OPINII  »  EDITORIAL

Arta supraviețuirii și moda infatuării

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 23:18 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 23:18

Victoria Rapidului arată încă o dată diferența dintre o echipă cu probleme de lot și una cu probleme de joc. FCSB joacă după urechea lui Florinel și a lui Dorinel, rapidiștii descoperă farmecul disciplinei. Care este mai puțin seducător decât boema, dar aduce mai multe puncte

Mirare. Stupoare. FCSB are un prim "11" alcătuit logic, fără nicio fantezie gigistă. Dawa lângă Ngezana în centrul apărării, Olaru, Șut și Ovidiu Popescu în atelierul de producție de la mijlocul terenului, Compagno flancat de Băluță și de Coman în atac. Normalul care te ia prin surprindere. Sau tocmai acesta este nivelul următor propus de stăpân? S-a rafinat Gigi sau o fi încercat Charalambous să vadă cât de lungă e zgarda? Nu contează.

Fără, fără, fără

La Rapid lucrurile sunt mai simple, pentru că Bergodi, el și doar el, trebuie să astupe găurile lăsate de accidentări (Rrahmani, Petrila, Emmers) sau de pierderile, asumate?, de lot. Vezi despărțirea de Dugandzic plecat când Rrahmani de-abia semnase. Așa stând lucrurile, vișiniii au intrat pe gazon cu o formație peticită, fără vârf de atac, fără extremă, fără un mijlocaș care să susțină aplecarea spre artistic discutabilă a lui Ioniță.

Papeau, chapeau

Arta supraviețuirii și moda infatuării

Timp de 40 de minute, linia de mijloc a giuleștenilor, cu Oaidă, Albu și Papeau, a muncit cu entuziasmul unui bugetar care mai are câteva luni până la pensie. Asta până când au intrat în scenă copiii lui nea Gigi. Mai întâi a alunecat Ngezana, ca pe derdeluș. Apoi a fost rândul lui Șut să încerce o alunecare. Alt rateu. 

Pantea a încheiat reprezentația în fața unui Papeau de neoprit și stimulat de de cascadoriile comice din fața lui. 1-0 pentru Rapid din minutul 39 și o repriză aproape întreagă de fotbal plicticos se metamorfozează într-o înfruntare de care pe care, unde nu mai este loc de prudență.

Rafale cu gloanțe oarbe

Comedia din apărarea FCSB-ului continuă la cote înalte și după ce Dawa și Ngezana sar pe sub minge la cornerul bătut de Borja Valle, iar Paul Iacob reia în poartă cu siguranță de atacant pursânge. 2-0 Rapid, după rafale de fotbal cu gloanțe oarbe ale fecesebiștilor. Era primul minut din prelungirile reprizei, un moment în care nu mai este timp să repari ceva. Și totul rămânea să se decidă după pauză, atunci când toată lumea aștepta deja desertul. Schimbările. Cireașa de pe tort sau tortul de pe cireașă?

Schimbări doar să fie

Popeștii au fost schimbați între ei, Octavian în locul lui Ovidiu, iar Compagno, și așa în dizgrația palatului, a fost înlocuit de Rotariu. FCSB arată că nu are nicio idee de joc, ci doar ideea că valoarea individuală rezolvă cumva lucrurile. Iar cu o asemenea nonviziune a jocului dai totuși gol după un corner prin unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren, Dawa. 2-1 și Rapid face greșeala să reacționeze emoțional, intrând într-un joc pe contre fix pe gustul lui Băluță, al lui Coman și al celorlalți.

Bergodi așteaptă prea mult

Cunoscut pentru întârzierea cu care face schimbările, Bergodi nu se dezminte și mută pentru întâia oară de-abia în minutul 74, când îl scoate pe Ioniță, trimițându-l pe teren pe Kait. La microfonul DigiSport, Ionuț Angheluță remarcă energia adusă în meci de Crețu și, ca dovadă că avea dreptate, Bergodi simte nevoia să apeleze la Onea pentru a-l bloca pe cel care acum câteva luni era pus pe lista indezirabililor la FCSB. De-ale FCSB-ului.

Derby de 6. Nici bun, nici rău

A câștigat Rapid pentru că a avut o primă repriză mai bună și a făcut mai puține greșeli pe parcursul celor 97 de minute. A câștigat Rapid și pentru că în lipsa lui Rrahmani și Petrila ceilalți au strâns rândurile. Ca o echipă. Pentru că la ei și greșelile seamănă oarecum a gesturi firești, în vreme ce dincolo aduc a comicărie. Ori a infatuare. 

Am avut un derby de nota 6, adică nici rău, nici bun, nici cald, nici rece, nici dezamăgitor sută la sută, dar nici unul care să te îndemne să revii la stadion. Așa arată fotbalul nostru la vârful lui. Iar acum să curgă șampania pentru cei care au câștigat la pariuri!


Comentarii (33)
VanBasten1989
VanBasten1989  •  06 Noiembrie 2023, 15:40

"Danny mai are totuși o șansă de redresare, cu celălalt business. Tot un restaurant, Firefly, și tot în Manchester. Chiar dacă a ajuns și cu acesta la datorii de 1,27 milioane de euro." Ma intreb ce note a avut Daniel Scorpie la ora de logica.

fcsbenimeni
fcsbenimeni  •  06 Noiembrie 2023, 11:52
Postat de anticenzuralasport pe 06 Noiembrie 2023, 09:28

Uitați va la articolul recent cu spusele lui Panduru in care nota gesepistului este că Octavian Popescu a greșit la primul gol rapidist !!!! Ăla a jucat în a doua repriza !! Ăștia sunt specialiștii !!! Desigur ...toți dau in Octavian dar uita că Rotariu s a remarcat doar prin faptul că a fost în ofsayd și a anulat golul egalării !!! Concluzia...Becali este copil mic la răutăți fata de ce produc specialiștii !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florar
florar  •  06 Noiembrie 2023, 11:28
Postat de 1948 pe 06 Noiembrie 2023, 08:18

exclus, de asta se vor griji fluierasii sa nu se intample.

Ce ma ?Nu fluierasii la Arad au fluierat ce nu se vede pentru unii si nu a validat un gol care s a vazut ?Ce zici ...ofsaydul la Rotaru o fi fost mai mare decat a intrat mingea in poarta Rapidului ?Fluierasii sunt iubiti cand gresesc pe banda rulanta contra nostra...Imbrancelile lui Sapunaru nu ca sunt regulamentare ?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează