OPINII  »  EDITORIAL

I-a mazilit Kiki

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 23:16 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 23:21

Farul nu s-a scuturat încă de zgura vacanței, dar a crescut față de Supercupa pierdută cu Sepsi. De la 0-1 la 1-0 nu este un munte urcat în câteva zile, dar poate fi un certificat de speranță

Golul lui Kiki care a deblocat meciul cu Sheriff a ilustrat rolul norocului în fotbal. Alibec a încercat o preluare de efect, dar mingea a sărit cuminte la Kiki, semănând cu o pasă rafinată. Fundașul beninez a profitat, a înaintat, a trecut din alergare mingea printre picioarele unui adversar, apoi a șutat inestetic spre colțul lung, jumătate cu călcâiul, jumătate cu latul. Și 1-0 pentru Farul. Rapsozii formației lui Hagi au liber la ode!

Alibec, călătorie în timp

Farul a arătat mai bine cu Sheriff decât în Supercupa pierdută cu Sepsi, 0-1. Nu neapărat la nivelul calității jocului, ci ca implicare. Intrat din primul minut în centrul apărării alături de Boli, Mihai Popescu a sporit coeficientul de siguranță în centrul apărării.

Borza a fost șters, poate de prea multe laude venite prea repede, mijlocul cu Băluță, Nedelcu și Artean a lucrat cam la două treimi din randamentul meciului de referință al sezonului trecut, victoria în fața FCSB-ului. Rivaldinho nu este parte a mecanismului, Alibec, greoi și nervos, pare să se fi întors în timp. Cât despre nou-veniții gen Borgnino, hai să mai așteptăm!

I-a mazilit Kiki

Elev la "Sorbona"?

Ratările lui Mazilu din debutul partidei nu sunt despre lipsa norocului. Nici despre o tehnică precară ori despre faptul că îi stă mintea la transferul la Brighton. Superficialitatea este o marcă a fotbalistului român, indiferent de vârstă, post pe care s-a consacrat sau echipă are l-a format. Iar Mazilu a crescut la Academia Hagi, ridicată de rapsozii "Regelui" la rang de Sorbonă fotbalistică, așa că te-ai aștepta la altceva.

Mercenarii țării-fantomă

Greu de spus ce fel de echipă este Sheriff, în afară că este una de mercenari veniți din toate colțurile planetei să câștige un ban la Tiraspolul transnistrean. Camerun, Maroc, Mali, Grecia, Cote d’Ivoire, Columbia, Zimbabwe. Plus Koval, un portar ucrainean.

Fără identitate și având în palmares doar povestea victoriei în fața Realului, formația antrenată de Roberto Bordin (fotbalist important în Serie A în anii '90), Sheriff nu are nici o apărare impecabilă, nici un atac debordând de viteză și imaginație. Un fel de Voluntari variantă transnistreană.

Hai cu Larie!

Nu pot să cred că trupa de lefegii a lui Bordin se va metamorfoza într-o săptămână, așa că Farul păstrează o șansă bună după acest 1-0 cu scrâșnet din dinți de la Ovidiu. Mai ales dacă procesul de recuperare a tonusului echipei continuă și Larie (obsesia lui Hagi) și Grameni vor reveni printre titulari. Asta ca să fim mai buni. 


Comentarii (42)
yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  06 Septembrie 2023, 20:12
Postat de cristishady pe 12 Iulie 2023, 23:31

are in palmares doar victoria in fata realului, cand a fost ultima data cand vreo echipa romaneasca a batut un adversar de calibrul realului lol, si sper ca nu va mentiona nimeni meciurile CFR-lazio. Cat despre ratarile lui mazilu, se intampla si la case mai mari.

Bah agramatule !! Bine ca nu faci titrari la film, iesea titrarea din televizor !!!

dodo001
dodo001  •  14 Iulie 2023, 13:37
Postat de AlessandroNesta pe 13 Iulie 2023, 18:31

Sheriff era favorita clar si dinaintea meciului de ieri. Nu e nevoie sa explic pentru cine stie fotbal. Deci surpriza ar fi sa se califice Farul. Acest 1-0 de ieri e un rezultat mare. ps. nu uita ca anul trecut campioana Romaniei a fost scoasa de niste armeni de care nu a auzit nimeni. Sheriff a fost in optimi in Conference anul asta, iar 6 jucatori din lotul ala au jucat si ieri la Ovidiu.

Stai cuminte. Se califica Farul, asta e clar. Cei de la Sheriff vor ataca în cascada și vor fi prinși pe contraatac. Prevăd o victorie cu 2-0 în retur pentru Farul

AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  13 Iulie 2023, 18:31
Postat de parachioara5 pe 13 Iulie 2023, 13:02

Un articol foarte bun care atrage atentia ca Farul nu este calificata ...nu poti miza pe noroc la nesfarsit ...in loc sa i mazileasca Mazilu i a mazilit Kiki printrun gol norocos ...asteptam returul unde ne rugam sa nu luam multe...

Sheriff era favorita clar si dinaintea meciului de ieri. Nu e nevoie sa explic pentru cine stie fotbal. Deci surpriza ar fi sa se califice Farul. Acest 1-0 de ieri e un rezultat mare. ps. nu uita ca anul trecut campioana Romaniei a fost scoasa de niste armeni de care nu a auzit nimeni. Sheriff a fost in optimi in Conference anul asta, iar 6 jucatori din lotul ala au jucat si ieri la Ovidiu.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează