OPINII  »  EDITORIAL ALIN BUZĂRIN

Nu-i poți lua de piept când le ajungi până la brâu

Articol de - Publicat sambata, 18 februarie 2023 13:03 / Actualizat sambata, 18 februarie 2023 13:05

Între CFR și Lazio nu e diferență doar de un gol, ci de mult mai mult. Doar miracolul putea (și încă poate) duce la altceva decât la calificarea logică a italienilor

Patrioții care spun că lazialii n-au mai multe picioare decât noi nu fac altceva decât să se amăgească și să ne amăgească. Dezamăgiții care credeau că, după ce băieții lui Sarri au rămas în zece încă din minutul 15, CFR-ul va face legea pe Olimpico n-au decât să-și strige dezamăgirea încotro vor, că nu-i aude nimeni.

CFR-ul, și nicio altă echipă din România, nu poate face legea în fața niciunui adversar de nivelul lui Lazio (adică din prima jumătate a clasamentelor din Italia, Anglia, Germania Spania sau Italia) nici dacă preopinenții rămân în opt, nu în zece!

Ne pierdem în amănunte

Constatarea e dură și ne dă de gândit. Dacă despicăm firul în prea multe, dacă spunem că zidul n-a stat bine sau că Immobile a fost scăpat din marcaj, ne pierdem în detalii și ne scapă esențialul.

Ca să ai o șansă cu Lazio, e nevoie de un miracol. Dar nici acest miracol nu vine din senin, trebuie să ți-l pregătești cumva.

Nu-i poți lua de piept când le ajungi până la brâu
Lazio Roma - CFR Cluj, prin vizorul fotoreporterului GSP Raed Krishan

Discuție despre bani

O să se spună că nu e așa, că, de exemplu, anul trecut Sheriff Tiraspol a reușit să câștige pe Bernabeu. Că și Ludogoreț sau Steaua Roșie Belgrad s-au mai strecurat uneori prin lumea bună, s-au mai luat de piept cu unii și cu alții.

Așa este, dar acolo s-a investit mult mai mult decât la noi. S-au adus câte 6-7 jucători deodată, unii dintre ei au fost cumpărați cu sume importante, chiar 2-3 milioane de euro în anumite cazuri, s-au plătit salarii de 30-35-40 de mii de euro majorității titularilor, nu doar câtorva vedete.

Performanța, atâta câtă a fost ea, a însemnat eforturi pe care la noi nimeni nu pare dispus să le facă. Poate cu excepția FCSB-ului, care dă 1,7 milioane pe Miculescu și 1,5 milioane pe Compagno, dar la roș-albaștri angrenajul scârțâie din alte motive.

Cazurile Boateng și Krasniqi

Actuala echipă a CFR-ului, cea care a dezamăgit la Roma că n-a avut mai mult curaj, e o structură formată fie din veterani pe care șefii îi păstrează în lot mai mult pe considerente sufletești, fie din jucători aduși liberi, cărora li s-a plătit o primă de instalare (plus un comision impresarilor), fie din fotbaliști ieftini, ochiți întâmplător. Unii chiar la adversarele CFR-ului din Europa.

Boateng a impresionat la neînsemnata echipă finlandeză KuPs și mulți îl socotesc cel mai bun mijlocaș central din România. Krasniqi a fost depistat la Ballkani și acum e pe toate buzele, după ce s-au plătit pe el doar 200 și ceva de mii de euro.

La ce putem năzui

Nimeni nu spune că e contraindicat să iei vârfurile valorice ale unor echipe mai slabe ca tine, pe care tu le-ai eliminat. E foarte bine că au fost aduși Boateng și Krasniqi, dar mai trebuiau luați și alții.

În caz contrar, dacă aria ta de selecție e doar asta, poți năzui să treci de KuPs și de Ballkani, în anumite împrejurări favorabile poți elimina pe Slavia Praga sau pe Celtic, poți obține rezultate strânse cu Sevilla, dar nu poți înfăptui miracolul de a te lua de piept cu cei mari și foarte mari. N-ai cum să-i iei de piept când tu abia dacă le ajungi la brâu! 


Comentarii (12)
Ernest20
Ernest20  •  19 Februarie 2023, 14:35

Deștepții de la GSP CRITICĂ ÎN TOATE FELURILE CFR Cluj că a fost învinsă cu 1-0 , că nu joacă spectaculos , este plictisitoare . Bine că FCSB-u de ex. a luat un „spectaculos” 10-0 de la Silkeborg

danglumetu
danglumetu  •  19 Februarie 2023, 10:45

nu din lipsa banilor n-au confirmat niciuna dintre marile sperante ai ultimilor douazeci de ani? dati-i bani lui petrescu sa cumpere tripleta messi-neymar-mbappe!

bozo76
bozo76  •  19 Februarie 2023, 04:56

Hai ca a fost penibil sa joci 80 minite fara sa bagi 2 in atze. Macar ca la rugby

Vezi toate comentariile (12)
Comentează