OPINII  »  SEPSI - CRAIOVA 2-0

Che nervoso! Ma perche?

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat joi, 06 mai 2021 16:32 / Actualizat joi, 06 mai 2021 16:42

Pigliacelli a ieșit cu tupeu pe centrare! Nu, nu la corner, ci la interviul de după meci. Când ne-a demonstrat că obrăznicia nu are pașaport.

Fostul portar al celebrelor cluburi italiene Pro Vercelli și Trapani s-a enervat atunci când reporterul l-a întrebat cum interpretează faza la care a luat gol de la Bogdan Mitrea și dacă i se pare că era poziționat corect. Pe fostul portar al faimoaselor Pro Vercelli și Trapani îl cheamă Mirko Pigliacelli și din 2018 apără poarta Craiovei, acolo unde strâns deja peste 100 de prezențe. 

Omul este singurul integralist al oltenilor în actuala ediție de campionat, se remarcă printr-un excelent joc de picior, fără să fie însă nici pe departe cel mai sigur portar ori cel mai constant din Liga 1. Nu strălucește în materie de reflexe, iar la ieșit pe centrări zici că a urmat școala de stat pe linia porții din România!

El a stat pe poziție. Așa deci!

Reporterul care l-a enervat pe Pigliacelli după Sepsi-Craiova 2-0 este Marian Codirlă de la Digi Sport. Marian Codirlă aparține acelei categorii de jurnaliști de teren care își fac aplicat meseria, adică nu pun întrebări tâmpite/ajutătoare/servite și nu se intimidează atunci când dau peste un interlocutor care joacă cu talpa sus. Așa cum a procedat portarul Craiovei, unul dintre principalii vinovați pentru înfrângerea de la Sfântu Gheorghe. 

Tot microbistul a văzut sau a aflat cum a comis-o Pigliacelli la golul lui Mitrea. Ieșit anapoda pe centrare și rămas pe nicăieri în careu, cam la 5 metri de buturi, ex-provercellianul a luat un gol caraghios, pe care îl mai vezi eventual pe la celebrele meciuri ale pleziriștilor sau corporatiștilor.

Am stat în poziție și el a dat gol la vinclu, asta e explicația mea. Dacă vrei să faci scandal, asta e altceva. Eu deja ți-am răspuns.
Mirko Pigliacelli

Che nervoso! Ma perche?
Mirko Pigliacelli a gafat la primul gol marcat de Sepsi în partida pierdută de Craiova, scor 0-2. Foto: CS Universitatea Craiova

Unde era scandalul?

Aha, scandal. Păi, unde era scandalul? Într-o întrebare logică pusă pe cel mai politicos ton posibil? Căci chiar era interesant să ne spună Mirko în ce poziție stătea. Doar că el în loc să vină să recunoască bărbătește că a greșit era deja pus pe harță. Ba am crezut că îi va da și o palmă lui Marian Codirlă atunci când l-a chestionat ce părere are despre eventualitatea ca din sezonul următor să aibă concurență pe post în persoana lui Lazar de la Astra. Dar nu, italianul a bătut în retragere.

 "Nu am zis niciodată că vreau să plec, acum 2 ani a fost o conferință de presă și am zis de atunci care e părerea mea. Observați, e foarte interesant cum driblează întrebarea. Dar nicio surpriză fiindcă știam că Pigliacelli are un excelent joc de picior.

Un bun coleg

În subtext, el a oferit însă răspunsul. Nu intenționează să renunțe la contract, deci să nu își închipuie șefii că acceptă să fie dat la o parte cu una, cu două. Din acea discuție mai puțin ortodoxă dintre Pițurcă și Silviu Samuilă din studiolul Telekom Sport mai aflaserăm și că domnului Pigliacelli îi este străină ideea de colegialitate, de camaraderie. Asta apropo de refuzul de a-i fi lăsat locul în poartă mai tânărului Laurențiu Popescu pentru un banal meci de Cupa României.

Vestiar sau viespar?

Antrenorul Marinos Ouzunidis s-a arătat misterios atunci când a fost pus să identifice cauzele căderii Craiovei din ultimele două etape. Liber la presupuneri atunci! Dincolo de accidentări și de valoarea aproximativă a unora, o fi trăgând în jos echipa și atmosfera proastă din vestiar? 

Că nu trebuie să fii vreun mare psiholog să pricepi că Pigliacelli e preocupat să își apere feroce teritoriul (poarta mai puțin), că Cicîldău pare decuplat și fotbalistic și ca implicare, că Nistor, un om mai puțin sofisticat, a fost atras și el în turbionul acesta ciudat populat de orgolii mărunte și țâfnă. Din nou, Craiova își sabotează aspirațiile și amână încă un an marele asalt.

Stai să vezi că din sezonul următor mai apare o problemă, una care se numește tot Craiova. Atunci distracție, atunci nervi!


Comentarii (10)
maryuss_
maryuss_  •  08 Mai 2021, 02:36

punetii ma intrebarile astea si lui Vlad ??? de ce pe unii ii acuzati si pe altii ii protejati ??? Fi-ti ma inechitabili !!! Dar repoterii de la digi nu pot asta ,fiindca sunt f slabi si ei se cred inca in galeria echipelor din copilaria lor !!! Astia de la digi sunt cei mai prosti comentatori si cei mai partinitori din istoria televiziunilor !!! Un Naum care itreba acum un an ca cine este aceasta Craiova de indrezneste sa-l deranjeze pe el in emisiune .... Pai bai frustatule de comentator , bai nulitate si necunoscator de fotbal,aceasta Craiova a deschis portile Europei pt Romania !!! Tu esti un 0m ordinar si niciodata nu vei intelege acest sport ,fiindca ai fost prostul echipei in copilarie la acest sport !!!

576401065843495
Sorin Dumitrache  •  06 Mai 2021, 22:57

Cristi, de ce crezi ca Piti l-a dat afară imediat pe coca lar ul italian?! Pentru că "îl citise" cât poate...

fanu
fanu  •  06 Mai 2021, 21:26

Mie unul imi place Pigliacelli; desi e italian, pare mai oltean decat toti ceilalti: il vezi plin de inima la fiecare meci, implicat. Are pase de gol aproape cat Cicaldau (1-3, parca). Si are tot dreptul sa nu fie calm dupa un meci in care au pierdut titlul. Iar in dorinta lui de a juca meci de meci eu vad o calitate, nu un defect; poate ar trebui sa urmeze exemplele mult mai calmilor nostri conationali I.Radu, Tatarusanu sau , mai demult, Lobont?! E o rusine ca vine din Liga a doua sau a treia italiana atunci cand alesul vostru (presa) ca cel mai bun fotbalist roman al anului - Denis Man-se duce exact acolo "pe valoare"?! Daca reporterul vostru pune intrebari pertinente si directe..as fi preferat ca atunci cand Nistor a spus ca sta seara si se intreaba daca nu e blestemat-mi-ar fi placut sa il intrebe de ce ,in loc sa aiba timp de superstitii, nu prefera sa ia meciul si sa il revada-si sa se intrebe de ce jumatate din pase le da la adversar?! Si apoi sa-i ia si pe ceilalti "jucatori de nationala" -Bancu,Cicaldau, Ivan-si sa reinvete cum se da cu piciorul in minge?! Si, ca incheiere, daca toti ar avea atitudinea si implicarea lui Mirko, nu am avea probleme cu Clinceni sau Sepsi indiferent cat s-ar gresi. Daca ar fi dupa mine el ar fi si capitanul- e cel mai implicat, atinge cele mai multe mingi, cele mai multe pase. Din Bancu a ramas doar impertinenta, ceilalti se poarta ca niste staruri desi sunt vai mama lor. Mirko, Constantin, Vladoiu..au macar atitud

Vezi toate comentariile (10)
Comentează