OPINII  »  SHERIFF - FARUL 3-0 (ÎN TUR 0-1)

Ambasadoarea unui banc prost

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 23:18 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 23:20

Campioana nu s-a făcut de râs la Tiraspol după acest 0-3 cu Sheriff. Dimpotrivă, a arătat fața adevărată a fotbalului românesc. Minciuna este acasă, nu afară.

Înapoi la meciurile noastre mărunte! Hai acasă, băieți și dragă Gică, acasă la șandramaua noastră poleită cu promisiuni, acasă în campionatul acesta îmbâcsit și mincinos. 

Ce este dezamăgitor în fond? De ce am fi supărați? Campioana României a jucat exact așa cum anticipam și după întâlnirea de la Ovidiu. Fără ambiție, fără putere, ca o echipă mică, speriată de niște mercenari anonimi ai tovarășului Gușan.

Ambasadoarea unui banc prost
Farul a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, eșec 0-3 la Tiraspol, contra lui Sheriff (1-0 în tur). Campioana României cade direct în turul 2 preliminar din Conference League.

Mazilu, Borza, diamantele false

Farul a dus la perfecțiune imaginea unui fotbal mic, manelizat și întreținut doar de contractele cu casele de pariuri. Nu este timpul pentru o analiză aplicată a meciului de la Tiraspol. Ar fi futil, ca să zic așa. Vorbește frumos domnule!, auzi peluza. Ce folos are să iei la puricat statistica unei partide în care diamantul fals Mazilu s-a accidentat după două sprinturi, iar Nedelcu avea crampe de când a ieșit de la cabine? 

Ce să remarci la altă perlă umflată de Hagi și cântătorii, tânărul și foarte absentul Borza? Zero centrări, zero aport ofensiv. Las’ că nici cu apărarea nu s-a omorât băiatul, doar îl așteaptă bătălii grele în campionat. Dă-le naibii de cupe europene!

A, să nu îl uităm pe „Boloni”!

Doriți o caracterizare a liniei defensive, câteva epitete ale penibilului atins de Boli și de Mihai Popescu? Pe cine încălzește? Dar ce spuneți de Grameni? Grameni, noul Boloni, da, nici mai mult, nici mai puțin!, ieșit din pântecele academiei ce produce doar băieți care trec clasa de milă atunci când ies din județul Constanța. 

Și cu Alibec, băiatul mai gras din poza cu De Bruyne, de ce tot suntem aburiți și mințiți? Este un jucător expirat, greoi, nevricos, care o vreme a funcționat în gluma asta de SuperLigă. L-ați văzut în meciurile naționalei, l-am văzut astăzi într-o enclavă sovietică. Știți cum a părut iubitul nostru Denis? Ca tancul ăla rusesc din Al Doilea Război Mondial expus în centrul Tiraspolului.

Înapoi acasă, să continuăm minciuna! Că Farul produce jucători pentru echipa națională, că trebuie să avem răbdare și încredere. Farul nu s-a făcut de râs cu Sheriff, doar a reprezentat cu cinste fotbalul românesc. A fost ambasadoarea perfectă a acestui banc prost.


Comentarii (179)
Laguioleq
Laguioleq  •  23 Iulie 2023, 08:31

Voi, presa mergeți întotdeauna la poama lăudată cu sacii . Iacătă rezultatul. 50% este vina laudacilorm

MaxiP
MaxiP  •  21 Iulie 2023, 01:38
Postat de cosmavirgil pe 19 Iulie 2023, 23:31

Aveți și voi o mare parte din vină. Preluați și popularizați frenetic - sub pretextul popularității - orice tuse a *** *** (în care îi includ pe Hagi și Popescu) în dauna analizelor serioase și aplicate la concret. Scrieți asta abia acum, deși de ani de zile microbiștii dar și cei implicați în fenomen atrag atenția că în toate centrele de juniori promovarea se face pe bani și pe relații? Știați și voi că produsele de la Ovidiu sunt în mare majoritate rebuturi și totuși nu ați încetat să-i ridicați în slăvi, făcând jocurile patronilor și ale samsarilor.

Pe ei nu se vad. Mie imi plac dupa fiecare editie de Jocuri Olimpice cum critica ei ca au regresat o multitudine de sporturi, "ce am fost si ce am ajuns", sloganul clasic al presei. Dar nimeni nu vine sa recunoasca: bai, nici noi n-am promovat aceste sporturi. Ce, vezi presa sa-ti zica, uite ce tare e Catalin Chirila, a ajuns campion mondial facand caiac-canoe? Nu, tot Mazilu e tare ca e diamant neslefuit in Superliga nimanui. Sa vezi omagii la anul, daca lucrurile merg cum ma astept la JO, 2-3 saptamani vor fi "eroi", vom auzi povesti de viata. La 2 luni vom uita tot si ne vom intoarce la afacerile din aceasta Superliga.

MaxiP
MaxiP  •  21 Iulie 2023, 01:34

Per ansamblu sunt de-acord, dar ce legatura are asta cu faptul ca Farul nu ar produce jucatori pentru echipa nationala?! Nene, daca Farul isi pastra cumva, prin absurd, jucatorii pe care i-a format pentru echipa nationala, la modul cel mai serios ca probabil prindeau grupele Champions League. Doar ca acei jucatori nu mai joaca acum la Farul. De altfel e foarte greu sa mai tii jucatorii de echipa nationala, chiar si asa slabuta cum e, in tara. La momentul actual Farul are 2-3 jucatori de echipa nationala in lot, ca nu are mai multi, din care unul e de nationala pe fondul unui post complet deficitar. Dar per ansamblu, da, Farul e clar echipa care a dat cei mai multi jucatori de nationala in ultimii 15 ani.

Vezi toate comentariile (179)
Comentează