OPINII  »  EDITORIAL

Game over

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 12:04 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 12:09

De ce a pierdut alegerile Alexandru Dedu? "Probabil din cauza aroganței", au spus unii oameni, care au votat joi, la Marriott, pentru schimbarea președintelui FRH.

De ce le-a pierdut fără drept de apel? Probabil, pentru că oamenii din handbal nu au mai dorit să piardă încă patru ani din viață pentru viziunile de pe site-ul alexandrudedu.ro

Preludiul înfrângerii

"Sunt Alexandru Dedu, omul urât, gras, șchiop și hoț", s-a prezentat fostul președinte alegătorilor în discursul dinaintea scrutinului. El a precizat că așa l-a prezentat presa. Fals. Dedu s-a ascuns de presă cât a putut, a comunicat uneori printr-o firmă plătită din banii FRH și când a catadicsit să iasă în public, s-a lăudat și a mințit. A spus că vine oricând la o dezbatere cu cei trei contracandidați la funcția de președinte și acest lucru nu s-a întâmplat.

Fostul jucător de handbal a încercat să smulgă o lacrimă, puțină compasiune, pentru a le transforma în voturile necesare victoriei. Până la urmă, totul s-a luminat la numărătoare, încă din primul tur: 95 Costel Din și 79 Alexandru Dedu.

Uluitor ziceau unii, dar Dedu a spus că va câstiga din primul tur, că nu are emoții și că vrea toate voturile. Este adevărat, în urne au fost toate voturile, 225, deoarece cluburile s-au mobilizat și s-au prezentat la alegeri toate asociațiile cu drept de vot. Un record în materie, pentru care cluburile merită felicitări, deoarece și-au dat seama că primul pas pentru a-și hotărî destinul este să voteze.

Dacă după primul tur Dedu a fost numărat în picioare, în turul 2 a fost făcut KO: 157 voturi Din și doar 66 voturi Dedu. Interesant este că fostul președinte a pierdut 13 voturi față de primul tur. "Mă așteptam după primul tur. Unii, ca să le fie bine, au votat altfel față de primul tur", a declarat Alexandru Dedu.

Fostul președinte al FRH crede că și relația negativă pe care a dezvoltat-o în mandatele sale cu gloriile handbalului românesc ar fi contribuit la înfrângerea sa. "Dedu a fost la Barcelona și trei ani a șters banca de rezerve la clubul catalan", l-a caracterizat Cornel Oțelea, triplu campion mondial, pe handbalistul Alexandru Dedu.

Aroganță, nepăsare și inginerii financiare

În cei opt ani de șefie a handbalului românesc, Alexandru Dedu a mers foarte rar la meciuri sau la turneele de copii și juniori, s-a îndepărtat de cluburi, dar s-a lăudat mereu cu situația financiară a federației.

Niciodată nu a recunoscut că în ultima perioadă FRH era în stare falimentară și dacă anul trecut nu transfera în România cei aproximativ 800.000 euro de la EHF, firma condusă de managerul general Alexandru Dedu, Federația Română de Handbal, avea nevoie de lacăt. "SRL-ul handbalistic" condus de "magicianul" Dedu nu mai avea bani ca să termine competițiile. Și totuși, raportul Comisiei de cenzori a anunțat excedent bugetar și în 2021.

De la importanța înălțimii sale, Alexandru Dedu nu s-a putut coborî să rezolve problemele micilor actori din handbal și în 2018 nu a înțeles că doar norocul l-a păstrat în funcție, după ce politicul îi oferise această șansă în 2014. Apoi a venit anul de grație 2022 și GAME OVER, 157-66.


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează