OPINII  »  EDITORIAL

Mai bine îmi dădea cu bâta în cap

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Articol de - Publicat joi, 01 iulie 2021 16:00 / Actualizat joi, 01 iulie 2021 16:25

„Serena s-a simțit foarte insultată când am spus că e timpul să se retragă. Sunt o sută de milioane de oameni care încă se uită la soclul ăla pe care se află personalitatea sportivă Serena Williams care câștigă 50 sau 100 de milioane de euro pe an… De ce? Pentru că dă cu bâta în minge. Nimic altceva, pentru că nu a devenit o mare personalitate pentru că ea cântă la vioară sau la altceva. Și vine un moment în care te prinde vârsta din urmă oricât n-ai vrea. Și atunci trebuie să ai puțină decență…”. 

N-am reușit și nu voi reuși vreodată să mă apropii de înălțimea de gând a lui Țiriac. Tenis = a da cu bâta în minge… Tenisul nu înseamnă a cânta la vioară, înseamnă a da cu bâta în minge. 

Da, domnule. Din piscul înțelepciunii sale aproape seculare, Ion Țiriac ne spune că Serena Williams a dat toată viața cu o bâtă într-o minge. Că racheta nu poate fi arcuș. 

Mai bine îmi dădea cu bâta în cap
Ion Țiriac

Că probabil cea mai mare jucătoare din toate timpurile continuă, la 40 de ani, să lupte pe teren, până cade, la propriu, în genunchi, deoarece vrea să mai câștige niscai bani. 

Cu privire la Serena și la tenis, aceste noi elucubrații neamprostești ale lui Țiriac nu pot fi luate în considerare de niciun om cu bun-simț. Însă ele dau seamă despre relația altcuiva cu tenisul, și anume despre Ion Țiriac. 

Pentru el tenisul înseamnă bâtă. Pentru el, jucătorul de tenis nu poate fi artist, este ceva între cioban și badigard. 

Pentru el tenisul a fost mijlocul prin care s-a înavuțit ca-n basme, satisfăcându-și arghirofilia bolnavă. Prin care i-a escrocat pe toți cei care au văzut în el și în tenisul lui o luptă eroică a spiritului cu materia. 

Mă număr printre cei prostiți de Țiriac. Mai bine îmi dădea cu bâta în cap.


Comentarii (28)
nicu72
nicu72  •  03 Iulie 2021, 15:09
Postat de nicumarin pe 02 Iulie 2021, 18:11

Domnul CTP are senzatia ca e supercompetent si ca poate sa scoata pe gura tot ce pofteste. Nu e chiar asam. Domnia sa nu mai e de mult un exemplu in tara asta. Cel mult un exemplu de cum sa NU fii.

Pai nu e vorba despre ce exemplu personal e sau nu CTP, ci despre opinia lui, despre cum comenteaza o declaratie publica a unui personaj public. Opinia, mie, mi se pare corecta.

nicumarin
nicumarin  •  02 Iulie 2021, 18:11

Domnul CTP are senzatia ca e supercompetent si ca poate sa scoata pe gura tot ce pofteste. Nu e chiar asam. Domnia sa nu mai e de mult un exemplu in tara asta. Cel mult un exemplu de cum sa NU fii.

ovidiu1
ovidiu1  •  02 Iulie 2021, 11:21
Postat de bodrin pe 01 Iulie 2021, 16:11

Măi, Cr.T.Popescu, da' ce părere ai de panoul publicitar făcut, nu cu multă vreme în urmă, de S.Halep, care conținea, pe un fond de imagini cu copii care se joacă, îndemnul "Lasă-i să bată mingea!"??? ...nimic despre vioară și destul de aproape de bâta lui Țiri ac! "

Imi place de Simona ca face reclama la apa plata si nu la bere, jocuri de noroc, bauturi carbogazoase...tot respectul

Vezi toate comentariile (28)
Comentează