OPINII  »  CSU CRAIOVA

Furtună într-un pahar cu șampanie

Articol de - Publicat marti, 09 august 2022 19:52 / Actualizat marti, 09 august 2022 20:27

„Universitatea Craiova și domnul Laszlo Balint au pus capăt colaborării" sună laconic comunicatul clubului. Urmează capitolul Mirel Rădoi. Pe câte pagini?

Un șoc la echipă. Clișeul nemuritor care ține loc de tactică, de strategie, de proiecte. Laszlo Balint a fost dat afară de la Craiova lui Rotaru după victoria în fața Craiovei lui Mititelu și cu numai o zi înaintea returului decisiv cu Zoria Lugansk. Pentru Balint nu a fost suficient să își salveze postul pentru că scaunul stătea în 3 picioare încă de la numire.

E și asta o discuție, a cui a fost ideea numirii lui Balint la Craiova, unde ar trebui să se desfacă etapă după etapă sticle de fotbal-șampanie? Doar a lui Marian Copilu, zice-se tras acum pe linie moartă? De amorul artei cu tendință poate că vom afla.

Bănia și Florența

7 meciuri, dintre care 4 în campionat (5 puncte, din care două egaluri, cu Sepsi și cu U Cluj, o înfrângere cu Rapid și o victorie cu FCU) și 3 în preliminarii de Conference League (1-1 și 3-0 cu Vllaznia, 0-1 cu Zoria). Acesta este bilanțul celor 56 de zile ale lui Balint la Craiova, unde nu doar timpul nu are răbdare, ci și estetica.

Fostului antrenor i s-au reproșat în egală măsură rezultatele modeste și jocul searbăd, Bănia revendicându-se dintr-o tradiție a spectacolului fotbalistic așa cum Florența respiră spiritul Renașterii și geniul lui Leonardo. Nu fotbalistul.

Furtună într-un pahar cu șampanie
Mirel Rădoi / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Profil provincial

Om civilizat și un tehnician care a produs un fotbal de calitate cât timp a lucrat la UTA, Laszlo Balint este cazul tipic de mariaj eșuat din cauză de nepotrivire de caracter fotbalistic. Era totuși de anticipat că "Gyussi" nu era pregătit pentru vulcanul din Bănie, care atunci când nu erupe fumegă?

Da, dar Mihai Rotaru, constrâns de refuzul inițial al lui Rădoi și în lipsa unei variante mai bune după despărțirea de Reghecampf, a acceptat un antrenor dedicat, dar cu un profil mai degrabă provincial. Despărțirea vine firesc și răceala comunicatului clubului pune definitiv parafa. "Mulțumim, Laszlo Balint! Universitatea Craiova și domnul Laszlo Balint au pus capăt colaborării. Forza Știința!"

Atacul lui Ilie

Mirel Rădoi pleacă la drum cu avantajul că este perceput ca fiind de-al locului. Oltean pursânge, totuși severinean, nu craiovean. Oltean cu acte în ciuda copleșitorului trecut stelist. Într-o intervenție atipică, inclusiv prin ironia discursului, Ilie Dumitrescu a criticat vehement metoda conducerii Craiovei: "Eu constat că nu există rețetă, nu există tratament, nu există niciun antrenor bun la Craiova. Au fost Pițurcă, Ouzounidis, care a jucat grupe de Champions League, Bergodi. Toți antrenorii sunt slabi și jucătorii sunt cei mai buni din lume, dar nu sunt rezultate că e antrenorul slab. Niciun antrenor nu e bun, toți fac antrenamente grele, nu fac tactică".

Hai, băieți!

Observațiile lui Ilie sunt corecte într-o lume imaculată. Care lume este doar o utopie. Toate adevărurile grele rostite de fostul internațional la adresa mofturilor jucătorilor nu sunt neapărat o formă de bun venit la adresa lui Mirel Rădoi. Meciul cu ucrainenii de la Zoria va fi pregătit după rețeta "Heirup!", completată de "Hai, băieți!". Dacă ne închipuim că în mai puțin de 24 de ore fostul selecționer poate implementa vreo idee de joc înseamnă că suntem rupți de realitate.

O investiție

Partizan mărturisit al stilului ofensiv, uneori aproape sinucigaș, bun motivator și vorbitor al limbii fotbaliștilor, Mirel Rădoi este o investiție interesantă pentru viitorul imediat. Zoria este altceva. Este un pariu pe care Rotaru îl pune știind că Balint era oricum o carte pierzătoare. 


Comentarii (5)
FanFCCraiova
FanFCCraiova  •  10 August 2022, 00:35
Postat de cpt.ahab pe 09 August 2022, 21:26

Oltenii ăștia-s persoane greu de înțeles. Rădoi a refuzat CSU în intersezon, când își putea pregăti lotul și jocul, dar a acceptat acum, pe fugă și înaintea unui meci extrem de important!?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marchizu2
marchizu2  •  09 August 2022, 22:56
Postat de iliecernea pe 09 August 2022, 20:35

Terminati domnule cu aceasta minciuna sfruntata a stilului ofensiv adoptat de Merel, cum l-a rebotezat Cornel Dinu. Individul asta habar n-are de tactica, nici de joc ofensiv. A pierdut meciuri jucand cu sase sau sapte jucatori cu sarcini defensive. Acesta este fotbal de atac? Cine il sponsorizeaza pe acest nimeni? Daca tupeul si prostul gust sunt calitati, atunci Merel este omul potrivit. Ecce homo!

Băi fraților, noi, antrenor ca Reghe, nu mai pupăm!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 August 2022, 21:26

Oltenii ăștia-s persoane greu de înțeles. Rădoi a refuzat CSU în intersezon, când își putea pregăti lotul și jocul, dar a acceptat acum, pe fugă și înaintea unui meci extrem de important!?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează