OPINII  »  EDITORIAL

Corpul de Control e intervenție politică?

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 16:27 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 16:43

Veto-ul dat FCSB-ului pentru arena din Ghencea provoacă urmări. Din inițiativa premierului Ciolacu, viteazul club al Armatei va fi luat la puricat

Să ne aducem aminte că până acum câteva săptămâni, când Marcel Ciolacu a venit în fruntea Guvernului, nu s-a pus niciodată serios problema ca FCSB să evolueze în Ghencea. Niște vorbe au mai fost, dar nimic concret. Cu Cîțu sau cu Ciucă la Palatul Victoria, subiectul nu era de actualitate.

Spectrul închisorii

Bățoși, oficialii de la CSA nici nu doreau să discute despre așa ceva. Diverșii comandanți socoteau chestiunea o glumă, viteazul Talpan cerea mereu cei 37 de milioane de euro. 

Dintr-odată, după schimbarea premierului, discursurile s-au modificat radical. Comandantul Bichir părea concesiv, ba chiar hotărât să lase FCSB-ul în Ghencea, spunând că nu are chef să meargă la închisoare. Pentru abuz în serviciu, adică pentru că priva cu bună știință statul de încasarea unei sume din chiria pe care ar fi plătit-o FCSB.

Până atunci, cu precedenții premieri, problema încarcerării comandantului CSA nu se pusese, iar multă lume a interpretat proaspăta temere a dlui Bichir ca pe o intervenție a politicului. A premierului, mai concret.

Se vor plânge de abuz

Acum, după ce negocierile pentru disputarea derbyului în Ghencea s-au împotmolit, a apărut știrea că va avea loc o vizită a Corpului de Control al Guvernului în Ghencea. 

Eroicii apărători ai ultimei brazde de pământ necotropite de Becali (Talpan, comandantul Bichir, Tudorel Stoica, Ogăraru, Miu, toți cei care au sărbătorit miercuri alungarea derbyului de pe stadionul Steaua) vor invoca acum o crasă implicare politică în fotbal, vor cita din dogmele FIFA și UEFA, se vor socoti victime ale unei guvernări abuzive, aliată cu interesele lui Gigi Becali.

Darul și neclarul

Așadar, o instituție de control face o vizită la un club de stat, ministerial. Un club care a primit în dar un stadion minunat nu numai pentru folosință, ci și pentru rentabilizare. 

O entitate care și-a adus brusc aminte că firele de plastic din gazon, care le leagă pe cele de iarbă naturală, se pot pârjoli și a cerut polițe de asigurare de milioane de euro, bilete la ordin avalizate și alte instrumente financiare de care n-a fost nevoie când FRF sau UEFA au închiriat arena.

La CSA - Dinamo nu putea să ardă iarba?

Prima pentru mai multe meciuri ale echipelor naționale, forul continental pentru disputarea a nu mai puțin de 5 partide de la Euro U21. Inclusiv CSA Steaua a găzduit în primăvară meciul de ligă secundă cu Dinamo, cu aproape 20 de mii de spectatori în tribunele din Ghencea. 

Atunci nu se puteau arunca torțe, nu se putea distruge iarba?

De ce să te temi dacă ești corect?

Cei care văd un abuz și o intervenție politică în descinderea unui organism de control al statului într-o instituție de stat n-au decât să creadă asta și să se plângă unde cred de cuviință. 

Până la urmă, e ca și cum Sanepidul ar verifica frigiderele și chiuvetele pline cu vase din cârciumi. E ceva normal, care nu te afectează dacă știi că ești în regulă, că n-ai nimic de ascuns, că ai făcut totul corect. 

Dar atunci cum rămâne cu teama de închisoare, clamată public de către dl comandant Bichir?

Corpul de Control e intervenție politică?
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

Un erou în sandale

Mai e nevoie de câteva cuvinte despre vajnicul candidat la generălire Florin Costel Talpan. Aflat în pragul sanctificării de către fanii clubului Oștirii, ofițerul jurist în sandale (așa patrula în ziua negocierii prin curtea unității militare) pare eroul perfect al unei cauze nobile. 

În realitate, prin bețele băgate printre spițele roților negocierilor, Talpan n-a făcut altceva decât să priveze clubul care-l plătește de niște zeci de mii de euro, prețul închirierii. Iar dacă-l va întreba Corpul de Control despre asta, se va plânge că e victima unei intervenții politice.


Comentarii (44)
tristan
tristan  •  23 Iulie 2023, 12:13
Postat de forumeer pe 23 Iulie 2023, 02:51

Un nou articol prost, scris de un ziaric mediocru si cu interes. Yawn! Degeaba, ***.

O nouă mizerie vărsată pe aici de un talpanist care nu știe decât să înjure și să jignească

forumeer
forumeer  •  23 Iulie 2023, 02:51

Un nou articol prost, scris de un ziaric mediocru si cu interes. Yawn! Degeaba, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  22 Iulie 2023, 17:35
Postat de 19sevilla86 pe 21 Iulie 2023, 18:01

Discuții inutile, lungi, interminabile! In anul 2023, intr-o țara UE și NATO nu ar trebui sa mai vorbim despre anomalii ale trecutului precum: armata și militia in sportul profesionist; cazarmi sportive bolsevice; echipe militare in competiții profesioniste; stadioane și meciuri in unități militare, de multă vreme lichidate in toate tarile democratice! Deci vorba multă sărăcia omului! Singura soluție normala democratica europeană este aprobarea urgentă in parlament a legii de desființare a anomaliilor sportive militarizate bolsevice CSA și CS Dinamo și din România ca de peste tot unde au fost impuse de ocupantul sovietic!

Perioada aia ne-a adus Cupa Campionilor si generatii de copii ***. Nu stiu ce vrei tu de la UE si NATO, care ne-au adus numai liceeni la fumat care nu stiu sa calculeze 2+2*0.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează