OPINII  »  EDITORIAL CRISTI GEAMBAȘU

Seringa capcană

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 09:37 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 10:50

Imaginile mizeriei din vestiarul Concordiei Chiajna au făcut înconjurul netului. Și, care-i problema, știți voi cum arată vestiarele din Champions League?, replică președintele Cristian Tănase

Publicația gorjeană Pandurul a publicat imediat după meciul Viitorul Târgu Jiu-Concordia Chiajna 2-2 un material ilustrat din care se poate vedea mizeria lăsată în vestiar de echipa vizitatoare.

La loc de cinste printre imaginile dezastrului care marca trecerea pe acolo a băieților antrenați de Erik Lincar, o seringă. Imaginea a făcut înconjurul netului, de când cu suspendarea Simonei Halep lumea a devenit foarte sensibilă la subiectul doping.

Ca fraierii după fentă

Ne-a luminat președintele clubului, Cristian Tănase, care a intrat în dialog cu colegul Remus Dinu. Seringa cu pricina ar fi fost lăsată acolo ca un soi de momeală. Așa se înțelege din ironiile domnului președinte, corpul delict a rămas cu bună știință pe masa din vestiar ca să ne ducem noi, fraierii, după fentă.

Să credem că la mijloc ar fi fost vorba de doping. Când colo, nici vorbă de așa ceva. Fusese o injecție cu un banal antiinflamator, Refen, precizează oficialul din Chiajna. Un ser pe care medicul echipei i-l administrase jucătorului Denis Ispas.

Seringa capcană
Aşa arăta vestiarul Chiajnei după meciul de la Tg. Jiu, iar printre sticle şi hârtii, a fost găsită şi o seringă

Ce atâta caz de niște gunoaie!?

Acceptând că substanța a fost Refen (care într-adevăr nu figurează pe lista substanțelor interzise publicată de Agenția Mondială Antidoping), nu altceva, și că doctorul a apelat la o injecție intramusculară și nu o perfuzie, totul ar fi în regulă. Chiar și așa noi ciulim urechile când vine vorba de seringi și tot felul de pastile pe care le iau sportivii.

Președintelui Tănase i se pare subiect de glumă, la fel ca mizeria de nedescris lăsată acolo de fotbaliștii Chiajnei. De fapt, acesta este subiectul pe care șarjează oficialul candidatei la promovare în prima ligă. Ce faceți, dom’le, atâta caz de niște gunoaie, acolo?

Noi suntem români, nu japonezi

După ce precizează nu foarte convingător că le-a cerut scuze gazdelor și încă o dată ironic (mândru?) spune că noi nu suntem japonezi, dl. Tănase aprinde un fitil - "Nu cred că se duce cineva la vestiare după meciurile din Liga Campionilor, să vadă ce e pe acolo. Dar asta este."

Uite că știe președintele Chiajnei ce mizerie lasă în urmă Realul și Barcelona, Bayernul și City. Adică, noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici în veci stăpâni, și mai lăsați-mă cu japonezii și cu nemții și cu toți ăia, că știm noi mai bine ce le poate pielea!

Cam acesta este în traducere mesajul lui Cr. Tănase. Iar înainte să vă las a vă desfăta cu imaginile-testament ale nesimțirii echipei Concordia Chiajna din vestiarul de la Târgu Jiu, mă întreb ce gândește Erik Lincar.

Pe făraș sau cu fărașul

De la care avem niște așteptări. Antrenor tânăr, ambițios, un posibil model, primul om de la care te-ai fi așteptat să-și pună jucătorii la un pic de șmotru. Dacă mamele și tații lor și domnul președinte nu îi învață așa ceva, să încerce domnul antrenor. De altfel, el ar trebui să știe că una e să iei cu fărașul gunoiul și alta e să fii pe făraș. Păcătoasă și limba română. 


Comentarii (7)
Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  12 Octombrie 2023, 09:58

Ma indoiesc de faptul ca acea seringa a fost folosita de un cadru medical. Seringile si acele de seringa nu se lasa aiurea-n tranvai/vestiar si nu se arunca la cosul de gunoi, au regim special de colectare/ depozitare, etc.

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  11 Octombrie 2023, 16:57
Postat de dacia_berlina pe 11 Octombrie 2023, 12:47

Unii oameni din fotbal (fotbalisti, antrenori, medici etc) nu au cei 7 ani de acasa; foarte surprinzator... Adica, te uiti la cei activi si cei retrasi din fotbal, vezi ca sunt pasionati de tatuajele, manele, alcool si chiar altele, plus sindromul parvenitului sau al banilor facuti usor, vor sa sara in evidenta prin masini si haine scumpe si "diferite". Cine oare credea ca la fotbal sunt doar intelectuali, aristocrati si oameni cu bun simt ? Dupa infrangeri mai zbuciumate, probabil sunt geamuri, banci, dulapuri, ziduri facute zob; vine omul de servici sau mesterii si repara. Pe la unele echipe mai auzi de amenzi pentru diverse mici prostii (venit in papuci, pantaloni scurti la masa, intarziat cateva minute etc).

Numai pijamaua si rucsacul LV, etalate ca un paun de Alibec, valoreaza cit o Dacie ;-) are minte cit Claudiu Bloc-Notes!

catalin_cj
catalin_cj  •  11 Octombrie 2023, 15:32

Cine sa stranga mizeriile din vestiar? dic voi credeti ca Fl. Coman( el mi-a venit in minte dar nu pentru ca e la fcsb ci pentru ca il vad de foarte multe ori injurand pe teren si nu e caz izolat din pacate se intampla la toate echipele) Dupa ce isi ia aerele de vedeta in vestiar cu el si dupa ce l-a injurat pe arbitrul de 5-6 ori pe meci, o sa mearga in vestiar si grijuliu isi strange mizeriile pe care le face?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează