OPINII  »  EDITORIAL

Epilog la comedia de la Radom

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2022 19:21 / Actualizat marti, 19 aprilie 2022 19:25

Să nu lăsăm colbul uitării să se aștearnă peste meciul de tenis Polonia-România 4-0 din Billie Jean King Cup! Așa dulce ar fi scris cronicarul letopisețului Moldovei

Cronicarul sportiv din epoca feisbuc nu are nici el altă opțiune, mai ales că față de jurnalistul medieval tehnologia l-a înzestrat cu instrumente moderne. În loc de peniță din pană de gâscă (altă gâscă-n altă traistă, proverb românesc), tastatură.

Laptop contra pergamente aduse de la Constantinopole. În loc de povești din gură în gură, pe care se baza narațiunea bătăliei, transmisiuni în direct. Conferințe de presă, reacții la cald.

Râsu'-plânsu'

Să ne aducem aminte. Începuse totul cu o partidă de râs provocată de cea degrabă urcată la rangul de rebelă a grupului. Veți vedea, vom fi șmechere!, prorocea domnișoara A. Prisăcariu.

Au râs fetele cu lacrimi și cu sughițuri. După încălzirea dominată de voie bună au venit meciurile. La capătul a două zile de întrecere ar fi trebuit să apară lacrimile provocate de tristețe.

De rușine. Buzărnescu și Prisăcariu au câștigat împreună un game (1!) din întâlnirile cu liderul mondial Iga Swiatek. 6-1, 6-0 cu Buzărnescu, 6-0, 6-0 cu Prisăcariu.

Irina Begu, presupusa certitudine a echipei noastre, pierduse partida de debut cu Magda Linette. Apoi a resimțit o jenă (fizică?!) și a lăsat-o pe „rebelă” să se facă de râs cu Iga.

Concluziile lui Tecău. Țineți-vă bine!

Rebela a confirmat încrederea cu care fusese învestită. Așa că ultimul meci de simplu nu s-a mai disputat. S-a jucat, în schimb, cel de dublu, pierdut totuși onorabil de Buzărnescu și Mitu. 7-5, 3-6, 5-10 în super-tiebreak.

Și au venit concluziile căpitanului nejucător, Horia Tecău. Le reproducem la cuvânt, căci este foarte important ce a înțeles conducătorul tehnic al echipei din corecția suferită de echipa României la Radom. Apropo, locul în care intenționează să se retragă la pensie „rebela”. De ce nu?

„M-am simțit chiar bine. M-am simțit confortabil. M-am înțeles foarte bine cu fetele, am avut comunicare, mi-a plăcut că au ascultat, că au întrebat! Am analizat, am schimbat strategii când a fost cazul. «Ca și căpitan», este ceea ce îți dorești. Să vezi lucrurile pe care le putem controla noi, făcute cât mai bine: atitudine, efort, comunicare. Asta am simțit pe bancă, în ciuda scorului. Ca primă experiență pentru mine sunt încântat” – Horia Tecău pentru Prosport

„Am făcut tot ce a ținut de noi. Fetele au fost la un nivel mai înalt în ziua meciului decât atunci când au venit. La meciuri au avut o atitudine bună. E mare lucru să intri pe teren cu Swiatek și să crezi că ai șanse. Andreea a fost puțin emotivă la început de meci, nu a lovit lung, dar s-a văzut diferența de nivel. A fost un test. Mi-a plăcut deschiderea ei. Sper să o motiveze această experiență. (...) Trebuie să acceptăm că am jucat cu o echipă puternică” – Horia Tecău la revenirea în România

Epilog la comedia de la Radom
Horia Tecău Foto: România Billie Jean King Cup team

El e încântat!

Ce să mai comentezi după asemenea declarații? Că trăim în universuri paralele? Ar fi prea simplu, am expedia sminteala colectivă în literatură despre forța grupului. Așa cum și procedează domnul Tecău. Pe care îl știam om serios.

Tocmai tipul acesta de discurs rupt de realitate otrăvește viitorul. Cum ar fi fost să fi venit căpitanul nejucător cu o judecată lucidă? Anormal pentru călduțele standarde românești, bineînțeles.

Necesare ar fi fost și niște scuze sincere în fața brumei de suporteri care se mai uită la tenis și vor să uite de depresiile lui Dan Petrescu și impresiile lui Becali.

În loc de asta, Tecău se arată încântat, apreciind că fetele s-au ridicat la un nivel mai înalt la ora meciurilor decât la plecarea spre Polonia. Ce-ar fi fost dacă nu se ridicau?!

Semnează WTA

WTA este o organizație serioasă care guvernează circuitul feminin profesionist și care nu (prea) are timp de glume. Tocmai de aceea mesajul postat de WTA pe Twitter, „Să facem o petiție ca Andreea Prisacariu să apară pe Netflix cu un show de stand-up comedy? Semnați mai jos!”, ar trebui să ne alarmeze.

Râde lumea de noi și tot ținem coada sus. În timpul ăsta ne băgăm în seamă cu Iga și sărim să o pupăm, iar astfel ni se pare că o parte din gloria ei se pogoară și asupra tatuajelor noastre. Ce rușine! 


Comentarii (28)
stranger55
stranger55  •  21 Aprilie 2022, 08:50

Poate ca ar fi oportun si un "editorial" despre cum s-au "fofilat" primele noastre 4-5 jucatoare din clasamentul WTA. Pentru ca atunci când ramâi cu "resturile", e normal sa se întâmple ce s-a întâmplat!

mzm1
mzm1  •  20 Aprilie 2022, 20:46

Dezastrul cu Polonia era mai mult decât previzibil. Nu se aștepta nimeni la altceva. Ceea ce este intr-adevăr surprinzător este declarația de după, a antrenorului Tecău, care pare ***, în derivă!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gilos
gilos  •  20 Aprilie 2022, 17:54

Cam asta e valoarea fetilor...Greu fara Halep....greu de tot neica...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close