OPINII  »  EDITORIAL

Antrenorul-huligan trebuie să plece!

Articol de - Publicat sambata, 24 aprilie 2021 11:22 / Actualizat sambata, 24 aprilie 2021 13:14

Lucrurile sunt tot mai clare la Iași. Se „sapă” puternic la retrogradarea lui Poli. Culmea, din interior! 

După frecușurile de la nivelul conducerii clubului, soldate cu trecerea președintelui Ciprian Paraschiv pe linie moartă, primarul Mihai Chirica și Consiliul Director l-au adus pe Nicolo Napoli pe bancă și au cerut „liniște și unitate pentru salvarea de la retrogradare”.

Nu este deloc așa! Dimpotrivă! Sub patronajul CD, haosul s-a extins, coborând din birouri la nivelul echipei. Iar ceea se întâmplă rău în ultima vreme, bani împărțiți discreționar, Calcan și Andrei Cristea scoși din lot, are un numitor comun: Napoli.

Din informațiile Gazetei, când primarul Chirica a făcut rost de 70.000 de euro pentru a le fi împărțiți jucătorilor, neplătiți de o bună bucată de vreme, Nicolo Napoli a avut un cuvânt greu de spus la alcătuirea listei. Așa s-a ajuns ca unii fotbaliști să încaseze câte ceva și alții nimic, iar în sânul lotului să apară disensiuni.

Antrenorul-huligan trebuie să plece!
Nicolo Napoli (59 de ani), antrenorul lui Poli Iași

Și acesta a fost doar începutul! Napoli este direct responsabil și pentru scandalul apărut în ultimele zile în vestiar. E de neacceptat ca un antrenor, mai ales unul cu experiența lui, să-și jignească jucătorul în fața tribunei, „ești un jucător de că...at!”, și apoi, la antrenament, de față cu toți coechipierii. 

Ceea ce a făcut italianul cu Andreias Calcan, în timpul meciului cu FC Voluntari, sub privirile soției jucătorului, e incalificabil. Vorbim deja despre huliganism! Iar asemenea tehnicieni n-au ce căuta pe banca unei echipe profesioniste.

Însă Napoli nu s-a oprit doar la Calcan. A intrat în conflict și cu simbolul lui Poli, Andrei Cristea, pe care la Pitești l-a ținut în joc de glezne o repriză, pe margine, și nu l-a băgat deloc. 

Ca și pe portarul Brănescu, nu-l mai vrea în lot. Andrei are personalitate și spune lucrurilor pe nume, ceea ce Nicolo nu tolerează. Lui Calcan și lui Cristea le-a făcut vineri referat și, potrivit unor surse ale Gazetei, a cerut Consiliului Director să fie dați afară: „Ori pleacă ei, ori plec eu!”.

Azi nu i-a luat la Buzău, pentru confruntarea de mâine cu Chindia. Și așa ajungi să te întrebi ce antrenor întreg la minte își pune în cap doi dintre cei mai buni jucători, când el ar avea acum mai mare nevoie de ei pentru a-și atinge obiectivul fixat? Ce jocuri face, de fapt, Napoli?! Și pe ale cui? Că de soarta echipei nu pare să-i pese.

Conducerea clubului și-a luat timp până luni să analizeze situația și să ia o decizie, nu înainte de a-i audia și pe Cristea și Calcan. Dar după toate câte s-au întâmplat, e clar cine trebuie să plece, dacă într-adevăr se mai dorește salvarea de la retrogradare. 


Comentarii (10)
tataika
tataika  •  25 Aprilie 2021, 10:04

Nu l-am auzit pe distinsul “jurnalist” sa ia vreodata pozitie impotriva antrenorului care isi “trata” jucatorii cu expresia “f...-.i m....i m...i”. De ce?

sibelius
sibelius  •  25 Aprilie 2021, 09:25

Deci, trebuie sa ramana cei cu zero rezultate si sa plece cel care i-a apropiat la un punct de Dinamo. Foarte logic.

ovydyusb
ovydyusb  •  25 Aprilie 2021, 08:10

Eu ii dau dreptate si as merge pe mana lui Napoli. Poli arata a echipa cu el antrenor. Aurelian Botezatu ai vorbit cu napoli? Cunosti versiunea lui? Omul probabil ca are argumentele lui.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează