OPINII  »  CRAIOVA - CFR CLUJ 1-3

Implozia Craiovei

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat luni, 17 mai 2021 09:37 / Actualizat luni, 17 mai 2021 09:37

Se nasc întrebări după încă un sezon ratat al echipei finanțate de Mihai Rotaru. Întrebări accentuate și de promovarea rivalei patronate de familia Mititelu.

Asistăm la implozia unei echipe. 4 înfrângeri consecutive. Craiova patronată de Mihai Rotaru se prăbușește din interior, cu un zgomot înfundat. Nimeni nu înțelege ce se întâmplă. Mai ales de două săptămâni încoace. Cum a fost posibil ca după două victorii împotriva CFR-ului și FCSB-ului la început de play-off totul să se transforme într-o prelungită agonie? Dar agonie este un termen prea literar. La fotbal se spune că echipa e praf. Sau pe butuci. Cine este autorul?

Varianta Ouzounidis

Marinos Ouzounidis arată spre jucători, ceea ce nu doar la noi este semnul începutului sfârșitului pentru antrenor. Războiul cu fotbaliștii are mereu același deznodământ. Grecul nu dă nume, însă atunci când amenință că va folosi echipa a doua cu FCSB trimite mesaje țintite spre liderii echipei: Cicâldău, Nistor, Ivan, Vătăjelu (reactivat chiar de el, de Ouzounidis), Mateiu.

Mai bine băgăm echipa a doua cu FCSB! Să vedem iarăşi acest joc? Nu pot să accept! Asta nu e echipa mea, nu e stilul meu! Nu pot să înţeleg cum au renunţat aşa la meci. Chiar dacă scorul e 10-0, de ce să te opreşti!? Nu mai credeau și au încetat să mai joace. E incredibil!
Marinos Ouzounidis după Craiova-CFR 1-3

Apă chioară

Problema este că dacă va proceda așa, Ouzounidis nu s-ar limita să țină o lecție de pedagogie cu Nistor și Cicâldău, ci ar alimenta scandalul din lupta pentru titlul de campioană. Pentru că ar putea fi acuzat de clujeni că nu își apără corect șansele, oferind formației lui Becali perspectiva unui meci mai ușor. Cadrele TV au surprins, în timpul jocului pierdut cu CFR (1-3), mina unui om mai degrabă contrariat de ce vede pe teren decât aceea a unei persoane preocupate să găsească soluții. 

Criza de efectiv - doar în timpul partidei de sâmbătă oltenii i-au pierdut pe Baiaram și Marius Constantin - explică parțial exprimarea plată a echipei. Mai exact, de apă plată. Altfel spus, apă chioară, de la chiuvetă. Fără bule, fără viață. Și atunci, care este stilul invocat de Ouzounidis?

Implozia Craiovei
Cicâldău a dezamăgit în derby-ul cu CFR Cluj. Foto: CSU Craiova

Care este, de fapt, stilul grecului?

Și care este echipa care în mintea lui toarce spre perfecțiune? Să nu uităm că și atunci când au câștigat, oltenii o făceau anevoie, cu economie de mijloace și cu multe icnete. "Stilul" Ouzounidis amintește mai curând de școala veche a antrenorilor italieni, nu de moda fotbalului contemporan, ofensiv, cursiv, spectaculos, gen Tuchel sau Nagelsmann. Scuzați comparația cam hazardată! 

Se auzise de atunci când a fost numit că Ouzounidis este tipul de tehnician care la un moment dat intră în conflict cu jucătorii exponențiali ai vestiarului. Doar că în Bănie a reușit-o în câteva etape. Când și de ce s-a produs ruptura? Este el prea arogant? Că n-or fi alde Cicâldău, Nistor, Nicușor Bancu sau Andrei Ivan personalități de dimensiunea unui Balaci sau Costică Ștefănescu.

„Clona” și „originalul”

Apropo de trecut. În acest punct, apare ca din senin o altă problemă. Cea identitară. Problemă adâncită de promovarea pe prima scenă a celeilalte formații a Craiovei, cea patronată de familia Mititelu. Potrivit sondajului inițiat de Gazeta Sporturilor, cam doi din trei microbiști susțin echipa venită din liga secundă, nu "clona". 

Să fie rezultatele proaste ale lui CSU din ultima vreme și unda de șoc a apariției rivalei conduse de Mititelu junior? Greu de spus. Cert este că Bănia nu va fi un oraș liniștit în sezonul următor, iar Poliția și Jandarmeria trebuie să se aștepte la tot ce poate fi mai rău. Să dea zeul fotbalului să ne înșelăm!

Factorul Rotaru

Mă îndoiesc că o eventuală cucerire a Cupei României va salva sezonul echipei aflate pe punctul să piardă și locul 3 în Liga 1. Cupa este prea puțin și miroase a premiu de consolare. Mihai Rotaru tace deocamdată. Este genul acela de tăcere rău prevestitoare, după încă un sezon ratat la care a contribuit și el, cel puțin prin alegerile bizare în materie de antrenori. 

Și se nasc întrebări. De exemplu, cât va mai fi dispus să cheltuie într-o întreprindere care de ani buni lucrează în pierdere și care nici nu beneficiază de simpatia largă a publicului local?

Sunt curios, de asemenea, ce gândesc Sorin Cârțu și Gică Craioveanu?, doi oameni importanți din trecutul Craiovei istorice, aceea care nu putea fi confundată sau clonată. Sunt curios pentru că țin la ei și, dincolo de orice, mi se pare nedreaptă ostilitatea suporterilor.


Comentarii (26)
ren999
ren999  •  19 Mai 2021, 14:43

Domnul geambasu, ultimul paragraf cu bold este pur si simplu un adevar alternativ, sau mai pe romaneste o miciuna ingrozitoare. Clubul si-a prezentat situatiile financiare in fiecare an, iar in ultimii 4 ani a avut in jur de 2 milioane euro profit anual. Deci cum merge in pierdere? Iar cu simpatia publicului local, cum puteti sa spuneti asa ceva pentru o echipa cu 14,000 de abonati si cu o medie de spectatori mai mare decat urmatoarele 3 echipe la un loc? Conteaza mai mult un click pe pagina gsp decat un abonament cumparat si un drum la meci? Inteleg ca sunteti partinitori, dar macar o vaga urma de deontologie profesionala ati putea sa manifestati.

ren999
ren999  •  19 Mai 2021, 10:05
Postat de george_br pe 18 Mai 2021, 00:20

In primul rand, de invitatie a beneficiat echipa proaspat infiintata atunci la Mogosoaia. In cazul lui Mititelu, Federatia a fost obligata sa-i ofere locul in competiyia de unde fusese exclus abuziv. Sesizezi diferenta? Apoi, era logic ca Mititelu nu va putea sa faca fata sezonului... de unde bani, de unde jucatori? Tocmai fusese "devalizat". In legatura cu alea "vreo trei" falimentari... ti-a marturisit el vreo data ca a facut-o ca sa tepuiasca statul, sau poate poti sa dovedesti tu asta? Dar n-ar fi mai bine pentru tine daca ti-ai vedea linistit de prea-curata ta echipa atat de dornica de performanta, pentru ca si-asa nu se stie cat timp te vei mai putea bucura de existenta ei?

frf nu era obligata sa-i acorde loc in B lui mititelu. Echipa fusese exclusa, trebuia s-o ia de la inceput din liga 4 sau 5. Nu exista nicio prevedere in regulament care sa oblige frf sa-l inscrie in B. Excluderea abuziva a fost numai in mintea lui mititelu. Exista prevedere clara in regulament ca orice club care apeleaza la instantele civile pentru rezolvarea unui conflict cu frf, va fi exclus. mititelu a stiut asta si tot a dat frf in judecata, stiind ca o sa ramanem fara echipa. Dupa care a dat pe toata lumea in judecata pentru ca l-au exclus abuziv si a pierdut pe linie. Tot. Bineinteles, poti sa crezi ca e o conspiratie nationala sau chiar europeana impotriva mititelului cel curat si luptator pentru dreptate, sau poti sa deschizi ochii si sa vezi un egoist maniac si grandoman cu 7 clase facute pe bune, caruia nu i-a pasat sa distruga o echipa pe care o iubeau atatia oameni. Bine ca Universitatea Craiova a scapat de *** astea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

icostin66
icostin66  •  18 Mai 2021, 01:12

Stiu ca unui antrenor de fotbal, mai ales unul strain, nu poti sa-i ceri sa se exprime academic, pentru ca orice om cu *** sa nu fie obligat sa ghiceasca sensul frazelor exprimate in fata microfonului. Nemultumirea lui Ouzunidis exprimata la adresa echipei a dat apa la moara tuturor *** jijisti, care i-au rastalmacit cuvintele. Astfel, prostanacii au inteles ca jucatorii Craiovei nu au mai vrut sa joace, facand non combat impotriva CFR-ului . Ma mira totusi, de ce nemultumirea lui Ouzunidis s-a facut remarcata doar dupa a patra infrangere, primele cafteli incasate de Craiova fiind in fata unor echipe muuuuult sub CFR.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează