OPINII  »  EDITORIAL

Vasile Dîncu n-a înțeles nimic din fotbal

Articol de - Publicat sambata, 03 iulie 2021 11:09 / Actualizat sambata, 03 iulie 2021 11:09

Cum poți să spui că fotbalul nu e pentru fotbaliști? Indiferent de context, dacă afirmi asta, îți dai cu firma în cap

Terminându-se meciurile românești ale lui Euro 2020 din 2021 probabil că se vor rări, măcar pentru o vreme, aparițiile publice ale lui Vasile Dîncu. Cu î, așa îl înfățișează Wikipedia, nu cu â, cum ne obișnuiserăm. 

Nimeni nu are chef să-l zărească, să-l asculte sau să trăiască de aceeași parte a Ecuatorului cu sociologul clujean, altfel totalmente arid, cu discurs plictisitor, însă emițând din când în când panseuri de care n-ai cum să nu te legi. Pentru că nu frizează doar absurdul, unele dintre ele cară cu sine cantități impresionante de insolență.

Loja și restul lumii

Deși meciurile s-au terminat, nu s-a stins însă și scandalul cu proțăpirea burtăverzimii politice la loja oficială și alungarea foștilor mari fotbaliști la tribuna a doua. Însă, însetat probabil de punerea la punct a lucrurilor din punct de vedere sociologic, eruditul noii școli pesedist-ardelene reiterează teza normalității de a se fi procedat astfel. 

N-are nicio jenă că a stat la lojă, în timp ce câteva sute de selecții au privit meciurile de pe partea cealaltă a stadionului. I se pare cât se poate de firească această ierarhizare.

Vasile Dîncu n-a înțeles nimic din fotbal

Ciocoiul vechi și nou

Pesedistul clujean nu se limitează la a fi doar secetos în exprimare și lubrefiat cu unsorile Balcanilor în comportament. Are puseuri de obrăznicie și de ciocoism atunci când spune că fotbalul nu e al fotbaliștilor. 

Chiar dacă te dai popular atribuind fotbalul în exclusivitate spectatorilor în același paragraf, enormitatea afirmației rămâne, oricât te-ai bate cu cărămida în piept că tu ai adus Euro la București, că tu ai scris dosarul (doar pe acesta?, nu și alte dosare, ceva mai interesante?), că tu ai inventat mingea și aerul cu care a fost umflată.

Nașul finului său

Maestrul Vasile Dîncu mai are o problemă, pe lângă aceea de a fi în calitate de clujean, suporter deopotrivă al CFR-ului și al lui "U", ceea ce e ca și cum, locuitor al orașului Milano fiind, ai ține în același timp și cu Milan, și cu Inter. Problema de care vorbeam e aceea că domnul Dîncu e nașul domnului Burleanu. Și susținător al acestuia, ajutor neprețuit în campaniile electorale, sfătuitor, far călăuzitor. 

Prin urmare, și părtaș al eșecurilor din ultima vreme, din postura de părinte spiritual al Întâistătătorului. Cine a crezut că epoca nășiilor și a cumetriilor s-a săvârșit odată cu Mircea Sandu n-are decât să constate recrudescența ei acum, cu toate efectele malformante pe care ea le răsfrânge asupra fotbalului.

Abureala cu adversarii politici

Ca să tragă concluzia care îi convine despre frazele defavorabile rostite în ultima vreme la adresa sa, sociologul de Feleac îi numește pe cei care comentează "frustrați care inventează" și spune că toate acestea sunt "atacuri politice". Așadar, cei deranjați de ce face și de ce spune Vasile Dîncu sunt liberali, useriști, pluseriști și așa mai departe.

E cea mai facilă ieșire din încurcătură. Tocmai de aceea închei acest text spunând că recenta poză cu Dan Barna atârnat de gâtul lui Luis Figo, pe care dregătorul userist a ținut să și-o suie pe Facebook, e o gafă comparabilă cu aceea că Vasile Dâncu a zis că fotbalul nu aparține fotbaliștilor.

Nu mai mică, nu mai mare, doar comparabilă. O gafă care dovedește că, de fapt, politicienii sunt toți o apă și-un pământ!


Comentarii (21)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  05 Iulie 2021, 17:11
Postat de dodo001 pe 05 Iulie 2021, 16:45

Măcar cea din Luxemburg a fost de doua ori în grupele Europa League. Tbilisi nici nu se poate gândi sa treacă mai mult de doua tururi preliminare.

Am plecat de la Dîncu si am ajums in Luxemburg, via Tbilisi. Pierdere de timp pentru amandoi. Ne-am abatut de la subiect. Era vorba despre Dîncu. El stie ce face, noi nu.

dodo001
dodo001  •  05 Iulie 2021, 16:45
Postat de observator_ipohondru pe 05 Iulie 2021, 09:37

Fiecare cu grijile lui. De cand Romana a luat bataie de la Gruzia, echipele din Tbilisi sunt periculoase. La fel de periculoase ca cele din Luxemburg

Măcar cea din Luxemburg a fost de doua ori în grupele Europa League. Tbilisi nici nu se poate gândi sa treacă mai mult de doua tururi preliminare.

crilin
crilin  •  05 Iulie 2021, 10:50
Postat de prapadlafcsb pe 03 Iulie 2021, 11:28

Așa cum sistemul medical ar trebui sa fie pentru pacienți așa cum sistemul de învățământ ar trebui sa fie pentru elev la fel și fotbalul ar trebui sa fie pentru spectatori ...a nu se înțelege telespectatori

Ce gingaşi sunt unii care încearcă să arate că Dâncu a avut dreptate când a spus că fotbalul este pt spectatori. Interesantă tangentă-sistemul de sănătate este pt 'pacienți', iar sistemul de fotbal este pt 'spectatori'- de aici reiese "ecuația matematică": pacienți x = y spectatori de fotbal - Domnul 'prăpadlafcsb' are impresia că Dâncu, atunci când a pomenit de spectatori, a avut intenția nobilă să-l includă şi pe el, 'prăpadlafcsb', ca spectator de fotbal. Îl anunț pe domnul 'prăpadlafcsb', Dâncu când a vorbit de spectatori s-a referit strict la el, la finul şi la alți câțiva politruci din acea tribună oficială. 'Prăpadlafcsb' este genul de spectator de fotbal care atunci când se duce la un meci, face tot posibilul să ceară autografe de la domnii de stat Dâncu, Burleanu sau Talpan.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează