OPINII  »  EDITORIAL

Când ești Zidane, poți să refuzi Parisul

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 16:58 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 16:58

După ce au rezolvat în stil caracteristic problema Mbappé, cei de la PSG au sperat că-l vor putea convinge pe Zinedine Zidane să preia postul de antrenor. Când zic „cei de la PSG”, mă refer la cei din Qatar, căci la Doha, și nu la Paris, s-a închis, de fapt, subiectul Mbappé, după ce în prealabil se deschisese robinetul banilor.

Ce-i drept a fost un pic de ajutor din partea Parisului, de la cel mai înalt nivel al Republicii, dar robinetul ăla a fost decisiv, oricât de mult ar încerca parizienii acum să-i cosmetizeze imaginea lui Kylian și să-l transforme într-un imens patriot și un mare iubitor al valorilor naționale franceze.

În fine, nu Mbappé e subiectul, căci despre el s-a scris destul. Ci Zidane. Sau, prin ricoșeu, postul ăsta de antrenor al PSG-ului, ce se va elibera cât de curând, după ce Pochettino și staff-ul lui își vor fi primit compensațiile.

Sincer, Zidane ar fi fost omul perfect pentru respectivul scaun, din toate punctele de vedere. Trecut de fotbalist, imens. Prezent de antrenor, uriaș. Personalitate extraordinară, printre puținii ce se pot uita direct în ochii lui Mbappé, Messi, Neymar, Ramos și ceilalți fără să clipească. Ba chiar de clipit cred că ar clipi respectivii, care ar lăsa un pic privirea în pământ atunci când ar vorbi Zizou.

N-au gândit rău oamenii Emirului de la Doha (că doar nu credeați că probleme de genul ăsta sunt preluate de Al Khelaifi) când i-au oferit lui Zizou marea și sarea, ba chiar le încolțise în minte posibilitatea unui „job” dublu, și la PSG, și la naționala Franței, fiind dispuși,

la o adică, să direcționeze și o sponsorizare zdravănă Federației de la Paris pentru ca ideea lor, cam năstrușnică ce-i drept, să fie acceptată.

Doar că Zidane e genul de om care-și permite să facă doar ce vrea. Asta însemnând că-și permite și să refuze oferte ce ar face alte persoane să tremure de emoție. Vă reamintesc că Zidane e cel care l-a lăsat cu ochii-n soare pe Florentino Pérez după ce tocmai câștigase cu Real Madrid a treia Ligă a Campionilor la rând.

Qatarezii l-ar fi transformat, sunt sigur de asta, în cel mai bine plătit antrenor al momentului, doar că, se pare, banii nu l-au sedus prea tare pe Zizou, iar proiectul sportiv parizian cu atât mai puțin. Financiar vorbind, e liniștit, fotbalistic vorbind, dincolo de faptul că a câștigat destule trofee, are altceva în cap, iar dacă financiar e liniștit, are și timp să aștepte. 

Când ești Zidane, poți să refuzi Parisul
Zinedine Zidane a câștigat de 3 ori Liga Campionilor cu Real Madrid

Vrea naționala Franței și probabil că la finalul anului o va primi, indiferent de ce va izbuti Deschamps la Mondial. Pentru PSG are destul timp, poate atunci când echipa va deveni una normală, nu un melanj dubios de egouri, răsfăț și diverse frustrări.

Să poți spune nu unei propuneri amețitoare din punct de vedere financiar cred că ar trebui să fie visul oricui. Trăim vremuri în care banii fac și desfac orice. Sau aproape orice. Zidane își permite luxul de a refuza pentru că este și va rămâne întotdeauna Zidane.

Așa că antrenor va veni Christophe Galtier. Propus de Luis Campos, noul director sportiv, chit că funcția pe care a fost angajat la PSG e cea de consilier al președintelui. Pentru un consilier însă are cam multă influență. 

Dacă e să judecăm corect, chiar o merită, fiindcă Luis Campos nu și-a croit un nume în fotbal doar pentru că, la un moment al vieții, a fost partener de tenis al unui om foarte bogat și influent.

Într-un fel, Parisul a abordat corect tema: dacă a fost atât de bun încât să ne ia un titlu, de ce nu l-am aduce la noi? În alt fel însă, decizia oferă multe semne de întrebare. Să așteptăm însă numirea oficială, căci timp pentru alte discuții despre marseillezul (născut la Marsilia, fost jucător la O.M. și fost asistent al lui Javier Clemente la O.M.) aterizat la Paris vom avea berechet. 


Comentarii (5)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  28 Iunie 2022, 10:07
Postat de flosud97 pe 28 Iunie 2022, 08:55

Ha ha ha, tu habarnai ce vorbesti, 1 Messi nu este idolul lui Muppets, ci Ronaldo Cristiano care are poze cu El cand Era doar un copil, avea postere pe perété cand Era copil cu Ronaldo in camera, 2 QSG nu este clubul de suflet al lui Muppets, 3 Muppets cu gura lui a spus ça visul lui este sa joace pentru Real Madrid, ça sa vandut pentru bani la QSG mai exact in total de 600 de milioane de dolari Asta spune multe, iar ce a jucat cel mai mult in decizia lui au fost drepturile de imagine, in care la Real Madrid avea dreptul doar la 70% iar la QSG are 100%, debitezi prostii mai mari ça tine, o zi Buna sa ai

nu ti-as raspunde ca esti prost tare... Traiesti cu ce-ti vinde presa in special cea din romania si alti mm-isti glumeti. Daca vorbesti de idoli, poate te gandesti ca unii care il apreciaza pe Ronaldo il pot aprecia si pe Messi in acelasi timp, mai ales oameni de fotbal. Apoi preferintele se pot schimba in viata, mai ales cu cat treci prin pubertate si intelegi mai mult din viata si din fotbal inclusiv, si cat de *** sa fii sa-l ai pe Messi in echipa si sa te prefaci ca nu este o sansa unica sa joci cu el? Eu am vazut putine meciuri de la PSG dar mai mereu am vazut o apropiere intre Messi si Mbappe. 2. N-am zis ca PSG ar fi clubul preferat al lui Mbappe, ci ca ar accepta o provocare sa castige Champions League cu ei, asa de distractie si de motivatie, si ca poate ar vrea sa fie si un idol cum a fost Gerrard pentru Liverpool sau Lampard pentru Chelsea. Stii tu ca nu ar avea un al 2-lea club favorit, dupa Real Madrid...sau chiar si al 3-lea? Cat despre cum si-a negociat banii si cariera foarte bine, exact ce-am spus extrem de destept. Daca era topit dupa bani n-ar fi acceptat riscul sa piarda oferta de la Real Madrid si sa negocieze 1 an de zile daca nu si mai mult, Haaland era la panda. La fel ca si Zidane, care isi cunoaste valoarea intriseca si Mbappe a facut cum a vrut si cum i-a placut si pe banii pe care considera el ca ii merita. Si mai are si alte idei din care face bani in afara clubului de fotbal...stiai ca are propria revista de benzi desenate lansata in Fr?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flosud97
flosud97  •  28 Iunie 2022, 08:55
Postat de ralffy_mr pe 27 Iunie 2022, 18:47

Lumea in Romania e ahtiata dupa bani, de aia logica romaneasca este exclusiv logica binara 0-1 in functie de bani, adica a avea sau a nu avea banul. Dar sunt multe exemple de astfel de oameni, de aia poate sunteti surprins de astfel de evidente. Sa stiti ca Mbappe nu este genul de om pentru care conteaza doar banul si faceti o mare greseala sa-l caracterizati astfel. Mbappe este un om foarte destept si curajos. Un om caruia iar pasa doar de bani, ar fi acceptat prima oferta de la Real Madrid. Mbappe insa e un care isi cunoaste valoarea, nu este arogant. Mai sunt si alti factori care l-ar fi putut determina sa mai ramana la PSG...provocarea de a castiga CL cu PSG si placerea de a juca cu un idol al sau ca Messi, sau poate e atras de ideea de a fi un idol al unui singur club, cum e Gerrard pentru Liverpool. Faptul ca pana isi va termina cariera Mbappe ar putea ajunge actionar majoritar la PSG este inca o dovada ca este extrem de inteligent. In plus, sunt sigur ca la fel de surprins ati fost si cand Lopetegui a fost demis de Federatia Spaniola chiar in prag de Mondiale pentru ca semnat cu Madrid inainte de finalizarea contractului...si asta pentru ca valoarea principala a ta este banul. Nu ti-ai fi inchipuit ca alte valori mai pot urca in ierarhie decat banul sau interesul imediat. Poate ti-ai fi inchipuit si ca Boloni ar fi semnat in orice conditii cu FRF in disperarea unui contract fain pe final de cariera. Si mai sunt exemple chiar si de la noi pe care nu le vezi...

Ha ha ha, tu habarnai ce vorbesti, 1 Messi nu este idolul lui Muppets, ci Ronaldo Cristiano care are poze cu El cand Era doar un copil, avea postere pe perété cand Era copil cu Ronaldo in camera, 2 QSG nu este clubul de suflet al lui Muppets, 3 Muppets cu gura lui a spus ça visul lui este sa joace pentru Real Madrid, ça sa vandut pentru bani la QSG mai exact in total de 600 de milioane de dolari Asta spune multe, iar ce a jucat cel mai mult in decizia lui au fost drepturile de imagine, in care la Real Madrid avea dreptul doar la 70% iar la QSG are 100%, debitezi prostii mai mari ça tine, o zi Buna sa ai

scoby57
scoby57  •  27 Iunie 2022, 19:45

Un articol excelent! Felicitari!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează