OPINII  »  EDITORIAL

„Nici idiot, nici masochist”

Articol de - Publicat marti, 21 decembrie 2021 10:21 / Actualizat marti, 21 decembrie 2021 10:27

La primul meci egal după mai multe victorii, întâistătătorul fecesebist zice că nu mai bagă „banii familiei”.

Așa spune patronul, că nu e nici idiot, nici masochist ca să mai finanțeze abundent o echipă aflată la zece puncte în spatele liderului.

Certificatul care atestă sănătatea mintală a personajului (atât idioțenia, cât și masochismul sunt chestiuni de competența psihiatrilor) e preluat imediat de toată lumea. Nu în fiecare zi te alegi cu o asemenea adeverință medicală care să ateste că în ciuda vorbelor care-ți mai ies pe la colțuri, tu, de fapt, ești sănătos tun!

Dreptul fundamental la 0-0

Înaintea remizei albe de la Sfântu Gheorghe au fost cinci victorii la rând. Apoi a fost altă remiză, cea cu Voluntariul, și înainte de ea, alte vreo opt succese. Cu alte cuvinte, în 15 meciuri FCSB a făcut doi de 0-0 și a câștigat de 13 ori. Suficient cât să se înfurie patronul, să spună că el nu e idiot sau masochist să mai toace finanțele personale pe inutilități.

Oricât de mare echipă ai fi, din când în când mai ai dreptul și la câte un 0-0. Iată de pildă cum Realul a făcut 0-0 acasă cu Cadiz, penultimul loc, și Don Florentino n-a zis nimic despre banii familiei sale. Nici că-i bagă, nici că-i scoate!

Cai bătrâni

Sigur, acum, la supărare, la necaz patronul zice că va vinde tot. Îl dă pe Tănase la arabi sau oriunde, nu înainte de a-l face praf pentru jocul mai slăbuț din Covasna.

Uită, firește, când golurile căpitanului, (chiar și din penalty-uri nemeritate) îi asigurau victorii și implicit agățarea de trena (sau de trenul?!) CFR-ului.

„Nici idiot, nici masochist”
Constantin Budescu a dezamăgit în acest sezon la FCSB (foto: Imago)

Iar Budescu și Keșeru trebuie executați numaidecât, fără nicio altă somație. Sunt bătrâni și au salarii mari, nu ți-i mai ia nimeni. Niște cai de dat imediat, să-i facă măcelarii salam. Au fost armăsari, apoi au tras la căruță, acum mestecă fânul de pomană.

Dar dacă…?

Întrebarea e însă alta. Dacă și la Sfântu Gheorghe venea un gol, un golișor, un goluleț, prin minutul nouăzeci plus ceva, se mai considera patronul „idiot și masochist”? Sau dacă interveneau „fluierașii”, ca de atâtea alte ori, și scoteau din joben penalty-ul izbăvitor? Sau dacă băiatul acela cu părul mare de la FC Argeș, stoperul, nu bărbierea mingea care a ajuns la Debeljuh pentru golul victoriei CFR-ului?

La doar cinci puncte în urma liderului, nimeni nu e idiot sau masochist să renunțe. La zece însă, e obligatoriu să te lași.

Suferință veche

Autodiagnosticul psihiatric pe care locatarul de la Palat și l-a pus vine, din păcate, cu mare întârziere. Simptomele de care acum vrea să scape sunt aceleași de vreo șapte ani, de când tot ratează titlu după titlu.

Neascultând de nimeni, făcându-le pe toate doar după capul său. Punând antrenori de paie pe care să-i mânuiască de sfori așa cum are chef, având impresia că nimeni nu se pricepe așa, ca el. Sigur, din când în când mai vânzând pe câte cineva, dar ratând cu seninătate titlu după titlu.

Ultima dată când desfăcea șampania, încă simțea gust de terci pe cerul gurii și încă mai striga noaptea, în somn, „Hai liberare!”.


Comentarii (16)
870797579666969
Ernest Pap  •  24 Decembrie 2021, 08:54

Din jale se întrupează Electra Piesă de teatru de Eugene O'Neill Venind la articolul tău d-le Buzărin DIN JALE PENTRU CĂ FCSB E LA 10 PUNCTE ÎN SPATELE CFR -ULUI CLUJ S-A ÎNTRUPAT ARTICOLUL TĂU . Și după câte se pare se prefigurează un nou LOC 2 pentru FCSB și FCSB-iști mulțumiți-i din inimă lui becali .

paolo16
paolo16  •  22 Decembrie 2021, 09:11

Sunt echipe care nu au plătit salariile de 4 luni!!! Campioana tarii le-a cerut jucătorilor sa accepte sa primească niște salarii mai târziu!!! Nu te-am auzit sa protestezi, nu te-am văzut sa sprijini jucătorii, nu am citit cum ca ai fi făcut un protest la UEFA împotriva stăpânilor de sclavi. E clar ca ai agenda ta. Doar ca nu e frumos, ca sa nu zic ca e rușinos...

7even
7even  •  22 Decembrie 2021, 00:00

Mult venin ai adunat Buzarine si-l "vanturi" din plin in articolul asta, de parca ar fi capital ce face Becali cu echipa lui.Face ce vrea cu banii lui.Ai atatea subiecte la indemana zilele astea dar ai ales sa-ti versi frustrarea acumulata, la adresa FCSB-ului.Imbatranesti urat.La propriu si la figurat.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează