliști la acțiunile oficiale ale echipei cazone care se opintește să acceadă în liga secundă.

Așadar, în ordinea formulată chiar de către petenți, lista are următoarea componență: Mihai Mironică, Alin Grigore, Daniel Șendre, Remus Răureanu, Silviu Tudor Samuilă, Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Cristian Geambașu, Alin Buzărin, Gabi Safta, Ștefan Beldie, Victor Vrînceanu, Lucian Lipovan, Marius Mitran, Andrei Trifan.

Ce ni se reproșează?

"Dejecții scrise în presă la adresa clubului Steaua București, dar și a lui George Ogăraru" (…) "au murdărit imaginea clubului nostru în mod constant" (…) "au demonstrat o totală lipsă de respect față de culorile roșu și albastru, față de emblema și culorile Stelei". Și așa mai departe. 

Cu alte cuvinte, semnalarea unui arbitraj strâmb la meciul de baraj cu Mostiștea Ulmu, amendarea declarației nepermise a lui George Ogăraru, care cerea articole favorabile în schimbul acreditărilor, și opinia că în fotbalul profesionist n-are ce să caute o echipă finanțată de Armată sunt delictele pentru care acum, în ochii semnatarilor listei, ar trebui să plătim.

Lista neagră roș-albastră
George Ogăraru

Ce drept au?

Cum poți să interzici accesul unor jurnaliști într-un stadion ridicat din bani publici, la meciurile unei echipe finanțate de asemenea din fonduri de Stat? Sunt întrebări la care semnatarii a ceea ce suporterii steliști numesc, textual, Black List (în limba română nu mai există nici măcar cuvinte banale, trebuie să le importăm din engleză) vor găsi foarte greu un răspuns coerent. 

Dacă membrii Clubului Suporterilor Steliști găsesc normal să simpatizeze cu o echipă eminamente bugetară, care vrea să promoveze fraudulos în liga secundă, nu toată lumea are obligația de a le împărtăși simpatia și procedurile. Mai există și oameni care gândesc și se exprimă altfel.

Prezența pe listă onorează

Personal, mă simt excelent printre celelalte 14 nume. Regăsesc pe listă colegi, prieteni vechi, jurnaliști cu mintea limpede și logică, posesori ai unei clare ierarhii a valorilor. Oameni care au observat ce nu e în regulă și s-au exprimat că în 2021 nu mai putem avea un sport profesionist de cazarmă. 

Tocmai de aceea, nu e nicio problemă că-mi apare numele pe "Black list", o problemă majoră ar fi fost să nu fi fost pomenit pe acea listă. Ar fi însemnat că sunt de accord cu tot ce se petrece, că tolerez arbitrajul cu șenila tancului și că apretez călușul cu care George Ogăraru vrea să împiedice libera exprimare.

Stadionul e și al nostru

Chiar dacă deocamdată echipa Oștirii încă nu "se produce" pe noul stadion (ar fi și păcat să intre acolo arbitrii cu tancul, s-ar distruge gazonul!), arena din Ghencea ne aparține nouă, tuturor celor care plătim impozite, ne mai trezim uneori cu popriri pe conturi și cotizăm ca soldații să primească izmene, tunici, cuc la bonetă, iar echipa de fotbal să beneficieze de salarii, mingi, tricouri și apă plată la antrenamentre. 

Deocamdată "acțiunile" la care CSS visează că ne-ar putea pune opreliști nu ne prea suscită interesul, avem alte preocupări decât savoarea barajului de dinaintea barajului de promovare în liga a doua. 

Dar când vor fi evenimente importante, nu exerciții matinale de înviorare cu Mostiștea Ulmu, legile unei țări democrate ne vor permite să asistăm la ele fără opreliști și fără a ține seama de "Black List". Sau white, sau yellow, sau green. Sau mai bine red and blue, isn’t it, poligloților?


Comentarii (18)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  16 Mai 2021, 22:07
Postat de lacadus pe 15 Mai 2021, 09:34

Ei nu vor sa revina anii comunismului doar cu fotbalul, ei probabil își doresc iar lagăre, torționari, oameni care sa dispară pentru ca au alte idei. Si cel mai important, sa nu se știe, sa nu se afle, totul sub preșul comunismului. CSA mânâncă 23 de milioane de euro anual fără performante

Ia verifica.. cati spotivi are Steaua la olimpiada si cati au restul. Vorbesti fara sa cunosti

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  16 Mai 2021, 22:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dubluv
dubluv  •  16 Mai 2021, 10:09
Postat de Laurentiu Pop pe 16 Mai 2021, 01:54

Excelenta incadrarea articolului la sectiunea "Opinii". Tocmai pentru libertatea exprimarii acestora si pentru ca sunt de acord cu" let's agree to disagree". Omiti a mentiona ca toate echipele din Europa au liste negre de ziaristi asa cum au si ziare/ziaristi de casa. Totodata uiti de chiolhanurile organizate pentru jurnalisti "integri" sau ***, ***. In masura in care doresti argumente, este simplu sa iti aduci aminte de Piatra Neamt, ca exemplu. Bistrita, Targu Jiu si lista e lunga. Partea cu banii publici e inserata la misto. Statul poate face o asociere in participatiune cu orice entitate privata interesata iar clubul armatei suscita mereu interes prin expunerea media pe care o are, dovada cea mai clara fiind numarul crescut de ziaristi interesati de o echipa de liga a treia, momentan.As continua dar se raceste cafeaua iar interesul partizan al unora din redactia ziarului dvs.imi provoaca sila.Iar cand doriti sa discutam despre limbi straine, ca un adevarat poliglot ce esti, iti stau la dispozitie cu cea mai mare placere dar sa fii pregatit nu ca la Voluntari.

inca un comentariu mai bun decat articolul...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează