OPINII  »  WIMBLEDON 2022

Veniți și luați lumină de la Nole! Și de la Sandu Tudor

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2022 19:35 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 19:38

Suntem multipli campioni mondiali la folosirea religiei ca argument tactic pentru datul cu piciorul în minge.

La scurt timp după ultima minge a finalei de la Wimbledon am primit următorul mesaj SMS. Pe care îl reproduc exact așa cum a fost scris, bineînțeles nedezvăluind identitatea autorului.

Cristi fiule iată că NOLE A REVENIT DUPĂ MARI OBSTACOLE, doar cu CREDINȚA ÎN DUMNEZEU. Sper să recunoști că este un MARE SPORTIV. Cu respect și numai bine în viață și în PRESĂ!

De ce mesajul

Majusculele sunt ale expeditorului și, în viziunea sa, au rolul să sublinieze cuvinte-cheie, ca „mari obstacole”, „mare sportiv”, „credința”, „Dumnezeu”. I-am răspuns că Djokovic este un sportiv pur și simplu excepțional, pe care l-am admirat întotdeauna. Excepțional fără acordul meu, adaug acum.

De unde totuși năduful expeditorului mesajului, care s-a simțit cumva răzbunat de victoria lui Nole în fața lui Nick Kyrgios? Din conținutul articolelor pe care le-am scris în perioada de vârf a pandemiei, atunci când sârbul nu doar că refuza să se vaccineze, ceea ce era/este într-adevăr o alegere personală, dar a încercat să joace la Melbourne folosind un certificat fals de vaccinare.

Campion și creștin pravoslavnic

Tratamentul inflexibil la care a fost supus Nole la tentativa de intrare în Australia l-a consacrat pe Nole drept un creștin pravoslavnic exemplar. Primul drum făcut la Belgrad de expulzatul autorităților australiene a fost la o biserică, unde s-a închinat ortodox și a făcut o baie de mulțime cu credincioșii care vedeau în el arhanghelul în luptă cu Răul întruchipat de Apusul corupt, reptilian și satanizat. Nu râdeți, chiar așa stau și acum lucrurile. De fapt, sper că mai sunt și oameni cărora le vine să râdă.

Veniți și luați lumină de la Nole! Și de la Sandu Tudor
Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP) este campion la Wimbledon 2022! L-a învins în ultimul act pe Nick Kyrgios (27 de ani, locul 40 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3).

Icoană. Anti-vaccin

Am adus în discuție scurta corespondență cu cel care m-a tras creștinește de urechi după finala de la Wimbledon citind reacția soției lui Djokovici la adresa lui Ben Rothenberg, cunoscutul jurnalist american specializat în tenis. 

Acesta amintise că dacă nu se modifică legislația americană, Nole nu va putea participa la ediția din 2022 a US Open. „SUA cere vaccinarea pentru ca străinii să poată intra în țară, iar Djokovici a spus ferm că exclude acest lucru, consolidându-și poziția de «icoană anti-vaccin»”.

Corpul lui, face ce vrea cu el!

Jelena, soția tenismenului, nu a întârziat cu replica. "Iertați-mă. Vreau să mă asigur doar că se consemnează faptul că TU ești cel care l-a etichetat ca fiind imaginea anti-vacciniștilor. 

Pur și simplu (Nole, n. red.) a luat o decizie personală. Creați o narațiune foarte critică care se potrivește cu agenda dumneavoastră. El alege pur și simplu ceea ce este mai bine pentru corpul său. Dacă nu mai joacă din cauza acestei alegeri, e împăcat cu asta".

Din nou, Oculta

În replică la replică, Rothenberg a răspuns că decizia de a fi atât de ferm împotriva vaccinurilor îl transformă automat în icoană a mișcării anti-vacciniste. A mai amintit ziaristul american și de felul în care poate fi influențată opinia publică de persoanele cu expunere ca Djokovici. 

Interesant schimb de mesaje acesta dintre Jelena și Ben. Între timp, numărul cazurilor de Covid crește din nou, a apărut și variola maimuței, rușii nu sunt lăsați să elibereze Ucraina de naziști, iar adepții „icoanei” Nole sunt convinși că totul este un complot universal, instrumentat de Ocultă.

Campioni mondiali la cruci

Așa că ne-am întors de unde am plecat. Vacciniști și anti-vacciniști, necredincioși și credincioși așteptăm acum nu atât să vedem de-o juca Nole la US Open, cât startul noului campionat (botezat acum Superliga, ca la turci), cu cohortele lui de jucători străini aduși de impresari vizionari, persecutați de Legea lui Novak (nu Djokovici). Cu fotbalul stăm foarte rău, dar la cruci pe cap de om de fotbal evoluăm excelent.

Procesiunea

I-ați văzut. Se închină toată lumea, jucători, antrenori, conducători, arbitri, copii de mingi, brancardieri, spectatori și telespectatori. Se închină să dea gol, să câștige, să îi dea autul ăla mic, care-i al lui, și faultul ăla de la 70 de metri de poarta adversă. 

Imaginea cea mai puternică însă este procesiunea lui Gigi Becali condusă de Alexandru Tudor împotriva comunității LGBTQ. Și plus. Totuși, oamenii care cred în cuvântul lui Iisus merită altceva decât desfășurarea asta de bărboși fioroși care poartă crucile ca pe niște ciomege.

Și poate că ar fi bine să nu mai amestecăm lucrurile. Fotbalul și sportul în general nu sunt liturghii.

Stați, să vedeți acum afurisenii! 

Veniți și luați lumină de la Nole! Și de la Sandu Tudor
Tudor și Becali, la procesiunea de duminică Foto: Dumitru Angelescu / Libertatea

Comentarii (32)
soccerman
soccerman  •  14 Iulie 2022, 10:26

"Totuși, oamenii care cred în cuvântul lui Iisus merită altceva decât desfășurarea asta de bărboși fioroși care poartă crucile ca pe niște ciomege." Bine zis!

geambash
geambash  •  13 Iulie 2022, 19:54
Postat de catalin.mocanu pe 13 Iulie 2022, 17:20

Toată compasiunea pentru dl. Geambașu. Un suflet desfigurat, urâțit poate de răutatea acestor vremuri. Nu cred că articolul ***, sunt convins ca omul chiar așa gândește, nu a înțeles nimic din ce înseamnă creștinismul, nici nu caută sa înțeleagă, dar vorbește despre el. Nu-i ajung propriile gânduri de ură, vrea sa-i convingă si pe alții sa urască. Fiindcă se simte singur. Fiindcă are inima împietrită.

toate frustrarile si le varsa pe GSP... ca si CTP... oameni tristi

scoby57
scoby57  •  13 Iulie 2022, 18:21

Ati uitat-o pe a treia Steaua - perioada 1998 - 2093, cea care nu exista tot conform unei hotarari judecatoresti.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează