OPINII  »  EDITORIAL

Zilele cenușii ale lui Bergodi și Dioszegi

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 11:55 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 12:12

Sepsi are patru eșecuri la rând în campionat și, culmea, dinspre Covasna nu se aud zgomote metalice și nici discuții despre demitere sau demisie

Rând pe rând, CFR, Farul, FCSB și Universitatea Craiova au învins-o la limită pe OSK. Măcar în trei dintre aceste situații, Sepsi a părut să controleze meciul. Tabela însă a fost mereu defavorabilă. Barele, ratările ghinionul, uneori deciziile potrivnice de arbitraj au definit aceste patru eșecuri, care coboară echipa din Covasna în jumătatea a doua a clasamentului (locul 9), cu fiori de play-out. Unde Sepsi a evoluat și în sezonul trecut, dar câștigarea Cupei i-a făcut să creadă pe cei de acolo că se poate mai mult. Play-off obligatoriu, adică!

Ce înseamnă aruncatul cu telefonul?

Nici Bergodi, nici Dioszegi nu mai sunt cei din urmă cu un an și-un pic, atunci când au început colaborarea. Politicosul și blajinul producător de pâine caldă și-a înăsprit puțin coaja. A fost surprins pe cameră inclusiv azvârlind cu telefonul prin lojă, după ce Tudorie a ratat acel penalty cu FCSB. Obișnuiți de mediul înconjurător fotbalistic să decriptăm sensul unor astfel de gesturi, am fi putut conchide că Dioszegi e supărat pe Bergodi că l-a pus să bată pe Tudorie și nu pe altcineva. Și că deja în coaja pâinii patron-antrenor se simte o fisură, care poate deveni cât de curând o falie.

Trimiteri la… meleag

Culantul, fundamental civilizatul Bergodi s-a transformat și el un pic. Omul pe care se părea că nimic nu-l poate scoate din sărite a răbufnit la adresa arbitrajului, făcând și trimiteri la meleag, în sensul că numai în România… Compatrioții noștri, ceva mai radicali, ar fi reacționat fie șugubăț, ca Eugen Neagoe, care i-a oferit ochelarii săi unui arbitru de rezervă, fie și mai gălăgios, ca Dan Petrescu, invocând Scorniceștiul. N-ai cum să rămâi același când pierzi patru meciuri la rând, chiar dacă nu joci rău. Te gândești că oricând te poți pomeni că-ți piuie telefonul, anunțându-te că ai pe mail biletul pentru Fiumicino, doar dus.

Să-l credem pe patron?

De aici începe partea interesantă a poveștii. Dacă prin alte părți, după patru înfrângeri la rând, nici nu trebuie să-l mai întrebi pe patron dacă dă antrenorul afară, pentru că răspunsul se subînțelege, Laszlo Dioszegi spune că el mizează pe continuitate și că ar fi ipocrit să dea vina doar pe antrenor pentru aceste eșecuri. Cu alte cuvinte, sunt și alți vinovați, iar Bergodi rămâne pe loc, nu se pune problema să fie demis.

Zilele cenușii ale lui Bergodi și Dioszegi

Metoda Mureșan

E de așteptat ca așa să se și întâmple, firește, doar dacă Sepsi va izbuti să curme șirul înfrângerilor. Laszlo Dioszegi era doar pe la începuturile sale în fotbal în anii când Iuliu Mureșan, pe cai mari la CFR Cluj, afirma din răsputeri că scaunul antrenorului e mai solid ca oricând, pentru ca la puține zile (sau chiar ore) după aceea să se producă ruptura, la inițiativa clubului. 

Așa au pățit în Gruia și Uhrin, și Andone, și Rednic, și Miriuță. Episoade burlești, secvențe la care nici nu știi dacă e cazul să zâmbești sau să te crucești. Probabil că, spre deosebire de Mureșan, Dioszegi chiar crede ceea ce spune.

Tradiții și obiceiuri

Trecut prin multe, dat afară (după ce strânsese destule aprecieri) de la mai multe echipe românești (Steaua, Rapid, CFR, Târgu Mureș, Craiova), Bergodi probabil că nici el nu știe ce să mai creadă, în sufletul lui. Această prelungire a certificatului de garanție venită din partea actualului său patron probabil că-i schimbă cumva lazialului percepția despre meleag. Totuși, un meleag pe care Cristiano îl cunoaște de mai bine de 15 ani și credea că îi înțelesese obiceiurile. Și dintr-odată îi apar în fața ochilor cu totul alte procedee de lucru. 


Comentarii (5)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  01 Noiembrie 2022, 22:05

Buzarin baiat fin.... de ce nu te concentrezi pe LBalint sa i faci un articol meserias?!))) A incasat de la Craiova deci treaba e rezolvata ! Bergodi e unul din acei citiva care lasa ceva in urma lor. Rezultatele sunt in general rodul unei exprimari solide a echipei. Au avut ghinion cu carul! Stai jos nota 4

cosmo
cosmo  •  01 Noiembrie 2022, 18:02

Aberezi din nou fără gratie, buzarine! Acu vreo 2 ani te umflai în pene cu nrul de spectatori de pe stadionul craiovean. Care mai e situația acum, meștere?

fairplayromania
fairplayromania  •  01 Noiembrie 2022, 15:37

Vă e frică că prinde play-off -ul ? Nu mai are loc fc fcsb sa ? Iarăşi nu dormiţi noaptea. Staţi liniştiţi, fc fcsb prinde play-off, acum sunt 6 arbitri care veghează ..... Oricum, nici anul acesta fc fcsb sa ia campionatul, preafericiţilor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează