OPINII  »  EDITORIAL CRISTIAN GEAMBAȘU

De ce Florin Andone?

Articol de - Publicat vineri, 17 septembrie 2021 18:18 / Actualizat vineri, 17 septembrie 2021 18:20

Fie și pe o listă preliminară, prezența atacantului împrumutat la Cadiz de Brighton contrazice logica fotbalului

Pe 29 august 2021, Florin Andone a jucat 24 de minute în meciul Cadiz-Osasuna 2-3. Cealaltă apariție pe teren a atacantului de 28 de ani împrumutat acum la Cadiz de Brighton, clubul proprietar, fusese pe 14 iunie 2020. Atunci când evoluase 26 de minute în tricoul lui Galatasaray.

Între ultimele două apariții pe teren ale lui Florin Andone au trecut aproape 15 luni. O prăpastie temporală în cariera unui fotbalist. Și nu doar temporală. În schimb, între ultima apariție pe teren a lui Andone și convocarea preliminară la naționala României nu a trecut nici măcar o lună. Asta este o performanță care nu poate fi trecută cu vederea, iar autorul ei nu este atât fotbalistul, cât selecționerul Mirel Rădoi.

De ce Florin Andone?

Pe lista preliminară a stranierilor convocați de Rădoi pentru "dubla" cu Germania și Armenia se mai află nume interesante ca George Pușcaș, Valentin Mihăilă sau Alexandru Mitriță. Toți oameni de atac, absenți la ultimele acțiuni ale naționalei ori din cauza accidentărilor sau a lipsei de formă, ori din cauza suspendării. Cazul lui Pușcaș, eliminat la meciul de tristă amintire de la Erevan, Armenia-România 3-2.

La acțiunea Islanda - Liechtenstein - Macedonia de Nord, Rădoi a avut 3 nume mari și late pe lista atacanților. Alibec, Drăguș și Markovici. Drăguș s-a accidentat la antrenamente, Alibec a ieșit din schemă la meciul cu Islanda (clasica leziune musculară, indiferent unde apare ea), Markovici a intrat obosit și plictisit gata și a jucat de parcă ne făcea un favor. Cam așa au arătat variantele ofensive ale naționalei României, plus că o zi înainte de meciul din Macedonia mai cădea și Ianis Hagi, testat pozitiv cu SARS-COV-2.

Stăm rău la capitolul atacanți, asta a devenit o banalitate. Este nevoie, prin urmare, ca Mirel Rădoi să exploreze toate posibilitățile. Recuperarea lui Pușcaș și chiar a lui Mitriță pot fi un bun punct de pornire, integrarea lui Mihăilă la fel. Apariția lui Florin Andone pe listă nu intră însă în nicio logică fotbalistică. Acum, nu în general, chit că prestațiile la națională ale fostului echipier al lui Deportivo au oscilat între dezamăgire și mediocritate. 2/25 înseamnă două goluri în 25 de apariții. Are rost să mai facem media pe meci? Nu, dar are rost să ne întrebăm care este mesajul lui Rădoi când face astfel de convocări? Este încă o fantezie sau un mod patentat ineficient de a ridica moralul jucătorului? Este însă naționala un soi de clinică de pansat suferințele morale și fizice ale unor fotbaliști?


Comentarii (12)
radu876
radu876  •  30 Septembrie 2021, 13:31

nu l-a luat pana la urma. totusi.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  19 Septembrie 2021, 12:21

Dar de ce nu intrebi si... de ce Dragos Nedelcu?Despre care,ce stim?Stim-din banda GIGISPORT3 -ca e...„rezerva neutilizata”!Unde?In Premier League?Nein!In...Zveite Bundesliga!Adica liga a doua!La nemti,dar tot liga a 2-a se cheama!La Duseldorf-o echipa cu pretentii-dar care e din... coada clasamentului!La fel,mai vedem ca si Alin Tosca a ajuns...rezerva neutilizata!In Turkie!Asta-i situatia!Adica nationala Romaniei(odinioara-prin anii 94-locul 6 in clasamentul FIFA),a ajuns o selectionata de...rezerve neutilizate!Din afara si de la echipa lui...nasu!

sibelius
sibelius  •  18 Septembrie 2021, 09:41

Flotari logice: 1. Daca Andone nu apare pe lista intiala si da 1-2 goluri pana la convocari, scrie nea' Ovidiu 10 articole despre Radoi si Burleanu?(intrebare retorica). 2. Onor GSP a observat la vechile convocari numarul prea mare de jucatori din ligile inferioare din Vest. Ultima data cand am verificat si Puscas si Mihaila erau tot in liga a II-a. Incoerenta pe undeva? 3. Daca se accidenteaza Puscas, a treia varianta de varf(dupa Andone si Keseru) ar fi..Adrian Petre. Sau jucam cu Mitrita varf? Ar fi perfect, din pozitia respectiva nu mai asteapta nimeni sa acopere bulevardele din stanga apararii. P.S. "Editorialele" de genul asta ma duc cu gandul la drobul de sare de pe cuptor si la ideea ca trolii care se vaita dupa fiecare lista preliminara ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează