OPINII  »  EDITORIAL

Alegeți: o țară de Talpani sau de Becali?

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 16:36 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 16:40

Patronul FCSB a mai bătut un cui în relația cu autoritatea de orice fel a Statului Român. Iar la popotă în Ghencea au venit niște domni, dar nu pentru ciorba de văcuță

Statul trebuie să aleagă, Talpan sau Becali!, a tunat omniprezentul din Pipera. Vor o țară de Talpani sau una de Becali?, și-a continuat tirada patronul echipei refuzate în Ghencea. 

Și s-au spart lentilele camerelor TV de atâta profeție live. Grea alegere pentru Statul Român dacă problema se pune așa. Dar nu se pune. Statul nu trebuie să opteze între un bigot megaloman rău de gură și un jurist cu grade militare căruia i se pare inacceptabil ca politicienii să facă legile (!?) și cere imperios ca armata să fie apărată (!!!). Și atunci rolul Armatei care e, să-și apere popota?

Ghencea, granița cu absurdul

Era evident din prima zi a așa-ziselor negocieri că reprezentanții CSA Steaua se vor prevala de toate chichițele și hachițele birocratice pentru a nu primi FCSB pe stadionul Steaua. 

Aici lucrurile sunt clare, la fel cum e faptul că în lipsă de amenințări reale, Doamne ferește!, Armata ține prizonier un obiectiv public, al cărui adminstrator, prost, este. Stadionul din Ghencea nu este granița de est a României, ci o arenă sportivă care poate produce bani, justificând astfel investiția. 

Alegeți: o țară de Talpani sau de Becali?
Gigi Becali/ foto: Cristi Preda (GSP)

Asta dacă ar fi administrată de niște oameni competenți, cu spirit antreprenorial, care știu că stadionul visurilor lui Tudorel și nea Piți nu este bază NATO. Domnii Bichir, Talpan și compania (sau batalionul) cu fixațiile lor apeviste sunt exact opusul.

Ceata de argați

De partea cealaltă este Gigi Becali care cu fiecare intervenție lasă impresia că toată lumea este la cheremul lui. Prim-ministrul, ministrul apărării, comandantul Jandarmeriei. I-am spus eu ăluia, mi-a dat asigurări, e om cuminte, ba nu e, are frică de Dumnezeu, ba nu, e diavol. 

De fiecare când deschide gura, Becali umilește și jignește, tratând pe toată lumea ca pe ceata lui de argați. Ce smerenie, ce respect pentru aproape sau departele tău? Astea sunt bune să le declame la televizor în fața bisericii, unde își face cruci teatral. 

Orice apropiere de acest personaj devine toxică și bănuiesc că premierul Marcel Ciolacu a înțeles în sfârșit cu cine are de a face.

Secretul militar

Dar, cum ar zice marele poet rus Maiakovski, una-i una și alta-i alta. N-a zis-o Maiakovski? Esenin atunci? Sau Woland personajul malefic din "Maestrul și Margareta" al lui Bulgakov? Nu mai contează. E bine că a fost trimis Corpul de Control la CSA Steaua. 

Deși dacă domnul comandant Bichir invocă secretul militar când va fi luat la puricat salariul lui Ogăraru pot să apară niște tranșee de trecut. Armata e cu ea!


Comentarii (119)
Dorias1964
Dorias1964  •  25 Iulie 2023, 03:14
Postat de Cristian73 pe 21 Iulie 2023, 14:21

Dacă ar durea prostia, ai urla continuu. Dacă preferi o țară de ralpani, du-te în Coreea de Nord, băi scamatorule! După ce că ești foarte prost, mai ești și agramat! Cam așa sunt toți cei 1000 de *** care susțin clona asta infectă și militarizată l!

Probabil ti-ai facut ucenicia la Becali la stana...nu te astepta sa-mi pierd timpul cu tine. Succes in nemercia ta de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dorias1964
Dorias1964  •  25 Iulie 2023, 02:47
Postat de lmanda pe 21 Iulie 2023, 13:48

Între un megaloman care își risca banii privati și un contopist care a produs o chestie care doar consuma bani publici ,o gaura neagra de câțiva ani ,o sursa de venit bun pentru unii,e de preferat oricând privatul ,egal ca e Becali

Nu vreau sa-mi pierd timpul, dar 1964 este un an care e departe de ceea ce poti tu intelege. De aceea iti urez succes, esti un produs al noilor timpuri...

Dorias1964
Dorias1964  •  25 Iulie 2023, 02:38

Nu vreau sa-mi pierd timpul, dar 1964 este un an care e departe de ceea ce poti tu intelege. De aceea iti urez succes, esti un produs al noilor timpuri...

Vezi toate comentariile (119)
Comentează