OPINII  »  EDITORIAL

Câți bani valorează handbalul oferit de naționala masculină a României?

foto: imago
foto: imago

Articol de - Publicat sambata, 19 martie 2022 10:57 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 11:00

Handbalul, sport național ! Acesta este motto-ul cu care se fălește FRH.

Dar când este vorba de promovare și expunere, pentru handbalul românesc nu plătesc decât suporterii. Pentru că naționala masculină a României nu mai impresionează pe nimeni și are rezultate foarte slabe, nicio televiziune națională nu s-a înghesuit să plătescă pentru a transmite meciul tur dintre Macedonia de Nord și România. Nici măcar partenerul oficial al FRH, Televiziunea Română. 

Și cum conducerea FRH se pricepe să facă bani din surse atrase, pentru a viziona partida mai sus amintită în sistem streaming, fanii handbalului au trebuit să plătescă 5 lei în conturile FRH și au avut liber la handbal pe FRHTV...

Unii dintre fani se așteptau la un gest nobil din partea conducerii FRH, după ce anul trecut aceasta se lăuda cu peste 800 de mii euro bani atrași... din contul avut la EHF și transferați în România pentru a se evita dobânda negativă. Dar cum nimic nu este gratis, FRH s-a bucurat la 5 lei din partea suporterilor. 

Așteptăm, dacă nu este secret, un document în Excel, așa cum se lucrează profesionist în federație, să vedem cu cât s-a mărit contul FRH din banii suporterilor. Suntem bucuroși că la Skopje charterul a băgat kerosen și din banii noștri...

Ce ni s-a oferit de 5 lei ? Un handbal bun, dar din păcate, cu gazdele în prim-plan.

În debutul partidei, Xavi Pascual a surprins cu Cumpănici în locul lui Bizău, dar vasluianul nu a jucat deloc rău, fiind cel mai bun marcator al României, cu 5 reușite. 

Naționala pregătită de Xavi Pascual și de debutantul Mihai Popescu, chiar dacă a avut mulți jucători absenți din cauza accidentărilor, ne-a dat speranțe aproximativ 45 de minute. A egalat o singură dată, 10-10, în minutul 17, prin Cumpănici, pe care Pascual îl tentează să vină la Dinamo, când a revenit de la 2-6, iar în repriza secundă s-a apropiat la 20-21, dar mai mult nu s-a putut. 

Aceleași greșeli pe atac, cu pase fără adresă, cu unele ratări incredibile, iar apărarea a cedat definitiv în ultimul sfert de oră, chiar dacă portarul Ionuț Iancu a blocat câteva mingi.

În repriza secundă, selecționerul României a riscat, jucând 7 contra 6, dar România nu are forță și încredere să joace acest sistem. Chiar și la pauză, unora le-a fost teamă de arbitraj, însă Macedonia de Nord nu a avut nevoie de ajutorul oamenilor în negru.

Ex-iugoslavii au câștigat cu 30-22 și românii așteaptă o minune în returul de astăzi din sala Dinamo. Ne trebuie victorie la 9 goluri, pentru a trece de macedonenii lui Kiril Lazarov, care joacă excelent la 41 de ani și are timp să-i și antreneze pe colegii săi. 

Spectatorii vor plăti 50 de lei pe bilet și pentru 60 de minute vor crea o punte de legătură indestructibilă cu echipa, așa cum s-a realizat mereu în sala din Ștefan Cel Mare, iar federația nu mai poate să stea cu mâna întinsă, așteptând 5 lei de la fani, pentru că partida va fi televizată de la ora 18:00 de TVR. 

Cu această ocazie, poate a înțeles și FRH, de la înălțimea importanței sale, că televiziunile plătesc pentru valoare și spectacol, și niciodată pentru un produs de marketing închipuit, ieftin și fără rezultate.


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează