OPINII  »  EDITORIAL

Lumea lui Achim

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2023 10:34 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 10:34

Să punem lumina peste fotbal, peste minunatul univers al celui mai frumos joc! Să cânte imnul UCL! Hopa, și ce vedem?

Fotbalistul român joacă bine pe contraatac. Este o calitate naturală, ca tehnica. De aceea suntem mai tehnici decât brazilienii și argentinienii luați împreună. Numitul Cosmin Achim nu putea face excepție, iese pe contraatac cu o poftă de joc impresionantă. 

„Eu mă consider nevinovat, cum să mă retrag din fotbal? Nici vorbă de asta", a spus fostul apărător al celor de la Voluntari și de la Petrolul.

Tiparul clasic

Departamentul de Integritate al FRF anchetează implicarea jucătorului Cosmin Achim în trucarea unor meciuri, cu scopul de a câștiga la pariurile sportive. Acolo unde ar fi jucat sume importante inclusiv pe meciurile echipei lui, în care era și prezent în teren. 

Cazul respectă tiparul clasic, completând dosarul negru în care se regăsesc Mihai Voduț (fost la Viitorul sau Voluntari) și Marius Ioniță (ex-Gloria Buzău). Tot clasic, isprăvile lui Achim au ajuns pe masa Departamentului de Integritate în urma unui denunț al fostei iubite a fotbalistului.

Gelozia ca dezinfectant

Aceasta s-ar fi simțit înșelată și a vrut să se răzbune, furnizând dovezi ale implicării lui în pariuri și despre relația cu clanuri interlope. Gelozia feminină funcționează excelent pe post de dezinfectant al fotbalului. Peste Igienol! 

Potrivit ProSport, care citează surse federale, există cel puțin 9 meciuri din ultimele 3 sezoane ale Ligii 1 aflate în vizorul cercetărilor, iar fotbalistul implicat, realizând că treaba e gravă, ar fi decis să copereze. Ceea ce vine în antiteză cu declarația publică de nevinovăție.

Lucru în mediu toxic

Acestea sunt faptele. Acum stau la rând întrebările. În afară de faptul că s-a decretat la nivel planetar că fotbalul ar fi cel mai frumos joc, este sau a devenit cu anii, cu banii un mediu toxic? 

Unul populat de infracționalitate, de indivizi din lumea interlopă, de samsari dubioși și de domnișoare lipitoare, al căror unic țel în viață este să își pună în valoare fizicul? 

Cei mai faimoși fotbaliști ai lumii sunt evazioniști dovediți pe sume inaccesibile imaginației noastre, vezi Messi sau Cristiano Ronaldo. Iar atunci când nu sunt evazioniști sunt violatori.

Prostituție pe sume colosale

Dani Alves zace în pușcărie, pare să urmeze prietenul lui Kylian Mbappe, Achraf Hakimi. Bravii islandezi, ăia reci ca o banchiză, au experimentat deja sistemul penitenciar tot pentru perversiuni sexuale și violuri. 

Mari cluburi, vezi Barcelona sau Juventus, să nu uităm City, sunt sursă de eludare a fiscului, de corupție ori manipulare de sume de ordinul multor sute de milioane. 

În Premier League un salariu obișnuit este de câteva sute de mii de lire sterline pe săptămână, iar unul de vârf urcă la ordinul milioanelor. Și în această prostituție generalizată de care colcăie sportul care ne-a aprins pasiuni când eram copii și adolescenți ne mirăm că apar cazuri ca al lui Achim și Voduț.

Hai, mă, ce ați devenit așa sensibili?

Ne arătăm consternați când vreun Costinel face un henț care miroase de se simte damful până în vârful muntelui. Suntem oripilați că Budescu își permite să fie scabros, replicând cu organul genital la glumele despre țesutul lui adipos. Și pentru că e de vreo cinșpe ani în fotbal cere să fie înțeles. 

Hai, mă, ce ați devenit așa sensibili, nu mai știți de glumă? Plus că are și el familie, dom’le, copii care au crescut, întreabă, se simt jenați la școală că își dau coate colegii. Ce oribil să îți folosești copiii pe post de paravan sentimental!

Lumea lui Achim
Produs al Școlii de fotbal "Gheorghe Popescu", Cosmin Achim (stânga) a strâns până la 27 de ani 140 de prezențe în tricoul Voluntariului FOTO: Imago

Rolul doamnelor. Urmează

Cam asta este lumea în care a trăit și poate va mai trăi Achim, fotbalistul cu nume de personaj din Moromeții lui Marin Preda. Băiatul care la un moment dat a pariat 2.400 de euro pe înfrângerea echipei sale prin intermediul iubitei. 

Care iubită l-a turnat acum, dar care mai an, drăguța, când nu se ocupa de firma de "recrutare", îi era parteneră prin cazinouri.

De altfel, doamnele din viața fotbaliștilor, cu dorințele, aspirațiile și principiile lor de viață, constituie un subiect fascinant. De roman, pentru cei cu veritabil talent literar, sau măcar de un articol pentru noi, cei care am mai dat cu nasul pe stadioane.


Comentarii (10)
tipsy
tipsy  •  19 Martie 2023, 16:54
Postat de vividan2007 pe 10 Martie 2023, 17:08

domnilor,eu nu spun ca Achim nu a pariat ba din contra sunt sigur ca a facut-o.Eu sunt insa sigur ca nu pe meciul ala,ce naiba.Am citit ca golul a fost si din 11 metri.Cat de prost crezi ca e ala?tragea pe langa ce naiba.Adica cum a pariat 2400 de euro ca echipa lui pierde, are 11 metri si el se baga sa bata si sa marcheze.Lasati-o balta !!! O fi si Achim vreun milionar de aia se chinuia pe la pariuri

Pai e foarte posibil sa fi dat gol din greseala, la ce valoare are. Daca te uiti la penaltyul ala, executia e foarte ciudata, zici ca a dat cu lopata. Chiar e plauzibil ca a vrut sa dea pe langa poarta.

Papalaga
Papalaga  •  11 Martie 2023, 03:39

A cata oara scrie geambașul ( de șpăgi , poate ) articole prostești aici ? Numărați-i-le voi fiindcă Geambașu care a "dat cu nasul pe stadioane" crede ca Achim ala era *** sa parieze ca echipa lui va pierde dar a at gol in meciul respectiv... Jalnic site scris de habarnisti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vividan2007
vividan2007  •  10 Martie 2023, 17:13

mai vad un articol despre pariruri tot azi.asta inseamna sa nu fi jucat niciodata la pariuri si cu toate asta sa scrii despre asa ceva.auzi tu cica jucau pe minutul cand se da cartonas galben.In acampionatul romanesc.da-mi si mie casa de pariuri unde se poate juca asa ceva sa joc si eu

Vezi toate comentariile (10)
Comentează