OPINII  »  EDITORIAL

„Mititeii” s-au făcut mari

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2022 09:04 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 10:19

Cu un fotbal bun, consistent, eficient, FCU 1948 lasă impresia că va însemna ceva în acest sezon.

Când se fac socotelile play-off-ului (deși mai sunt trei sferturi de an până atunci), toată lumea bifează obligatoriu CFR, FCSB, CS Universitatea Craiova. Față de sextetul de anul trecut ar cam ieși de pe listă Argeș și Voluntari și ar intra, pe merit după ultimele evenimente, Sepsi și Rapid. Farul rămâne pe loc, că doar e Farul lui Hagi. Cam acestea ar fi primele șase, variantă 2022-2023.

Cum se bate CFR-ul

Obligatoriu de adăugat pe acea foaie și FCU 1948 Craiova! Nu poate sta în afara listei o echipă care pune la punct CFR-ul de maniera în care au făcut-o oltenii. CFR pierde foarte rar meciuri interne (cel mult patru-cinci pe campionat, sezon regulat plus play-off) și-atunci o face la mustață, pe muchie de cuțit, ba cu probleme de arbitraj, ba cu grave erori individuale, există mereu circumstanțe atenuante. 

La acest FCU-CFR 3-1 n-a existat niciuna. Nici măcar căldura insuportabilă a duminicii de Cuptor, pentru că temperatura era aceeași în ambele jumătăți de teren.

Cheile lui Petrescu

Mai există un atu de partea oltenilor. Au bătut clar CFR-ul într-un meci în care vișiniii au avut 1-0 după „scărița” lui Deac din minutul 14. Când e 1-0 pentru CFR, Petrescu flutură deja deasupra capului un anou cu chei pentru absolut toate culoarele către poarta proprie. 

Totul se încuie etanș și lucrurile, practic, se rezolvă simplu, în sensul că punctele o iau deja către Gruia. FCU, Croitoru, Bauza, Compagno și ceilalți i-au sustras însă anoul și i-au desferecat pivnițele, lăsându-I cu ușile vraiște.

Tangoul argentinianului Bauza

„Mititeii” s-au făcut mari
Argentinianul Juan Bauza are 26 de ani și tinde să devină unul dintre cei mai importanți jucători din prima ligă românească (foto: sportpictures.eu)

Am rostit deja câteva nume. Toate sunt importante, dar trebuie accentuat pe Juan Bauza. Acest argentinian care se tunde mereu la chelie a ajuns în fotbalul nostru prin filtrul divizei secunde, Miercurea Ciuc, venind direct din țara natală și mai făcând doar o scurtă și nesemnificativă haltă de câteva meciuri în Polonia, la Gornik Zabrze. 

E genul acela de transfer pe care-l nimerești, pentru care cineva deschide ochii exact atunci când trebuie și pe ce trebuie. S-a spus mult timp despre Bauza că e doar mingicar, tehnicuț, dar lipsit de capacitate de efort, prin urmare, neperformant.

Cu CFR a jucat aproape toate cele 90 de minute, la 40 de grade! A avut zeci de sprinturi și de accelerări prin vipie, de parcă purta în spate un frigider invizibil care-l răcorea numai pe el, lăsându-i în arșiță pe ceilalți.

Depășirea momentului Kovacic

În această echipă solidă, știutoare de fotbal și bine articulată fizic se vor înșuruba în curând alte două rotițe. Stoperul Papadopoulos, care acum un deceniu dădea goluri Stelei din tricoul lui Schalke, și Gabi Iancu, pe care-l știm. 

E greu de spus cât mai înseamnă cei doi, grecul a lipsit multă vreme de pe teren, iar Gabi de câțiva ani parcă-și tot caută vadul, dar cele două veniri ar trebui să anuleze pierderea lui Dominik Kovacic, un fundaș bun, scăpat cu naivitate printre degete spre Ungaria din niște neglijențe birocratice.

Energii irosite aiurea

După cum se poate observa, am evitat până spre finalul textului interminabilele discuții și polemici de tip identitar. Echipele Craiovei, și una, și cealaltă, merg bine atunci când își văd de fotbal și când nu-și mistuie energiile în a demonta diverse hotărâri judecătorești referitoare la sigle, lei și alte viețuitoare. 

Când or rage leii în pădurea de la Bucovăț, atunci să vă certați pe ei! Până atunci, jucați fotbal, că vă stă mai bine!


Comentarii (10)
calin_bluelion
calin_bluelion  •  30 Iulie 2022, 13:13

Forza Știința!!! Forza Pepe Bauza!!! Se știe care este echipa Craiovei, toată lumea "simte",nu e nevoie de justiție pt asta!!! Niciodată clonat!!!

tricou.fotbal
tricou.fotbal  •  28 Iulie 2022, 10:42

Un nume care cred ca ar trebui mentionat este Asamoah. Un miljocas defensiv cu o capacitate gigantica de efort, un 'bully' pentru echipa adversa care nu lasa adversarii lenti, specifici campionatului Romaniei, sa isi faca cele 5 atingerii si biciclete pana dau drumul la minge.

Tibisor
Tibisor  •  26 Iulie 2022, 17:55

E na ... a fost doar un meci ... daca pe urmatorul il pierde cu 3-0 , ce vei mai spune Buzarine ? ... apropos : asa-i ca te-ai bucurat ca a pierdut CFR-ul , asa-i ? Ai si baut un pic de zaibar ca au fost batuti '' *** '' ... se simte de la distanta ca si prazul ca nu-i suporti pe ardeleni !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează