OPINII  »  EDITORIAL

Noi suntem alături de voi, domnilor

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2022 16:35 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 17:11

Mă uit uimit la dezbaterea haotică din jurul Naționalei, după multe meciuri fără victorie. Și înaintea unor meciuri mici, dar de la care așteptăm totul.

Fuga asta să-l prindem pe cel mai vinovat, inclusiv în editorialele Gazetei, este cea mai mare pierdere națională de timp . Mi-e teamă că singurul care are dreptate este Radu Naum care spune că România nu este caz fotbalistic, ci caz medical.

Rar mi-a fost dat să văd un grup de bărbați mai dărâmați de sarcina pe care o au în față și de presiunea de pe umeri. Cearcănele negre ale lui Chiricheș, umerii căzuți ai lui Maxim, șutul anemic al lui Pușcaș, vorbele din gât ale lui Iordănescu și faptul că nimeni nu mai poate zâmbi nu mai au legătură cu fotbalul. Acești oameni au nevoie de ajutor, pentru că sunt picați. Mă uit la ei și-mi arată ca un șir de copii traumatizați, care au uitat să-și facă meseria și să se bucure de munca lor.

Aici e Naționala României. Bărbați dominați de frica de a nu greși și cărora le este teamă că vor fi înjurați, pedepsiți, fugăriți de către noi. Și mai ales că întreaga carieră le va fi marcată de acest eșec perpetuu.

Noi suntem alături de voi, domnilor

Domnilor, înțelegem prin ce treceți! Cu toții avem căderi în viață și la locul de muncă. Ale voastre se văd mai bine decât ale noastre. Iar de la noi, nimeni nu mai are așteptări.

Știu că sunteți în iad. Știu că vă este groază de ce ar putea urma. Știu că până și prietenii vă privesc cu milă sau cu ură și cred că nu vă mai puteți nici uita în ochii colegilor. Sunteți în cel mai de jos punct al istoriei noastre și al carierei voastre. Trebuie să ieșiți de acolo. Și asta nu o mai putem face noi. Ține doar de voi.

Încercați să vă aduceți aminte de ce ați venit aici! Să vă aduceți aminte la ce ați visat. La cupe medalii și glorii. La momentul acela mare. La oamenii care vă înconjoară și vă iubesc. La zâmbet și la bucurie. Toate se pot recupera în 90 de minute. Sportul are darul ca a doua zi să mai ofere o șansă. Acum a venit din nou.

Da, fotbalul este o chestiune de viață și de moarte. Dar de fiecare dată, ai șansa să învii. Și să zbori. Niciodată un meci nu e pierdut dinainte. Uitați-vă la cel de lângă voi și spuneți-i că împreună o să reușiți! Înarmați-vă cu putere și credință! Și mai ales cu încredere că bărbatul de lângă voi o să vă fie alături.

Da, aveți dreptate! Niciunul dintre noi, dintre cei care scrie aici, habar nu are cum este. Nu am lovit niciodată mingile, nu ne-au fluierat zeci de mii de oameni deodată și nu ne-a fost rușine în fața unei țări întregi că am ratat. Nu am avut niciodată onoarea de a ne huidui o nație cu totul. Și nici gloria de a marca în fața ei. Voi chiar știți ce trebuie făcut. Nu noi cei din tribună.

Da, se mai poate face ceva! Pentru că, orice s-ar întâmpla sâmbătă, săptămâna viitoare sau luna cealaltă, indiferent dacă pierdeți sau câștigați, suntem meniți unii altora. Sunteți ai noștri și o să vă susținem, și cu dinții scrâșniți. Tot timpul. Până o să regăsiți calea corectă. Noi suntem alături de voi, domnilor!


Comentarii (16)
reflector
reflector  •  14 Iunie 2022, 00:38

Adevarat scrie colegul de pagina Marcel Cluj , scrieti zilnic de acesti indivizi jalnici de la fcsb , probabil platesc bine , dar nu va mai citeste nimeni !!!!!

fraieru
fraieru  •  12 Iunie 2022, 15:53

Fotbalul nu e o chestiune de viață și de moarte, domnule Striblea. E doar un joc...

kosmeen
kosmeen  •  11 Iunie 2022, 18:24
Postat de alexalex pe 10 Iunie 2022, 16:52

Un editorial care aduce aminte de scânteia, sau de umdigi 24/europa fm unde serveste de propagandist domnul autor, problema acestor băieți nu este ca sunt intr-o pasă proastă problema lor este ca nu au valoare iar asta nu se poate remedia, nu este ca si cand ai o nationala formată din jucatori din premier league, la liga, bundesliga, si acestia nu reușesc să se regăsească, acesti jucatori provin din campionatul intern al carui nivel il stim cu toți, cu acele meciuri care sunt o tortură pt privitor, mai o turcie, mai o serie b din italia si spania, ăștia sunt jucătorii, dacă nu au reusit pt ei pt interesul lor sa ajungă la cluburi importante inseamna ca nu au valoare

Adevarat, ma uit la Ungaria care a trecut acum ceva timp printr-o situatie asemanatoare, ajunsese ciuca batailor. Oamenii s-au organizat, au investit si acum au produs o generatie foarte buna cu care se iau la tranta cu Italia, Anglia si Germania si nu prea pierd !! Noi bagam viteza spre Andorra et comp. pentru ca am ajuns "rock-bottom". Cand ne vom trezi si vom considera fotbalul important si vom investi sanatos vom putea spera la o noua generatie de aur cu care sa scoatem capul in lume. Pana atunci... hai Romania ! Unde vrei tu sa mergem azi?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează