OPINII  »  OPINIE

În atenția lui MM Stoica: VAR nu merge nici pe sânge

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 12:36 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 14:19

„VAR nu intervine pe noroi”, scria MM Stoica pe Facebook pe 27 ianuarie, după faultul de penalty comis de Onea în U Cluj - Rapid 0-0, o intervenție neregulamentară nesesizată de centralul Marian Barbu și de colegul său din camera VAR, Radu Petrescu. 

Ironia reușită de acum două săptămâni „nu a îmbătrânit deloc bine”, așa cum spune tânăra generație pe rețelele sociale atunci când un comentariu mai vechi e contrazis sau pus într-o ipostază ridicolă de evenimentele din prezent.  

De fapt, postarea managerului de la FCSB nici nu a avut timp să îmbătrânească. Duminică seară, la Voluntari, gemenii Barbu și Petrescu - cu rolurile inversate de data aceasta - au demonstrat că VAR nu merge nici pe sânge, nu doar pe noroi. Neatent, Edjouma i-a pus o talpă grosolană pe figură și pe corp lui Armaș, pielea a plesnit și s-a tumefiat în dâre groase pornite de pe obraz și terminate pe biceps, însă centralul Petrescu a considerat că amprenta crampoanelor nu e o dovadă suficientă pentru a considera atacul un pericol. 

În atenția lui MM Stoica: VAR nu merge nici pe sânge
Intrarea lui Edjouma asupra lui Armaș a lăsat urme

Indiferent de ce i-a transmis Barbu din camera VAR, decizia a fost revoltătoare, iar foștii fotbaliști, acum analiști TV, au primit-o cu o strângere de stomac.

  • Răducioiu: „Cum arată băiatul ăsta… îmi aduce aminte de Mad Max, un film post-apocaliptic. Deci pur și simplu este ceva groaznic. Îmi aduce aminte de filmul acela, erau toți cu sânge, cu zgârieturi. E un fault extraordinar de periculos”
  • Panduru: „Vii de sus în jos și lovești din cap până pe piept. Că are sau că nu are intenție puţin mă interesează! Trebuie să iei decizia corectă, cartonaș roşu”.
  • Viorel Moldovan: „Bine că nu i-a prins faţa, că îi scotea dinţii din gură! Nu înţeleg decizia arbitrului. Edjouma merita 3-4 roşii!”

Nu-mi explic gestul lui. Putea să mă desfigureze. Nu ai cum să te duci în halul ăsta, nici dacă ai un duşman în faţa ta, dar noi suntem colegi în campionat, chiar nu îmi explic
- Igor Armaș, fundaș Voluntari

În timp ce foștii fotbaliști își strigau revolta la televizor față de un gest care pune în pericol integritatea corporală a unui coleg de breaslă, pe contul de Facebook al lui MM Stoica a apărut prompt un nou mesaj: „Ce a fost așa mare chestie? Armaș a jucat și va juca și etapa viitoare, e doar zgâriat”.

Ironia de acum două săptămâni a lăsat locul, cameleonic, unei aroganțe menite să distragă atenția de la greșeala uriașă de arbitraj.

Cu dublul său standard deja proverbial, MM Stoica a ales să demonstreze încă o dată mâinii care-l hrănește că interesele clubului îi sunt apărate chiar cu prețul discreditării morale personale. În locul unui mesaj simplu și elegant în care să admită că a beneficiat de o eroare mare de arbitraj video, managerul s-a lansat pe un alt teren cu nisipuri mișcătoare: fotbalul e un sport pentru bărbați, unde o zgârietură e un fleac. 

E ok să plângă căpitanul Darius Olaru?

Și aici ajungem la imaginea pe care, cu siguranță, Stoica o consideră un simbol al dăruirii pentru culori. La finalul partidei, supărat că va fi suspendat la meciul cu CS Universitatea Craiova din etapa viitoare, căpitanul Darius Olaru a început să plângă în hohote chiar pe gazon. Neconsolat, purtătorul de banderolă și liderul vestiarului s-a trezit cu ochii, nasul și gura invadate de lacrimi, ca un copil ieșit dintr-un magazin fără jucăria pe care și-o dorea. 

La prima vedere, momentul e sensibil. Dar acum să încercăm să ne amintim de momentele în care fotbaliști mari - bărbații adevărați din viziunea fotbalistică a lui Mihai Stoica - au fost filmați pe gazon plângând pentru că sunt suspendați la următorul meci de campionat. 

În atenția lui MM Stoica: VAR nu merge nici pe sânge
Olaru nu poate fi consolat nici măcar de Pintilii

De câte ori l-ați văzut pe Maldini hohotind pe teren pentru că va sta la meciul din etapa 26 cu Napoli? Sau pe Sergio Ramos plângând de sărea tricoul de pe el că nu joacă la Valencia? Sau pe Schweinsteiger de neconsolat pentru suspendarea la partida cu Schalke?

Trebuie să dai dovadă de maturitate și să-ți stăpânești aceste emoții. Nu e vorba de o finală de Champions League, nu trebuie să plângi, nu trebuie să dai dovadă de atâta slăbiciune. Cam prea mult plâns
- Florin Răducioiu, la Fotbal Show

E o misiune dificilă, dar - cine știe? - poate nu imposibilă deși e greu să găsești fotbaliști adevărați plângând chiar și înainte de finale de Mondiale sau de Liga Campionilor ratate din cauza cartonașelor. 

Totuși, fotbalul la FCSB se trăiește emoțional. Căpitanul se consumă îngrozitor pentru că nu va fi în teren contra lui Vătăjelu și Screciu, managerul trăiește pe Facebook fiecare decizie VAR, Strizu e mistuit de dragul „celor trei puncte”. E un sezon special pentru clubul din Berceni, iar sentimentul că titlul ar putea veni după o lungă așteptare generează emoții firești.

Doar că uneori un pic mai multă bărbăție nu ar strica.

PS - În final, o întrebare. Ce ar fi postat MM Stoica pe Facebook dacă talpa lui Edjouma de la Voluntari era pusă pe fața lui Armaș de Muhar, Kait sau Alexandru Crețu? 


Comentarii (114)
adriann_
adriann_  •  15 Februarie 2023, 16:05
Postat de GardaIosefina pe 14 Februarie 2023, 14:27

La modul cum te exprimi nu poti acuza pe altcineva ca e postac. Se mai intampla sa gresesti, vezi cazul tau, un ratacit care crede ca Steaua e infiintata in 2017. Daca e cineva de ras pe site-ul asta...tu esti ala. Tu si iubitul tau care-si petrece revelionul pe site. =)))). Eu stau jos, tu stai drepti pana la loc comanda.....=)))))). Esti doar un trist ratacit in uniforma kaki. Vezi ca daca te vede domnul colonel Florin in uniforma, te deposedeaza imediat de ea. El saracul nu a primit ....

P(r)ostache, oricate manele ai baga (si pe deasupra bagi unele deosebit de penibile, prietenii stiu de ce :)) TOT NU POTI SA TE "SCOTI" DIN VORBE :)) Tot ai dat chifla cu"talpa lui Muresan la Rusescu", tot ne-ai aratat tuturor ca esti un biet postac care presteaza dupa template despre meciuri pe care nu le-a vazut, despre subiecte de care n-are habar etc. OFTICA-TE :)) Sezi bland, stim cu totii ca apari pe alt cont, crezandu-te mai curat, mai uscat. :)) Dar umilinta la care te-ai supus de binavoie pe cativa firfirei ramane in suflet.

francescoli1974
francescoli1974  •  14 Februarie 2023, 23:11

După mintea unora e vina lui Armas că si-a bagat ca sinucigasul maxilarul în gheata drujbistului fecesebist.Nu a acestuia că a atentat la integritatea fizică a moldoveanului.

GardaIosefina
GardaIosefina  •  14 Februarie 2023, 14:27
Postat de adriann_ pe 14 Februarie 2023, 14:09

Iar "invinge" postacul becalist in timp ce lumea rade in hohote de halul in care s-a auto-umilit in public, aratand ca postaceste la norma despre meciuri pe care nu le vede si despre evenimente la care n-a asistat? :)) MA AMARATULE, CHIFLA ASTA CU "TALPA LUI MURESAN LA RUSESCU" va ramane un exemplu clasic despre cum se auto-ridiculizeaza un postac "de ferma" cand se abate de la template si intra in detalii :)) Tu oricat te-ai mai zbate reusesti un singur lucru: sa devii exemplu de "asa nu" :)) Stai jos, nota 1.

La modul cum te exprimi nu poti acuza pe altcineva ca e postac. Se mai intampla sa gresesti, vezi cazul tau, un ratacit care crede ca Steaua e infiintata in 2017. Daca e cineva de ras pe site-ul asta...tu esti ala. Tu si iubitul tau care-si petrece revelionul pe site. =)))). Eu stau jos, tu stai drepti pana la loc comanda.....=)))))). Esti doar un trist ratacit in uniforma kaki. Vezi ca daca te vede domnul colonel Florin in uniforma, te deposedeaza imediat de ea. El saracul nu a primit ....

Vezi toate comentariile (114)
Comentează